Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi'nde Şaphane kardeşliği

Konak Belediyesi'nde Şaphane kardeşliği

Konak Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında kardeş belediye Kütahya’nın Şaphane Beldesinin ilçelerine çok amaçlı toplantı salonu yapılması yönündeki talebi, AK Partili meclis üyelerinin red oyu kullanacaklarını açıklaması ve itirazlarına karşın CHP’li üyelerin onayıyla onaylandı. Başkan Sema Pekdaş, “biz az lokmalarımızı paylaşarak, azımızı birlikte çoğaltarak, birbirimizle dayanışma halinde yaşamayı doğru kabul ediyoruz. Her şeyimiz tam olsun sonra yardım ederiz anlayışı doğru değil” dedi.  Konak Belediyesi'nde Şaphane kardeşliği

  • Ege Postası
  • 07.11.2017 - 18:58

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Konak Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş başkanlığında gerçekleşti. 

Meclisi açan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kütahya’nın Şaphane Belediyesi’nin meclis üyelerini misafir olarak ağırladı. Şaphaneli meclis üyelerine seslenen Başkan Pekdaş, meclisi, “Kardeş belediyemize ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. İki Ramazan boyunca Şaphane’de sofra kurduk. Kardeşliğimizi aynı sofra altında pekiştirmiştik. Şimdi onlar da bu ziyaretlerin karşılığı olarak hem iade i ziyarette bulundular. Hem de gündemimizde kardeş belediyenin talepleri var” sözleriyle açtı. 

BİRİMLER VE KOMİSYONLARDAN GELEN ÖNERGELER OYLANDI 

Meclis toplantısında, önce birimlerden gelen iki önerge görüşüldü. Cafi Konağı’nın restorasyonu için EÇEV ile işbirliği yapılmıştı. Büyükşehir belediyesi desteğiyle ortak hizmet projesine yönelik önerge plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Oybirliğiyle kabul edildi. Taşıt satın alınmasıyla ilgili ikinci öneri de oylandı ve kabul edildi. Mecliste komisyonlardan gelen raporlar da görüşüldü. Şaphane Belediyesi’nin yardım talebi uygun bulundu. 

BAŞDAŞ: BİZİM DÜĞÜN SALONUMUZ YOK, RED OYU VERECEĞİZ 

AK Parti Grup Başkanvekili Said Başdaş, yardım talebine red oyu vereceklerini açıkladı: “Karşı değiliz. Ama Konak’ta bir tane düğün salonu yapmadık. Önce kendi ihtiyaçlarımızı karşılayalım. 3,5 yıldır salonumuz yok. Biz red vereceğiz.”

PEKDAŞ: AZIMIZI ÇOĞALTARAK, LOKMALARIMIZI PAYLAŞIYORUZ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Başdaş’ın red oyu vereceklerini açıklaması üzerine, “Biz Konak Cumhuriyeti değiliz. İzmir ekonomik olarak sağladığı katkının dörtte birini karşılık olarak alamıyor. Yerel yönetimleri devlet olarak görüp Konak’ı Cumhuriyet gibi değerlendiriyorlarsa ne mutlu bize. İzmirlinin takdirinin nasıl olduğu da verdiği oylarla ortada. Şaphane’de sosyal donatı alanı olan çok amaçlı salon niteliğinde bir yere ihtiyaç var. Burası düzenlenmek isteniyor. Gelen öğrenci ve misafirlerin toplanma, düğün yapma, sosyal aktiviteleri gerçekleştirmeye yönelik olarak salon yapmaya ihtiyacı talebi kabul edildi. Belediyemizin çok fakir bir belediye olması ve ilçe belediyelerin ödeneklerinin merkezi hükümet tarafından kısıtlanması nedeniyle biz az lokmalarımızı paylaşarak, azımızı birlikte çoğaltarak, birbirimizle dayanışma halinde yaşamayı doğru kabul ediyoruz. Her şeyimiz tam olsun sonra yardım ederiz anlayışı doğru değil. Konak’ta çok fazla düğün salonu var. Çınarlı’da da bir düğün salonu açtık. Dolayısıyla biz yardımın doğru olduğunu düşünüyoruz. Oybirliğiyle kabul ediyoruz. Bu dayanışma desteğinin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Komisyonlardan gelen önergeler arasında bulunan Konak Sosyal Kültürel Etkinlikler Vakfı işbirliğiyle yürütülen Gelecek Eğitimde-Eğitim Konak’ta başlıklı AB projesinin KONSEV tarafından sürdürülmesi amacıyla 3 yıl için 450-500 milyon liralık bütçe ayrılması konusuna AK Partili meclis üyeleri itiraz etti. 

ERDOĞAN: UCU AÇIK  MECLİS KARARINI UYGUN BULMUYORUZ 

AK Partili Meclis Üyesi Tevfik Erdoğan, miktarın fazla olduğu ve ucu açık bir meclis kararını uygun bulmadıklarını savunarak, “ Semt merkezi hizmetine devam etmekte. Madem hizmette aksaklık yok. Önümüzdeki meclise bırakalım. 450-500 bin lira rakamı fazla, ucu açık. Bizi zor durumda bırakır. Ne kadar harcanacağı belli olmayan bir kararı nasıl vereceğiz. 500’ü geçecek m? Ucu açık meclis kararını uygun bulmuyoruz” dedi. 

PEKDAŞ: KONSEV’E PARA AKTARILMIYOR, ÇALIŞMALAR İÇİN KULLANILACAK 

Başkan Sema Pekdaş, Erdoğan’ın sorusu üzerine KONSEV’e para aktarılmadığını, 3 yıl için 450-500 bin lira olarak hesaplanan gider hesaplandığını vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı: 

“Konak Belediyesi 3,5 yıldır 3 Sayıştay bir Maliye Bakanlığı denetimi geçirdi. Usul kararlarına son derece riayet ediyoruz. Ayın birinde gündeme geldi. O önerge gündemde. Plan ve bütçe komisyonuna ayrıldı. Bugünün konusu değil. gündemde var olan bir konu değildi. Bunun ne olduğu öğrenilebilirdi. KONSEV ile birlikte hangi çalışmaların yapılacağı, kadın ve çocuklara destek programları yapıp iş bulmalarını sağlayacak projelerin devamına yönelikti. Konsev’e bir para aktarılmıyor. Oradaki çalışmalar için, 3 yıl için, 450-500 milyon gibi bir gider hesaplanıyor. Projenin sürdürülebilirliği sağlanmak isteniyor.”

Komisyonlardan gelen bu önerge de AK Partili meclis üyelerinin itirazına karşın CHP’li meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. 

RASİM DAŞHAN: ORADA HER PARTİDEN İNSANIMIZ ETKİNLİK YAPACAK 

Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan “Yapmış olduğunuz yardım için teşekkür ederiz. Yapacağımız çok amaçlı sosyal tesislerinde her partiden insan etkinlik gerçekleştirecektir” diyerek Konak Belediyesi’nin yardım taleplerini onaylamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.