Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Buluşmaları'nda Köy Enstitüleri konuşuldu

Konak Buluşmaları'nda Köy Enstitüleri konuşuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Örgütü'nün genç, dinamik ve üretken kadrosunun her ay farklı konuları tema alarak, toplumsal farkındalık yaratma ve Konak siyasetine yeni bir bakış açısı kazandırma amacıyla düzenledikleri; Konak Buluşmaları'nın ikincisi olan ‘Yarım Kalmış Bir Hikaye: Köy Enstitüleri’ başlıklı etkinliği Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konak Buluşmaları'nda Köy Enstitüleri konuşuldu

  • Ege Postası
  • 28.11.2019 - 11:08

Etkinliğe  konuşmacı olarak katılan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Genel Başkan Yardımcısı Semiha Özalp Günal, Tarihçi yazar Doç.Dr.Mehmet Emin Elmacı, Kara Oklar Hayat Çiftliği Kurucusu Orhan Aztekin anlatım ve sunumlarıyla akşama damga vurdular.

Konseptiyle Konak siyasetinde şimdiden yer edinen ve bambaşka hava katan etkinlik bu ayda büyük beğeni toplayarak; gelecek ay konusu ve konukları için şimdiden merak uyandırdı.

Eğitim sisteminin geleceğini, evrensel eğitim modellerinin örneklerini ve temelini oluşturan Köy Enstitüleri müfredatının sunumlar ve dönem fotoğraflarıyla anlatıldığı buluşma 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla daha anlamlı hale geldi. 

TÜM TÜRKİYE’Yİ SARACAK BİR MEŞALE ATEŞİ, YENİ BİR SİYASİ  ANLAYIŞ!

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu: “Partimizin Olağan Kongre takvimi başladı. Ama bizler Konak ailesi olarak, kongre sürecinin başlamasını, üretmemize engel olarak görmüyoruz. Çalışmalarımıza ve yeni Konak Buluşmaları aylarını planlamaya devam ediyoruz. Bu çalışmayı tüm Türkiye’yi saracak meşale ateşi, yeni bir siyasi kültür ve  anlayış olması için büyük bir özveri ile oluşturduk.

Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında; üreten, gelişen bir ülke hedefimizi gösteren çalışma yarattık. Buluşmaların başından beri her aşamasında bulunan, özveri ile çalışan Gençlik Kolları Başkanımız ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. 

BU ETKİNLİKLER  PARTİMİZE İVME KAZANDIRAN ÇALIŞMALARDIR.

Etkinlikte konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur:  “Köy Enstitüleri gibi bir değer ile etkinlik düzenleyen tüm Konak Gençlik Kolları yöneticilerine ve başkanına çok teşekkür ediyorum. Tüm bu etkinlikler Konak siyasetine ivme kazandıran ve partimizi dimdik ayakta tutan çalışmalardır. Bu çalışmanın mimari olan İlçe Başkanım Çağrı Gruşçu’yu kutluyorum. Ve onunla dayanışma içinde omuz omuza olmaktan onur duyuyorum” dedi.

KÖY ENSTİTÜLERİ TÜM ÜLKEYE YAYILMIŞ AYDINLANMA IŞIĞIDIR!

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Genel Başkan Yardımcısı Semiha Özalp Günal:”Dünyada bize özgü ve diğer ülkelere rol model olmuş bir eğitim projesidir Köy Enstitüleri. Toplumun geleceğinin inşası için örnek alabileceğimiz en büyük örnektir. Köy Enstitüleri tüm Türkiye’ye yayılmış aydınlanma ışığıdır.
Müzik, tiyatro, okuma ve diğer tüm müfredatıyla ülkeyi topyekûn ayağa kaldırma çalışmasıdır. Özgürlük denen şeyin şu  anda içi ne kadar boşaltıysa, o dönem özgür bireyler yaratılmak da o kadar önemliydi.” 

MUHTEŞEM VE ÖZGÜN BİR EĞİTİM İLE, ELEŞTİREBİLEN, SORGULAYAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİLDİ

“Vals yapan, ipek böceği yetiştiren, piyano ve ud çalan insanlardır Köy Enstitüleri öğrencileri. Bir köy çocuğunun bu denli özgüven sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet döneminin kazanımı olan bu Enstitülerdi.” diyen tarihçi yazar Doç.Dr.Mehmet Emin Elmacı sunumunda, okul binalarının o dönem zor şartlarında nasıl satın alındığını ve bir milletin çabasıyla nasıl okul yuvasına dönüştüklerini, eğitim müfredatını o dönemin fotoğraflarıyla anlatarak, dinleyicilere dönemsel yolculuk yaşattı.

İNANDIĞIMIZ ŞEY: KÖYE, ÇİFTLİĞE BİLİM VE TEKNOLOJİ GİRMEDİĞİ  ZAMAN, ÜRETİCİ GERİDE KALIR 

“Kara Oklar Ekoloji Çiftliğimizde ilk olarak değer ve ilkelerimizi belirleyip, temelimizi Köy Enstitüleri eğitim müfredatına dayandırdık” diyen Çiftliğin Kurucusu Orhan Aztekin: “Daha eğitimli, okuyan, üreten, projeler geliştiren ve sürekli büyüyen bir model belirledik. Yurtdışında eğitimler alarak, çiftliğin  zemin incelemesini akademisyenler ile yaptık. Tesisimizin eğitim ile anılması bu yüzden bizler için çok önemli. Inandığımız şey; köye, çiftliğe bilim ve teknoloji girmediği zaman üretici geride kalır. Bu yüzden hem köylüye hem de çevre bölgedeki öğrencilere ücretsiz girişimcilik eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerle tıpkı enstitülerdeki gibi öğrencilerin ve köylülerin hayal güçlerini genişletmeyi hedefliyoruz” diyerek bu ay ki Konak Buluşmaların son sunumunu gerçekleştirdi. 

Etkinliğin sonunda Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu tarafından konuklara, kendileri adına Ege Orman Vakfına yapılan bağış sertifikaları takdim edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.