Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kök hücre ile leke tedavisi

Kök hücre ile leke tedavisi

İnsanlarda çevresel, ve genetik ve yaşlanma gibi faktörler doğrultusunda çoğu zaman lekelenme ve hasar görme durumu yaşanmaktadır. Güneşe maruziyet, kötü beslenme alışkanlığı, uykusuzluk, yetersiz su tüketimi cilde uygun olmayan kozmetik ürün kullanımı gibi çevresel etkenler de ciltte hasar ve lekelenme oranlarını arttırmaktadır. Aşırı makyaj yapımı, sigara ve alkol kullanımı bu süreci hızlandırabiliyor.

  • Ege Postası
  • 25.11.2020 - 16:33

Botoks, dolgu çeşitli kimyasal uygulamalar derin izler gibi cilt uygulamalarında malesef kalıcı olamıyor. Bu tarz uygulamalar maksimum altı ay civarında etki gösteriyor ve kişinin sürekli bu uygulamaları yenilemesi gerekiyor. Kök hücre tedavisi ile yapılan leke tedavisi ise kalıcı bir çözüm olabiliyor. Çünkü insan cildinin yenilenmesini sağlayan fibroblasti denilen kök hücreler, kolajen ve hyaluronik asit gibi protein ve maddeler sentezlemekte. Bu maddeler cildi gergin ve sağlıklı tutuyor. Kök hücre miktarı azaldığında ise lekelenme ve hasar durumu ortaya çıkabiliyor.

Ciltteki kan dolaşımı artırılarak kök hücrelerin uyarılmasıyla, o bölgedeki hücre miktarının artırılması yöntemiyle kolajen ve elastin seviyesi yükseliyor ve bu şekilde doku yeniden kendini tamir ederek leke ve kırışıklıkları yok ediyor. Kök hücre tedavisi hakkında güvenilir doktorlardan detaylı bilgi almak için https://blancclinic.com/ adresine göz atabilirsiniz.

Kök Hücre Tedavisi Nasıl Uygulanır'

Uygulama öncesi ilk olarak cilt derinlemesine temizlenerek, gözenek ve toksinlerden arındırılılır. Sonrasında hastanın leke, iz ya da kırışıklıkları belirlenir.

Kişinin kendi kök hücrelerinin sorunlu olan bölgeye daha yoğun aktive olabilmesi amacıyla ciltte kanlanma amaçlanır ve bunun için özel olarak üretilmiş   küçük başlı iğneler sorunlu kısımlara uygulanır. Kısaca kan aracılığı ile kök hücrelerin bölgeye ulaşması ve yeniden onarım yapmasına fırsat veriliyor.

Bu aşamalar sonrasında cilt yeniden onarılarak leke sorunu neredeyse tamamen yok olabiliyor. Aynı zamanda derin akne izleri ve kırışıklıklar da belirli bir oranda yok olabiliyor.

İğne uygulamalarının ardından cilde bitkisel aroma terapi uygulanıyor. Bu sayede kök hücre salınımının artırılması hedefleniyor. Sonrasında ise kırmızı ışık terapisi ile kök hücreler uyarılarak hücrelerin kolajen ve elastin sentezi artırılıyor.

Kök Hücre Tedavisi Kaç Kere ve Kimlere Yapılır'

Kök hücre ile leke tedavisi 30 yaş ve üstü herkese ihtiyaç dahilinde yapabiliyor. Toplam 16 seans süren bu uygulamayı yılda bir kez uygulamak yeterli olmaktadır. 5 yıl sonra ise uygulamanın tekrar edilmesi gerekmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.