Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'nun Başbakan'a yönelik sözlerine Şengül'den tepki

Kocaoğlu'nun Başbakan'a yönelik sözlerine Şengül'den tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Başbakan Binali Yıldırım'a yönelik, yine en garantili yerde birinci sırada seçime giriyorsun, gelip benimle yarışsana" sözlerine, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'den sert tepki geldi. Şengül, "Eğer kendine inanıyorsan sen de çık bağımsız aday ol. Salondaki herhangi bir muhtar bile Aziz Kocaoğlu'ndan daha fazla oy alır" dedi. Kocaoğlu'nun Başbakan'a yönelik sözlerine Şengül'den tepki

  • Ege Postası
  • 20.06.2018 - 16:50

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Başbakan Binali Yıldırım'a yönelik sarf ettiği, "Yine en garantili yerde, birinci sırada seçime giriyorsun. Gelip benimle yarışsana. 8 ay sonra yerel seçim var. 31 Mart 2019'da. Buyur kardeşim" sözlerine tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı muhtarlar buluşmasında konuşan Şengül, "Eğer kendine inanıyorsan sen de çık bağımsız aday ol. Salondaki herhangi bir muhtar bile Aziz Kocaoğlu'ndan daha fazla oy alır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sözlerini büyük bir esefle karşıladığını belirten İl Başkanı Şengül, “Kocaoğlu, kendisini dev aynasında görüyor. Ne zaman sıkışsa haddini aşarak Başbakanımıza veya Cumhurbaşkanımıza yönelik haddi olmayan eleştirilerde bulunuyor. Başbakanımızı İzmir’den birinci sıradan milletvekili adayı olduğu için eleştiriyor. Oysa İzmirliler, Başbakanımızın İzmir’den adaylığı ile her zaman gurur duymuştur. Başbakanımızın Türkiye’nin herhangi bir ilinden milletvekili olmakla ilgili bir sıkıntısı bulunmuyor. AK Parti’nin Türkiye genelindeki oy dağılımından bunu o da görüyor. Sayın Kocaoğlu’nun mantığı ile sorgulayacaksak, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nereden ve kaçıncı sıradan ada? Neden Tunceli’den aday değil'” diye konuştu.

“KOCAOĞLU KENDİSİNİ DEV AYNASINDA GÖRÜYOR”

Kocaoğlu’nun kendi muhatapları yerine haddini aşarak Başbakan ve Cumhurbaşkanını hedef almasını CHP içindeki iç mücadele bağlayan Başkan Şengül, “Sayın Kocaoğlu ne zaman partisi içinde sıkıntıya düşse, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı değil de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanıymış gibi genel politikaya giriyor ve siyasi üslubu da aşarak Cumhurbaşkanımızı veya Başbakanımızı hedef alan konuşmalar yapıyor. Ben de buradan Sayın Kocaoğlu’na sesleniyorum;  eğer kendine inanıyorsan sen de çık bağımsız aday ol. Böyle konuşmakla bu işler olmaz. Kendine güveniyorsan çık ve 'Ben CHP'den değil bağımsız aday olacağım' de, kazan, biz de seni tebrik edelim. Sahillere çiçek ekmekle olmuyor, mahallelerin sorunlarına çözüm bul. 2019 Mart yerel seçimleri geliyor, orada görüşürüz" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.