Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KODA'dan 'Ustalara saygı'

KODA'dan 'Ustalara saygı'

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), kuruluşunun ikinci yıldönümünü muhteşem bir sanat şöleniyle kutluyor. 16 Ocak’ta ‘Ustalara Saygı’ temasıyla gerçekleşecek konserde; Türk Operası’nın duayenlerinden Pekin Kırgız, İzmirli sanatseverler ile buluşacak. İkinci yıla özel konser

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 09:48

Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından oluşturulan ilk kadrolu orkestra olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), ikinci sanat yılını özel bir konserle taçlandıracak. KODA’nın bu sezon ‘Ustalara Saygı’ temasıyla vereceği konserlerin de ilki olacak etkinlik, 16 Ocak Pazartesi günü, Atakent’teki Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

ÜCRETSİZ SANAT ŞÖLENİ

Saat 20.00’de başlayacak ‘KODA 2. Yıl Konseri’ni Şef Oğuzhan Kavruk yönetecek. Türk Operası’nın en önemli seslerinden Pekin Kırgız (tenor) ve Görkem Ezgi Yıldırım (soprano) solist olarak müzikseverlerin karşısına çıkacak. Dünyaca ünlü bestecilerin seçkin eserlerinin yorumlanacağı gecede ayrıca; Türk Operası'na sunduğu katkılardan dolayı Pekin Kırgız'a plaket takdim edilecek. KODA’nın Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki tüm konserleri gibi, bu özel etkinlik de halka açık ve ücretsiz olacak.

KARŞIYAKA’NIN GURUR KAYNAĞI

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ocak 2015’te sanat yolculuğuna başlayan orkestramız; başta Hikmet Şimşek Sanat Merkezimiz olmak üzere, İzmir ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki salonlarda muhteşem konserler verdi. Ulusal ve uluslararası festivallere davet edilerek göğsümüzü kabarttı. Bu başarılarıyla sanat çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran ve klasik müzik dünyasının parlayan yıldızı olarak gösterilen KODA, ‘Sanat Kenti Karşıyaka’nın gurur kaynağıdır. Genç sanatçılarımızı kutluyor, bu gururu paylaşmak isteyen sanatseverleri 16 Ocak Pazartesi günü yapılacak olan özel konsere bekliyorum” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.