Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meydanı güvercinlere emanet

Konak Meydanı güvercinlere emanet

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen 31 şehirden İzmir'de, Konak Meydan'ı ve sokaklarda sessezlik hakim oldu. Cadde ve sokaklarda önlem alan polis ekipleri, birçok yerde kontrol noktası oluşturdu.

  • Ege Postası
  • 12.04.2020 - 13:59

Koronavirüs salgını nedeniyle yayımlanan genelge ile 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta, cuma gecesi yarısı itibarıyla başlayan ve 48 saat sürecek sokağa çıkma yasağının 2’nci gününde İzmir sokakları boş kaldı. Kentin merkez noktaları ve ana caddelerinin yanı sıra merkeze uzak ilçelerde de polis ekipleri, vatandaşların sokağa çıkmaması için güvenlik önlemlerini sıkı tuttu. Birçok yerde kontrol noktası oluşturan ekipler, özel çalışma belgesi olan ve yasaktan muaf olan meslek grupları dışında kimsenin sokakta bulunmasına izin vermedi. İzmir'in kalabalık noktalarından olan Konak Meydanı'nı da sessizliğe büründü.

Hayvanseverler aç kalan sokak hayvanlarını besledi

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde hayvan severler sokak hayvanlarını unutmadı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Karaburun Kaymakamlığı ile işbirliği yaparak Karaburun ilçesinde sokak hayvanlarını besledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 10 Nisan saat 00.00'dan 12 Nisan saat 00.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak sürecinde sokak hayvanları unutulmadı. İzmir’in Karaburun ilçesinde Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Karaburun Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkileri ile birlikte sokak hayvanları için belirli noktalarda mama dağıttı.

Sokak hayvanları için mama dağıtan HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, "2 gündür sokağa çıkma yasağı var. Zor günler yaşıyoruz. Bugün destek Karaburun Kaymakamlığından geldi. Karaburun Kaymakamı Serap Özmen’e desteği nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi. (DHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.