Dolar 32,3403
%0.19
Euro 35,1052
%-0.22
Altın 2.239,570
%-0.18
Bist-100 8,89
%1.91

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu öncülüğünde İzmir'de sürpriz zirve

Kocaoğlu öncülüğünde İzmir'de sürpriz zirve

Yeterli imzayı toplayamayınca kurultay talepleri reddedilen CHP’li muhalifler şimdi de birçok maddesini antidemokratik ve Siyasi Partiler Yasası’na aykırı buldukları tüzük kurultayı için düğmeye bastı. Çağrı Grubu, tüzük kurultayı önerisini tartışmak üzere imzasını veren delegelerle pazar günü Ankara'da buluşacak. Başkent'teki zirveye İzmir'den imza veren delegeler de katılacak. Kocaoğlu öncülüğünde İzmir'de sürpriz zirve

  • Ege Postası
  • 10.08.2018 - 01:47

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay için başlatılan imza hareketinden istenilen sonucu elde edemeyen muhalifler bu kez demokratik tüzük talebiyle düğmeye bastı.

Olağanüstü kurultay için harekete geçip yeterli imza toplayamayan muhalifler tüzük kurultayına gidip gitmemeyi tartışmak üzere pazar günü Ankara’da bir araya gelecek. 

Çağrı Grubu, tüzük kurultayı önerisini tartışmak ve yol haritasını belirlemek üzere imzasını veren delegelerle pazar günü Ankara'da Türkiye Barolar Birliği’ne ait Latanya Oteli’nde toplanacak.

CHP'de muhalifler yeni bir yol haritası çizerken İzmir'de de değişim için imza veren delegeler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğünde tüzük kurultayını görüşmek üzere buluştu.  

Konak'ta Şato Restoranda bir araya gelen İzmirli delegelerin tüzük kurultayı hamlesini yerinde bulduklarını belirttikleri öğrenildi. Zirvede tüzük kurultayında gündeme getirilmesi düşünülen konular masaya yatırılırken, imza veren delegelerin ön seçim, genel başkan ve parti meclisi (PM) seçiminin aynı gün olması ile MYK'nın PM'nin onayıyla seçilmesi görüşünde fikir birliğine varıldığı ifade edildi.

Delegelerin pazar günkü toplantı için Ankara’ya birlikte gideceği aktarılırken, herhangi bir aksilik olmadığı taktirde Kocaoğlu'nun da Ankara'daki zirveye katılacağı belirtildi.

Öte yandan toplantıda Kocaoğlu'nun imza veren delegelere duruşları nedeniyle teşekkür ettiği bildirilirken, daha önce yaptığı açıklamalarda verdiği 'değişim' mesajının da arkasında durduğu öğrenildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.