Dolar 32,5234
%0.22
Euro 34,5738
%0.08
Altın 2.492,130
%0.23
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koltuğu bırakan Tekin nereye aday olacak'

Koltuğu bırakan Tekin nereye aday olacak'

CHP üyelerinin genç, dinamik ve deneyimli siyasetçi olarak tanıdığı ve Gaziemir’de 2012 yılından dün gerçekleşen kongreye kadar ilçe başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Umut Tekin, koltuğunu Kasım Özkan’a devretti. İl başkanı ve belediye başkan adaylığı için kulislerde çalışma yapacağı öne sürülen Umut Tekin’in koltuğunu bir başka isme devretmesi de bu iddiaları güçlendiriyor. Koltuğu bırakan Tekin

  • Ege Postası
  • 11.12.2017 - 12:08

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Başkanlığı görevini  2012 yılından hafta sonu (10 Aralık 2017) gerçekleşen ilçe kongresine kadar başarıyla sürdüren genç ancak tecrübeli siyasetçi Umut Tekin’in işaret ettiği Kasım Özkan Gaziemir’in yeni ilçe başkanı oldu.

Elif Becek ile Kasım Özkan arasında geçen yarışta Özkan 392 delegeden 344’ünün oyunu alarak ipi göğüsledi. İki dönem ilçe başkanlığı görevini yürüten ancak parti kulislerinde adı CHP İzmir İl Başkanlığı için aday olacağı şeklinde geçen Umut Tekin’in kongre salonuna girdiğinde de partililer tarafından coşkuyla karşılandığı ve ‘Gönüllerin Başkanı Umut Başkan’ sesleri yükseldi.

32 YAŞINDA İLÇE BAŞKANI OLAN UMUT TEKİN, İL BAŞKANLIĞINA MI HAZIRLANIYOR' 

İlk kez ilçe başkanı seçildiğinde henüz 32 yaşında olan matematik öğretmeni Umut Tekin sadece başkanlık görevini yaptığı Gaziemir’de değil tüm CHP örgütünde önemli bir etki ve ağırlığının olduğu biliniyor. Politik yaşamına 1997 yılında gençlik kollarından başlayan ve partisinin her kademesinde çalışan Umut Tekin’in başarıyla yürüttüğü ilçe başkanlığı koltuğunu desteklediği Kasım Özkan’a bırakarak, 7 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkanlığı adaylığına hazırlanacağı konuşuluyor.

İL BAŞKANLIĞI MI, BELEDİYE BAŞKANLIĞI MI'

Uzun yıllara dayanan siyasi kariyerinde gençlik kollarından ilçe başkanlığına gelen, bu görevi de altı yıla yakın bir süre yaptıktan sonra bir üst basamak için il başkanlığını düşündüğü iddia edilen Umut Tekin’in belediye başkan adalığı için nabız yokladığı kulislerde konuşuluyor. 

Öte yandan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un "benim adayım Umut Tekin" açıklaması belediye başkan adayı olacağı iddialarını güçlendiriyor.

TEKİN PARTİ İÇİNDE ‘GENÇ TECRÜBE’ OLARAK ADLANDIRILIYOR

Partililerin ‘Genç Tecrübe’ olarak da adlandırdığı Tekin, partisi içinde gençlik kolları başkanlığından komite başkanlığına, kongre ve il delegeliği görevlerine kadar her kademede görev aldı. Sosyal Demokrasi Derneği üyesi de olan Umut Tekin, aynı zamanda Ali Nesin Matematik Köyü Derneği kurucu üyesi. Kongre ve il delegelikleri de yapan ve çeşitli sivil toplum örgütlerine üyeliği de bulunan Umut Tekin’in CHP’nin İzmir İl Başkanlığı görevini de layıkıyla yerine getireceğini belirtiyor. Ancak yeniden ilçe başkanlığı görevi istemeyen Umut Tekin’in 7 Ocak’ta İl Başkanlığı görevine aday olup olmayacağına çevrildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.