Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak, Çiğli ve Bayraklı'da yoğun meclis mesaisi!

Konak, Çiğli ve Bayraklı'da yoğun meclis mesaisi!

İzmir'in belediye meclisi akşamında Bayraklı, Çiğli ve Konak ilçelerinde bol tartışmalı toplantılar gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 04.08.2020 - 21:59

EGEPOSTASI - İzmir'in yoğun belediye meclisi akşamında Bayraklı'da gündem kentsel dönüşüm iken, Çiğli'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in katıldığı hasatlar ve Köy-Koop'un alımları oldu. Konak Meclisi ise diğer iki meclise göre daha sakin geçti. Başkan Batur '2 tona yakın et dağıttık' dedi.

BAŞKAN BATUR: 2 TONA YAKIN ET DAĞITTIK

Konak Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetiminde yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Batur, ‘Askıda kurban’ kampanyasına katılanlara teşekkür etti. Konak İlçesi dışından da kampanyaya yoğun katılım olduğunu ifade eden Batur, “Yaklaşık 2 tona yakın et dağıttık. Hijyen koşulları içinde vatandaşlarımıza ulaştırdık. Gelecek yıl bu kampanyayı büyüteceğiz. Katılım sağlayan meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Meclis'te kadına şiddetle ilgili konuşmalar yapıldı ve Emine Bulut'un öldürüldüğü gün seminer verilmesi önerildi ve İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapıldı.

CEMEVİ'NİN İHALESİ AĞUSTOS'TA

Konak Belediyesi’nin devam eden projelerini meclis üyeleriyle pa Başkan Batur, “Gültepe planları 13 Temmuz’da Büyükşehir Belediye Meclisimizden oy birliğiyle,çoğunluğuyla geçti. Şu anda imzada, gelir gelmez çalışmalara başlamış olacağız. Cemevi projelerimiz tamamlandı. Ağustos ayında ihalesini gerçekleştireceğiz. Üçyol Mübadele Parkını bitirdik. Vatandaşlardan övgü alıyoruz, güzel bir çalışma oldu. Ekim ayında mübadele gününde açılış yaparak, taçlandıracağız. Kahramanlar Pazar yeri ile ilgili 7 Ağustos’ta yer teslimi yapıyoruz. Eylül sonunda da vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi. Batur, pandemi sebebiyle çalışmaların 4 ay gecikmeyle gerçekleştiğini dile getirdi. Projelerin devam ettiğini belirten Başkan Batur, “Roman Kültür Evi restorasyon çalışmamızda yüzde 70 seviyesindeyiz, çalışmamız 2 aya kadar tamamlanacak. Yaşar Üniversitesi yanındaki tarihi binanın projeleri hazırlanıyor. İhaleye çıkacağız. Arşivle ilgili sıkıntımız vardı. Arkadaşlar çalışmalar yapıyor, gelecek 30 yıl boyunca arşiv sıkıntısı yaşamayacağız” diye konuştu. Batur Konak Belediyesi 2018 Sayıştay Denetim Raporu’nu meclis üyeleriyle paylaştı.

ÇİĞLİ'DE NEPTÜN SOYER GERGİNLİĞİ!

Çiğli Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu gerçekleşti. Meclis toplantısında AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe'nin konuşması üzerine Neptün Soyer tartışması yaşandı.

Çiğli Belediye Meclisi Ağustos ayı birinci oturumu Başkan Vekili Ali Rıza Koçer’in başkanlığında gerçekleşti.Meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer ve Köy-Koop polemiği yaşandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesi sonası AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin konuşması'na yanıt vermek söz alan CHP'li Eylem Özdemir, Boztepe'ye kadın kılık kıyafetlerini eleştirdiği gerekçeyle tepki gösterdi. Özdemir, "Siz kadınların kıyafetlerini eleştiriyorsunuz. Halbu ki çalışan, üreten kadınların yanında olmalıyız. Kılık kıyafet yerine kadın cinayetlerini konuşmalıyız. Çiğli'de iki kadın öldürüldü cenazesine dahi gelmediniz. Her şeyi bırakmış Neptün Soyer'in kıyafetini eleştiriyorsunuz" dedi.

BOZTEPE: HASAT YAPMAYA BÖYLE GİDİLMEZ!

Özdemir'in tepkisi yanıt veren AK Partili Boztepe, “Ben kılık kıyafet eleştirisi yapmam, asla bir kadının giydiğine karışmam ama bir belediye başkanı eşi, eşi üzerinden mal alıp satıyorsa ben eleştiririm. Ben o kıyafet ile hasat yapılmayacağını söyledim. Hasat yapmaya böyle gidilmez. Neptün Hanım ne zaman kooperatifçi olmu?  Ne zaman kooperatif kurmaya başlamı? Eşi belediye başkanı olduktan 3 yıl sonra kooperatif kuruyor. Sadece Büyükşehir’e mal satıyor  30-40 binlik ilçede dünya kadar borç bırakmış. Bugün Neptün Hanım yine İzmir Büyükşehir Belediyesine kooperatif üzerinden mal satıyor. Ben evde otursun da demedim. Ama siz Süt Kuzu Projesi için Bursa’dan sanayiciden mal alırsanız biz durun deriz. Buradaki üreticiden mi alıyor sanıyorsunu? Yok öyle bir şey kendisi konkordato ilan eden şirketten süt alıyor. Ben kadın üzerinden siyaset yapmam asla. Ama eşi sayesinde bu kadar büyük bir alım satım yapıyorsa sütün sadece yarısını Tire Süt’ten alıyorsa ben konuşurum, Balıkesir de paketleme yapmak ne demek. Tire Süt’ü bölmüş. Bu olmaz. Ben kendimi inkar ederim eğer ki kadın üzerinden siyaset yaparsam.  Tire Süt, Köy -Koop’un üyesi değil. Bu işi bana masumca anlatmayın, yapmayın bunu” ifadelerini kullandı.

İZMİR'DEN ALACAKSINIZ DİYE BİR ŞEY YOK

Yeniden söz alan CHP'li Koçer, “Ben Neptün Hanım ile gurur duyuyorum. Kooperatifler oluşuyor kendisi de birliğin başkanıdır. Bu kooperatifler sadece İzmir’de değil, Bursa’da Balıkesir’de de var. Bizim yıllardır savunduğumuz anlayış bu. Bizler geçmişten beri tarımı, kooperatifçiliği savunuyoruz. Tüm malı İzmir’den alacaksınız diye de bir şey yok. Siz üreticinin ürettiğini kooperatiften alır ve tüketiciye sunarsınız. Bu ülkede bir kadının bunu başarıyor olması gerçekten de imrenme sebebi. Benim hanımım bile ‘işte biz buyuz’ biz dedi ve gururlandı. Eksikler, gedikler olabilir ama Neptün Hanım büyük bir şey başarmıştır" diye konuştu.

BAYRAKLI'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM TARTIŞMASI

Bayraklı Belediye Meclisi, Ağustos ayı ilk oturumu, İrfan Önal başkanlığında başladı, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde devam etti.  Askeri alandaki yangın nedeniyle toplantıya 15 dakika geç gelen Başkan Sandal, yangınla ilgili bilgi verdi. Dilek ve temenniler bölümünde başlayan tartışmalar, gerilimin artmasına sebep oldu. Kentsel dönüşümün konuşulduğu bu bölümde sözünün AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş taraından kesilmesine sinirlenen Başkan Serdar Sandal, "Şov yapma, otur yerine. Burası köy kahvesi değil" diye çıkıştı. Aktaş da Başkan Sandal tarafından mikrofonun kapatılmasına öfkelendi. Tartışmalar, bir süre sonra sona erdi.

KAÇ ÇİVİ ÇAKTIĞIMIZI HALK BİLİYOR

Özgür Hızal, 16 ayda masal evi dışında bir şey yapılmadığı iddiasında bulundu, "Geçmişteki borçları öne sürdünüz. Tek çivi dahi çakmadınız. Yeniden değerlendirme yapmanızı istiyoruz" derken, Bakan Sandal şu cevabı verdi:"Bayraklı belediyesinin borç yükü ortadadır. Ne işler yaptığımız, kaç tane çivi çaktığımız da belli. Biz bu işi ister hayırseverlerle, ister büyükşehir ile yaparız. İş yapılıyor mu, siz ona bakın. Ekonomik kriz ve salgına rağmen hiçbir işte geri adım atmadık. Halkımızın ihtiyaçları, neyse, biz onların yanında olacağız. İsraftan kaçınıyoruz."

ORTAK AKIL ÇAĞRISI YAPTI

Bayraklı ilçesindeki 6 mahallenin imar revizyonuyla ilgili, daha önce belediye meclisinden geçirilmiş değişikliğin iptali gündeme geldi.  AK Parti Grubu, bu bölgeyle ilgili planların doğru yapılamadığı öne sürüldü. Abdullah Aktaş, "Planlar geciktikçe, risk artıyor. Yarın deprem olsa, o insanların başına bir şey gelse, hesabını kim verecek. Uygulanabilecek projeler yapın" diye çıkıştı. Başkan Serdar Sandal, "Onur, Yamanlar, Postacılar, Nafiz Gürman, Körfez ve Soğukkuyu gibi Adalet Mahallesi'nde de sorun var. Diğer mahallelerimizde sıkıntı var. Yarın sabah İmar Komisyonu'ndaki arkadaşlarla toplantı yapacağız. Siz de katılın, ortak akılla karar verelim, meclise getirelim. 6-7 ay içinde bu işi bitirelim" çağrısında bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MECLİSİ ALEVLENDİRDİ

Dilek ve temennilerde kentsel dönüşümle ilgili konuşmalar meclisi alevlendi. AK Partili Özgür Hızal, "Kentsel dönüşümün Bayraklı Belediyesinin bütçesiyle olmayacağını biliyoruz. Sizden bütçeyi dğru kullanmasını istiyoruz. 10 yıldır beklenen planlama yapılamadı. 1.5 yıldır da siz yapamadınız. Kalan sürenizde, yani 3.5 yılda da yapamayacaksınız. Planlama için ortaya irade koymanız lazım. O iradeyi koymuyorsunuz" dedi.

Bakan Serdar Sandal, şu yanıtı verdi:

"Bu işler, niyet okumakla olmuyor. Bizim irademizin ne olduğunu hepiniz göreceksiniz. Bizim kentsel dönüşümüz, yoksul insandan, onun hakkını hukukunu korumaktan yana. Bunun için çalışıyoruz." O sırada AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş, Başkan Sandal'ın sözünü kesti.

Sandal, sert bir dille, "şov yapma, otur yerine. Burası köy kahvesi değil. Lütfen yerinize oturun, dinleyin.Kime söz verildiyse, o konuşur, onun mikrofonu açılır" diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi'nin bu ayki ikinci oturumu, cuma günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.