Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak, Ata'sını özlem ve minnetle andı

Konak, Ata'sını özlem ve minnetle andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde İzmir'in kalbi Konak'ta özlem ve minnetle anıldı.

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 09:51

Konak Belediyesi'nin Basmane’deki hizmet binası önünde toplanan belediye çalışanları saatler 09.05’i gösterdiğinde Ata’sı için saygı duruşuna geçti. Türkiye’nin hemen her yerinde olduğu gibi Basmane’deki 9 Eylül Meydanı’nda da hayat durdu. Belediye çalışanlarının yanı sıra trafikteki araçların sürücüleri ve caddeden yürüyen yayalar da saygı duruşunda bulundu. Belediye personelinin bazıları üzerinde Atatürk’ün fotoğrafının olduğu tişörtlerle törene katılırken, bazı çalışanların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Alanda toplananlar 1 dakika boyunca oldukları yerde durarak saygılarını gösterdi. Belediye çalışanları ile birlikte saygı duruşunda bulunarak Atatürk’e olan bağlılık ve özlemlerini bir kez daha dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Atatürk ve arkadaşları bize Cumhuriyeti emanet etti. Bu cumhuriyeti hukukun üstünlüğüne dayanan, demokratik bir cumhuriyet olarak yaşatmak bizim göreviz. Cumhuriyet hiç olmadığı kadar karanlık günlerden geçiyor. Cumhuriyet aynı zamanda bir sorumluluk rejimidir. Bizler bu sorumluluğu yerine getirerek çok daha fazla çalışmak zorundayız. Hepinizden çok daha fazla fedakarlık bekliyorum. Cumhuriyet için, özgürlüğümüz için, geleceğimiz için… Tekrar Büyük Atatürk’ü sevgiyle, saygıyla, minnetle anıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.