Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu:  ‘Tuncay Özkan bu işleri karıştırıyor, arkasında o var’

Kocaoğlu: ‘Tuncay Özkan bu işleri karıştırıyor, arkasında o var’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Deniz Yücel’e destek istemek için İzmir’in kuzey bölgesindeki ilçelerdeki delegasyonla bir araya gelmeye başladı. Başkan Kocaoğlu’nun ilk durağı Dikili olurken, ziyaret ettiği ilçelerde delegasyona Utku Gümrükçü’ye destek vermemesinin nedeninin İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yakınlığı olduğunu anlattı. Başkan Kocaoğlu’nun tüm görüşmelerinde benzer şeyleri aktardığı ve “Utku’yu severim. Ancak Tuncay Özkan bu işleri karıştırıyor, arkasında o var. Deniz Yücel kimsenin adamı değil, yıpranmamış. Ama takdir sizin” dediği kaydedildi.

  • Ege Postası
  • 31.12.2017 - 16:35

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe ve belediye başkanları ile milletvekilleriyle yaptığı görüşmelerin ardından 7 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen CHP İzmir İl Kongresi öncesinde İl Başkanlığı için Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Yücel’i ‘uzlaşı’ adayı olarak gösterdi.

DENİZ YÜCEL VE AZİZ KOCAOĞLU DELEGASYON TURUNDA

CHP örgütü ve delegasyonun çoğunluğunun tepki gösterdiği duruma karşı Başkan Kocaoğlu’nun aday gösterdiği Deniz Yücel, Ödemiş, Tire, Beydağ, Bayındır ve Kiraz’ı kapsayan delegasyona kendini tanıtma ve destek isteme turuna başlarken; Başkan Aziz Kocaoğlu da İzmir’in kuzey ilçelerinden Dikili, Bergama, Kınık, Menemen ve Aliağa ilçelerini kapsayan turuna çıktı.

BAŞKAN KOCAOĞLU’NUN İLK DURAĞI DİKİLİ

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ilk durağı Dikili olurken, son durağı Foça oldu. CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener başkanlığında ilçe delegasyonuyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Neden Deniz Yücel’i’ aday gösterdiğini, uzlaşı adayı arama sürecini anlattıktan sonra delegasyondan Deniz Yücel’in CHP İzmir İl Başkanı olarak seçilebilmesi için destek istedi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, İstanbul’da olacağı için Aliağa’ya da gidecek olan Başkan Kocaoğlu’nun toplantısına katılmadı.

TUNCAY ÖZKAN BU İŞLERİ KARIŞTIRIYOR, ARKASINDA O VAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tüm görüşmelerde,delegasyon üyelerine Utku Gümrükçü’ye destek vermemesinin nedeni olarak Tuncay Özkan’ı gösterdiği, ilçe ve belediye başkanlarıyla milletvekilleriyle yaptığı tüm görüşmelerde kendisine, ‘genç, yıpranmamış bir aday olsun’ talebinin gelmesi üzerine aklına Deniz Yücel’in geldiğini anlattığı öğrenildi.

DENİZ YÜCEL, KİMSENİN ADAMI DEĞİL, YIPRANMAMIŞ AMA TAKDİR SİZİN

Başkan Kocaoğlu’nun, delegasyon üyelerine, “Tek adaylı aday arayışına girdim. Oturup konuştuğumuz herkes kendi adamını söylüyor. Bir mutabakat görünmüyor. Birtakım kriterler söylendi. Genç olsun, yıpranmamış olsun diye. Bir isim çıkmadı görüşmelerden ama genç, yıpranmamış olsun şeklinde ortak kriter çıkınca aklıma Deniz geldi. Babasını da tanırım. Siyasette emeği vardır. Beraber çalışıyoruz. O nedenle önerdim. Utku’yu severim. Ancak Tuncay Özkan bu işleri karıştırıyor, arkasında o var. Deniz Yücel kimsenin adamı değil, yıpranmamış. Ama takdir sizin” dediği kaydedildi.

ALİAĞA’YI YENİDEN KAZANMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Kocaoğlu’nun Aliağa’daki görüşmede de aynı şeyleri tekrar ettikten sonra Aliağa’yı yeniden kazanmak için çalışılması gerektiğini belirtip, ilçenin kaybedilmesinde aday gösterilmediği için DSP’ye geçen Aliağa Belediye eski Başkanı ve CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü’yü gösterdiği de belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.