Dolar 32,5906
%0.36
Euro 34,7542
%0.06
Altın 2.497,810
%0.54
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta bir şikayet bir sürpriz aday

Konak’ta bir şikayet bir sürpriz aday

CHP Konak İlçe Örgütü’nde Tek aday üzerinde uzlaşıldı haberleri ardından Kılıçreis Mahallesinde siyaset yapan Özgür Kaplan tek başına yola çıktığını açıklayarak örgütte şaşkınlık yarattı. Konak’ta bir şikayet bir sürpriz aday

  • Ege Postası
  • 21.11.2017 - 14:57

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Konak İlçe Örgütü’nün 26 Kasım’da yapacağı delege seçimlerine tek adaylı gidileceği açıklamaları ardından beklenmeyen bir isimden adaylık açıklaması geldi. Kılıçreis Mahallesi’nde siyaset yapan Özgür Kaplan çıkış yaparak adaylığını açıkladı. Kaplan açıklamasında “Değerli Delege Arkadaşlarım; bilindiği gibi, 26 Kasım 2017 tarihinde Konak İlçe Örgütümüzün kongresini yapacağız. Sizlerin de delege olarak kararınız, parti örgütünün oluşmasında etkili olacaktır. Söz, yetki, karar sahibi olan sizlerin gücüne inanarak ben Özgür Kaplan olarak Konak İlçe Başkanlığına adayım.

Özgür Kaplan; 27 Mayıs 1962’de eğitimci bir ailenin çocuğu olarak İzmir Bergama’da doğdum. Babam, Köy Enstitüsü mezunu Eğitim Müfettişi, annem emekli öğretmendir.

İlk, orta ve lise eğitimimi İzmir’de tamamladım. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesini bitirdikten sonra, kısa bir süre öğretmenlik yaptım. 12 Eylül faşist darbesi sürecinde siyasi baskılar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldım.

Askerlik görevimi, Narlıdere Er Eğitim Merkezi’nde Sakıncalı Piyade olarak yaptım. Almanya Köln Akademi’de yüksek lisans yaptım. Dünyanın birçok yerinde bilgi ve görgü artırıcı faaliyetlerde bulundum. Ülkemizin yüz akı, partimizin güzide Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile 12 yıl boyunca çalışmanın ve ortak projeler üretmenin onurunu yaşadım.1964 yılında İzmir’de adıma kurulan Özgür Eğitim Yayınevi’nde Editör olarak çalışmaktayım. Ailecek hazırladığımız yüzlerce kitabın, Anadolu’nun her tarafına ulaşmasını sağlamaktayım.

Kılıçreis Mahallesi’nde, partimize hemen her kademede yıllarca hizmet etmiş, ilçe ve il yönetimlerinde görev almış babam, yazar Mevlüt Kaplan’ın adının verildiği sokakta ikamet etmekteyim. Uzun yıllar boyunca çoğu dönem Kılıçreis Mahallesi delegesi olarak görev aldım. Eğitim, kültür, sanat ve sporun hep içinde oldum. Hakemlik ve antrenörlük belgelerim var. Ailece eğitim ve çocuklarımızın gelişimine destek olmaktayız. Bugüne kadar pek çok kültürel etkinlikler düzenledim.

Değerli Delege Arkadaşlarım; bizler halkın iktidarı için, halk adına siyaset yapanlar olarak, yerelden başlayıp siyasi duruşumuzu ülke geneline yayacak, toplumsal muhalefeti yaşamın her alanında örgütleyecek, yerelde ve genelde partimizin iktidar mücadelesini, partimizin sol duruşunu Türkiye’ye yayacak olan birer neferiz. Ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu koşullar ortadadır. Siyasetin doğru bir yaklaşımla ele alınmadığı, her geçen gün halkımızın yoksullaştırıldığı, ülkemizin Ortadoğu’da Amerikan emperyalizminin kucağına sürüklendiği bir dönemdeyiz. Bilinmesi gereken şudur ki; bu korku imparatorluklarına karşı korkmadan partimizin her üyesiyle birlikte yan yana mücadele edeceğiz. Değerli Arkadaşlarım; halkının yoksulluğunu düşünenlerin, ezenlerin, ezilenlere tahakkümünün olmayacağı toplumsal barışla yan yana durabilenlerin partisiyiz Biz kısaca CHP olarak halkın ta kendisiyiz. Bizler, bir yerlerden merhamet bekleyerek siyaset yapanlara karşı, adil yargılanma haklarını savunarak hukuk kurallarını işletebilenlerle dimdik duracağız. Bu anlayışımızla, tüm partililerimizin önerileriyle her görevde yer almak bize onur verir. Bu doğrultuda verdiğimiz emperyalizm karşıtı mücadelemizle, tam demokrasinin sağlandığı, insan haklarına saygılı, yananların değil yakanların hesap verdiği bir Türkiye için ve özelde demokrasi bayrağının sallandığı bir Konak için; CHP’nin ilkeleri doğrultusunda sadakatle hizmet için adayım.

Türkiye’nin bu zor günlerinde bütün CHP’lileri kucaklamak için adayım Partinin birliğine beraberliğine bütünlüğüne hizmet için adayım. Partinin üye ve örgüt partisi olarak gelişmesi için adayım. AKP faşizmine karşı durmak, adil yargılanma hakkının savunulması ve bu konuda kamuoyu oluşturulması için adayım. İzmir’de AKP’ye geçit vermemek için adayım. Haksızlık ve zulme uğrayan her kesin yanında olacağız. Hangi dava ve kim olursa olsun; zulme uğrayan her insanın, insan hakları ve adil yargılanma hakkı için mücadele edeceğiz. Eski – yeni ayırımı yapmadan, mezhepsel ayırım yapmadan, etnik ayırım yapmadan yürüyeceğiz. Ben partinin, örgütün tabanın sizlerin adayı olarak görev talep ediyorum. Gelin el ele verelim partimizin ve ülkemizin bu çetin mücadele günlerinde birlikte hareket ederek partimizi iktidara taşıyalım. Desteğinize dostluğunuza şimdiden çok teşekkür ederim. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” ifadelerini kullandı.

İLÇE SEÇİM KURULUNA BEKLENMEYEN ŞİKAYET

Öte yandan Çankaya Mahalle Delegesi Ali Yılmaz’ın CHP İlçe Seçim Kurulu’na ve İl Başkanlığına şikayette bulunduğu ifade edildi. Yılmaz’ın şikayetine ‘Fevkalade kanunsuzluk nedeniyle Konak İlçe Kongre delege listesine itirazlarım hakkında başlığı attığı ve geride kalan mahalle delege seçimleri sürecinde Siyasi Partiler Kanunu ile partisinin tüzük ve yönetmeliklerine aykırı pek çok durumun gerçekleştiğini iddia ettiği ifade edildi. Yılmaz şikayetinde parti üyeliği bulunmayan şahısların delege yazıldığı, bazı partililerin ikamet ettikleri mahallelerden farklı noktalarda delege yazıldıkları, bazı mahallelerde delege sayısının seçim öncesi farklı seçim sonrası farklı olduğunu ve seçilen bazı delegelerin isimlerinin daha sonra listeden çıkarıldığı iddialarını gündeme getirdiği öğrenildi. 

“ÖRGÜTÜN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM”

Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, “Bize gelen itirazda seçim kurulundan istenen bilgileri ilettik. Çankaya ve Hurşidiye mahallesine Ali Yılmaz itiraz etmiş. Kotaya uygun olarak yazılan genç arkadaşımızın adının silinmesini istemiş. Bunu örgütün takdirine bırakıyorum. Herkes tanıyor şahsı. Bu konuda bir yorum  yapmama gerek yok. Tek listeli mahallede kendi yaptığı listeye itiraz etmiş. Adaylığını açıklayan arkadaşla ilgili bir şey söylemek istemiyorum örgüt yanıtı verecektir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.