Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisinde flaş kararlar

Konak Meclisinde flaş kararlar

Konak Belediyesi Eylül olağan meclis toplantısı Başkan Abdül Batur yönetiminde gerçekleşti.Mecliste alınan karar doğrultusunda Konak Belediyesi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına (SODEM-SEN) üye olmak için harekete geçti. Başkan Batur, Narlıdere’de hayata geçirdiği ‘Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi’ projesine Konak Belediyesi’nin ortak olması için de düğmeye bastı. SODEM-SEN üyeliği, Narlıdere ile proje ve Toros Pazaryeri

  • Ege Postası
  • 02.09.2019 - 19:30

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Eylül ayı olağan toplantısı ilk oturumu Başkan Abdül Batur yönetiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda meclise gelen önergeler görüşülürken Başkan Batur açılış konuşmasında yangın felaketine değindi. Başkan Batur, yangın felaketi için yaraların birlikte sarılacağını dile getirirken, “Bu izleri silmek hepimizin görevi” dedi.  Konak Belediyesi, Konak Belediyesi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına (SODEM-SEN) üye olmak için harekete geçti.  
YANGIN FELAKETİNİN İZLERİNİ BİRLİKTE SARACAĞIZ
18 Ağustos’ta Mendres’te yaşanan yangın felaketinin yaralarının birlikte sarılacağını dile getiren Başkan Batur, “İzmir’de büyük bir felaket yaşadık. Hava şartlarının kötü olması ve diğer etkenlerden dolayı çok önemli bir yeşil alanımızı kaybettik. İzmir bu konuda da duyarlılığını gösterdi. O bölgede görev yapan herkese, çalışmalara katkı koyan, Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye çalışanları ve ilçe belediyelerine teşekkür ediyorum. Bu felaketin izlerini silmek hepimizin görevi. Geçtiğimiz hafta o alana gittik ve yerinde gördük. Yaşanan felaketi görmek adına önemli bir toplantı yapıldı. Tüm siyasi partiler ve vatandaşlarımız görüş bildirdi. Alınan kararlardan en önemlisi 3 bin hektardan fazla alana ağaçlandırılması konusunda karar alındı” diye konuştu. 
KONAK’TA TARİH GEZİLERİ YARIN BAŞLIYOR
Başkan Batur, Konak’ta vatandaşlar için düzenlenen tarih gezilerinin yarın başlayacağını dile getirirken, “Vatandaşlarımız için Salı ve Perşembe günleri saat 10.00’da başlayacak ve 16.00’da son bualcak tarih gezilerimize başlıyoruz. Kadifekale, Tarihi Basmane Karakolu, Basmane Oteli, müzeler ve birçok alanda geziler yapılacak. Vatandaşlarımız kayıt usulü ile ismini yazdırdıktan sonra gezilere katılacak. Yarından itibaren bu gezilere başlıyoruz” ifadelerini kullandı. 


BAŞKAN BATUR NARLIDERE’DEKİ PROJESİNE ORTAK OLUYOR
Başkan Batur, engelliler için geçtiğimiz ay protokolünü gerçekleştirdiği, Engelsiz Yaşam Köyü'nün ardından bir hamle daha yaptı. Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada hayata geçirdiği projeler arasında gerçekleştirmekten en çok mutlu olduğunu dile getirdiği ‘Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi’ projesine Konak Belediyesi adına proje ortağı olması için meclisten onay istedi.  Önerge, Plan Bütçe ve Engelliler Komisyonunda görüşülmesi için kabul edildi. 
KONAK SODEM-SEN ÜYESİ OLUYOR
Konak Belediyesi meclis toplantısında görüşülen önergede, Konak Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına (SODEM-SEN) üye olması için adım atıldı.  AK Parti grubu önergenin Hukuk Komisyonuna sevk edilmesine istedi. Başkan Batur, “Sevk edilebilir bizim her şeyimiz şeffaf” sözleriyle önergeyi bir dahaki toplantı gününe kadar yetiştirilmesi şarıtyla komisyona havale edilmesini istedi. 
STRATEJİK PLANDA ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ AYRINTISI 
Meclis toplantısında Konak Belediyesi ‘2019-2024 Stratejik Plan’ taslak sunumu da yapıldı.  Sunumda kentsel dönüşüme vurgu yapılırken Başkan Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanlarını paylaştığını duyurdu. Büyükşehir ve Konak Belediyesi arasındaki paylaşıma göre, Tepecik, Zeytinlik, Mersinli, Gültepe, Gürçeşme ve Yenişehir bölgelerindeki kentsel dönüşümü Konak Belediyesi üstlenecek. Konak Belediyesi Stratejik Planı bir sonraki meclis toplantısında karara bağlanacak.

TOROS PAZAR YERİ EKİM SONUNDA TAMAMLANACAK

AK Parti grubunun, Toros’ta inşaatı devam eden pazar yerinin ne zaman biteceği yönündeki sorularına cevap veren Başkan Batur, “Toros ve Gültepe’deki inşaatlarımız devam ediyor. Açıkcası müteahhaitlerin devam etmesine şükrediyoruz. Ülkede ekonomik kriz var. Kriz yok deniyor ama bir de onu müteahhaitlere sorun. Biz gerekli yasal her adımı atıyoruz. Müteahhaitleri de teşvik ediyoruz. Kimse merak etmesin pazar yeri Ekim sonunda tamamlanacak” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.