Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak meydanında künefe ikramı

Konak meydanında künefe ikramı

İzmir’de 'Barış, hoşgörü, kardeşlik' sloganı ile düzenlenen 3'üncü Hatay Günleri kapsamında Konak Meydanı’ künefe yapılıp, vatandaşlara dağıtıldı.

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 09:29
İZMİR- Hatay’ın tanıtımı için düzenlenen etkinlikler kapsamında Mitolojide Yunan tanrıcaçı Dafni ile Apollon’u temsil eden iki manken faytonla Birinci Kordon’da dolaştı. Dafni ve Apollon Hatay’ın ünlü defne yaprağından yapılan sabunları halka dağıttı. Atılan sabunlardan kapmak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Daha sonra etkinliğe Konak Meydanı’nda Hükümet Konağı önünde devam edildi. Burada halk oyunları gösterileri yapıldı, havaya barış balonları uçuruldu. 


Etkinliğe katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Hatay ilinin anavatana katılışın 74'üncü yılı nenediyle üzerinde 'Barış, hoşgörü, kardeşlik kenti' yazan 74 tepsi künefenin halka ikramını izledib. Yüzlerce kişi künfe standının önünde uzun kyraklar oluşturdu. Hatay Valisi Yardımcısı Şahin Bayhan, Hataylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Vecih Fakıoğlu İzmirlileri, Kültürpark’ta 22 Eylül günü sona erecek Hatay günlerine davet etti. (DHA)



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.