Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi Fuar'da göz doldurdu; Günde 2 bin ziyaretçi

Konak Belediyesi Fuar'da göz doldurdu; Günde 2 bin ziyaretçi

Konak Belediyesi’ne İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) bu yıl ilgi büyük oldu. Konak Belediyesi’nin, bir hafta süren fuarda açtığı standı günde yaklaşık 2 bin kişi ziyaret ederken, 1000 kişi ise özel bir gözlükle yapılan sanal tarih turuna katılarak, şehrin kadim geçmişinde eşsiz bir yolculuğa çıkma fırsatı yakaladı. Konak Belediyesi fuarda göz doldurdu

  • Ege Postası
  • 16.09.2019 - 12:38

Konak Belediyesi’nin Kültürpark 3 No’lu holde yer alan standı fuarın gözdesi oldu. Standı günde 2 bin kişi ziyaret ederken, düzenlenen etkinliklere de ilgi büyüktü. Stantta gerçekleştirilen sanal tarih turuna fuar boyunca yaklaşık 1000 kişi katıldı. Özel bir gözlük takan katılımcılar, stantta durdukları yerden hareket etmeden, üç boyutlu Konak turuna çıkarak, şehrin tarihi ve turistik yerlerinde adımladı. Katılımcıları turun en başında Başkan Batur karşıladı.

Öncelik çocukların

Standı ziyaret edenler karikatürist Birol Çün’e portrelerini çizdirme fırsatı da yakaladı. Çün, fuar süresince 200 kişinin karikatür portrelerini, ücretsiz olarak çizdi. Konak Belediyesi standı bu yıl da keyifli atölyelere ev sahipliği yaptı. Hacivat ve Karagöz Kukla Yapım Atölyesi ile Masallarla Maskeler Atölyesi’nde 500 çocuk ağırlandı. Fuar süresince stantta 4 bin çocuk kitabı dağıtıldı.

Herkese bir bayrak

Konak Belediyesi, 9 Eylül coşkusunu fuara taşıyarak, İzmir’in kurtuluşu kutlamaları kapsamında 1500 adet Türk Bayrağı’nı ziyaretçilere hediye etti. Stantta ayrıca bin tane su matarası, bin adet magnet açacak ve 2 bin bez çanta da dağıtıldı. Konak Belediyesi, İEF için özel olarak hazırladığı Konak Gazetesi’nden 5 bin, her üç ayda bir yayınladığı Kent Konak (KNK) dergisinden 3 bin adedini fuarda ziyaretçilerine verdi.

Canlı heykeller

Kültürpark’ta kurulan Kemeraltı Sokağı’nda ise Konaklı kadınların semt merkezlerinde yaptıkları el emeği ürünler sergilenirken, kadın ve çocuk haklarına, özgürlüğe, doğaya işaret edilen canlı heykel performansları dikkat çekti. Saat 18.00’den 21.00’e kadar Kemeraltı Sokağı’nda performanslarını sergileyen gösteri sanatçılarına ilgi büyüktü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.