Dolar 32,3141
%0.1
Euro 35,1737
%-0.03
Altın 2.241,190
%-0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak İlçe Başkanı Gruşçu'dan flaş Tartan açıklaması

Konak İlçe Başkanı Gruşçu'dan flaş Tartan açıklaması

Tıpkı Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün gibi yeniden aday gösterilmeyince tepkisini partiden istifa ederek gösteren Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan da Konak’tan aday adaylığı başvurusu yaptı. Özgün’ün başvurusunu CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kabul etmezken; Tartan’ın Konak İlçe Başkanlığı’na yaptığı başvuru kabul edildi. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, gelen her başvuruyu kabul ettiklerini, konuyla ilgili bir genelge ya da hüküm bulunmadığını belirterek, gerekli değerlendirmenin il ve genel merkez yetkililerince yapılacağını söyledi. Özgün’ün başvurusu kabul edilmemişti...

  • Ege Postası
  • 19.10.2018 - 15:07

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün’ün, partisinden istifa edip bağımsız aday olarak seçime girmesi sonucu yaklaşık 400 oy farkla ilçenin AK Parti’ye geçmesinin ardından bu dönem yeniden üyelik ve belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapmasının yarattığı rahatsızlık Konak’ta da yaşandı.

Tıpkı Ergun Özgün gibi yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa eden ancak  bağımsız aday olarak değil de Demokratik Sol Parti’ye (DSP) geçen Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan’ın CHP Konak İlçe Başkanlığı’na bugün yaptığı belediye başkan aday adaylığı başvurusu da partililer de rahatsızlık yarattı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kendisine aday adaylığı başvuru dosyasını sunmak isteyen Menderes Belediyesi eski Başkanı Ergun Özgün’ün talebini geri çevirmiş ve 2014’te partide yaşanılanların unutulmadığını ve Özgün’ün isterse partili olarak parti için çalışabileceğini belirtmişti.

TARTAN’IN DOSYASINI KABUL EDEN ÇAĞRI GRUŞÇU: BİR GENELGE YOK

Konak Belediye eski Başkanı Hakan Tartan ise Konak Belediye Başkan aday adaylığı başvuru dosyasını  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yerine CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’ya verdi.

GRUŞÇU: DEĞERLENDİRMEYİ BİZ DEĞİL GEREKLİ MERCİLER YAPAR

Başvuru dosyasını kabul eden Konak İlçe Başkanı Gruşçu, kendilerine yapılan her başvuruyu kabul ettiklerini dile getirerek, “Deniz başkan bize bu konuda bir malumat vermedi. Bunun değerlendirmesini biz değil yeri geldiğinde gerekli merciler yapar. İlçe başkanı olarak bize bununla ilgili gelmiş bir genelge yok. o yüzden biz ilçe örgütü olarak elbette gelen her aday adayı arkadaşımıza kapımızı açarak herkesi kucaklıyoruz. Bundan sonraki süreç başvurular alındıktan sonra resmi olarak kabul edilir. Bununla ilgili bir hüküm varsa zaten genel merkezimiz bu konuda gerekli görüşü sunacaktır. Tüm başvuruları biz il başkanlığımıza daha sonra bildireceğiz” şeklinde bir açıklama yaptı.

TARTAN, ‘BİRİLERİNİN OYUNCAĞI HALİNE GELEN CHP’DEN ÜZÜLEREK AYRILIYORUM’ DEMİŞTİ

Yeniden aday gösterilmemesi üzerine tepki olarak partisinden istifa eden ve DSP’ye geçen Hakan Tartan, o dönem, “İzmir halkına duyduğum saygı gereği ayrılıyorum. CHP halka 'Konak Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz' diye sordu. Yüzde 65 oranla 'Hakan Tartan' dedi. Bu İzmir halkının tercihiydi. İzmir halkı gülen yüz istiyordu ancak bunlar dikkate alınmadan toto oynandı. Gece başka biri atandı sabah başka biri. İzmir halkına duyduğum saygı gereği bunun gereğini yerine getiriyorum. Tek adam diktatörlüğü ve piyon seçer gibi adam seçme anlayışı en çok halka saygısızlık diye düşünüyorum. Ben Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğim. Odun koysak alırız anlayışının Türkiye’de hele İzmir’de karşılığı olmadığını düşünüyorum. Siyaset önce sevgi ve saygı kurumu. Ben beş yılda İzmir’de bu bağı kurdum. Kadınlara, gençlere, engellilere, hayvanlara, İzmir’in çiçeklerine, böceklerine, geleceğine ekonomisine sahip çıktım. O yüzden İzmir halkına duyduğum saygı gereği bana yapılan saygısızlığı bana ve Ulu Önder Atatürk’e yapılan saygısızlık olarak kabul ettiğim için birilerinin oyuncağı haline gelen CHP’den üzülerek ayrılıyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haber

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.