Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'nun kurultay ajandası

Kocaoğlu'nun kurultay ajandası

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3-4 Şubat’ta yapacağı 36. Olağan Kurultay’da Parti Meclisi’ne İzmir'den seçilecek isimler merak edilirken, İzmir İl Kongresi sürecinde tüm eleştirilere rağmen İl Başkanı Deniz Yücel için açıkça destek arayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun kurultayda da PM için 2 isim önereceği iddia edildi. Hangi isimleri önerecek'

  • Ege Postası
  • 17.01.2018 - 14:05

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP İzmir İl Kongresi sürecinde açıkça desteklediği ve tüm bölgede destek almak için çalıştığı Deniz Yücel İl Başkanı oldu. İl kongresi ardından kurultay için çalışmalara başlayan partililer kurultayda oluşacak yeni yönetimler için de isimleri kulislerde konuşmaya başladı. Kongreye damga vuran ve kurultaydaki tavrı merak edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun PM'ye önereceği iddia edilen isimler kulislerde dillendirilmeye başlandı. Yakın siyasi çevresinden kulislere sızan bilgilere göre, Kocaoğlu’nun Parti Meclisi'ne (PM) önereceği isimlerin arasında İl eski Başkanları Ali Engin ve Asuman Ali Güven yer alıyor.

YÜKSEL İKNA EDİLİRSE PM'YE YAZILACAK

Öte yandan Kocaoğlu'nun yakın ekip arkadaşı İl eski Başkanı Alaattin Yüksel'in yakın çevresine "aktif siyaset yapmak istemiyorum" dediği, ancak Kocaoğlu'nun Yüksel'i ikna edip PM listesine yazmak istediği iddia edildi. 

Öte yandan PM’ye önerilmesi muhtemel isimler arasında İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Altan İnanç, Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin, Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak isimleri ağırlık kazanırken PM’de şu an İzmir’i temsil eden isimler ise şöyle:

Kamil Okyay Sındır, Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok, Mustafa Moroğlu, Hakkı Akalın, Sevda Erdan Kılıç, Emre Çam ve Özkan Yıldız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.