Dolar 32,3237
%-0.11
Euro 34,8386
%0.14
Altın 2.389,550
%-0.3
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan stat çıkışı

Kocaoğlu'ndan stat çıkışı

CHP Spor Kurulu’nun Ege Bölgesi tıplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir’in stad sorununu gündeme geitrdi.  Başkan Kocaoğlu “6 yıldır stat konuşuyoruz ama yapılmıyor. Stat yok, niyet yok” dedi. Kocaoğlu'ndan Spor Kurulu'nda stat çıkışı

  • Ege Postası
  • 09.11.2017 - 14:39

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığının bünyesinde kurulan "CHP Spor Kurulu"nun, Ege Bölge Toplantısı Ege Bölgesi İl ve İlçe Başkanlarının yanısıra, MYK üyeleri, PM üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla, İzmir Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu bir süredir devam eden stat problemini gündeme getirerek İzmir’in bir an önce bir stada kavuşması gerektiğini vurguladı. Kocaoğlu “Sayın Genel Başkan Yardımcımızın çabalarıyla CHP’nin spora bakışıyla ilgili bu çalışmada ev sahipliği yapmaktan ben ve meclis üyemiz Semra Aksu çok mutluyuz” dedi.

Yerelde sadece amatör bir politika izlendiğini ve belediyelerin profesyonel takımlara destek vermesinin doğru olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu “İzmir Büyükşehir Belediyesi sporda sadece ve sadece amatör bir politika izilyor. Futbol tabii ki lokomotif sürükleyici ama İzmir Büyükşehir Beldiyespor kulübüyle biz 35 branşta amatör çalışmalar yapıyor, çocuk yetiştiriyor, eğitiyor ve profesyonel hayata geçecek olanları da profesyonel hayata gönderiyoruz. Büyükşehir Belediyesi maaş vererek, şampiyonluk peşinde koşarak spora destek vermiyor” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaygın sporu desteklediğini belirten Başkan Kocaoğlu “Yaygın sporu destekliyor, işi profesyonellere, ehline bırakıyoruz. Biz alt yapı eksikliklerimizi gidermek üzere çalıştık. Göreve geldiğimizde UNIVERSIADE projemiz vardı. Halkapınar’a 10 bin kişilik kapalı salon, Karşıyaka’ya 5 bin kişilik spor salonu ve diğer tüm tesisleri Büyükşehir Belediye yapmış ve eski tesisleri elden geçirmiştir. Biz belediye başkanı olduğumuzda beldelerimiz vardı. Beldelerden düğün salonu, spor sahası gibi bir çok istek geldi. Çok amaçlı salon dediğimiz bir salon gerçekleştirdik. her türlü salon sporununun tapılabildiği ayrıca, hayır, düğün dernek, tiyatro gibi faliyetlerin yapılabildiği salonlar yaptık. 27'ncisini eski beldemiz Foça Gerenköy’de yapıyoruz sanırım önümüzdeki ay açacağız" şeklinde konuştu.

“HERKES TAKİP EDİYOR”

İzmir’in stad sorununun bir süredir gündeme getirildiğini ve sürecin herkes tarafından takip edildiğini belirten Başkan Kocaoğlu “İzmir’de uzun müddettir 2011 seçimlerinden bu tarafa, stat eksikliği hep gündemde. Ama bununla ilgili ilk girişim 2011 yılı genel seçim öncesi, o zamanki futbol federasyonu başkanı, spordan sorumlu devlet bakanı ve gençlik spor genel müdürü ve benim bulunduğum bir törende kararaştırıldı. Örnekköy'e stat kararı verildi. 6 yıldır İzmir’e stat yapılacak. Şuraya yapılacak, buraya yapılacak, niye yapılacak niye yapılmayacak 6 yıldır konuşuluyor. Biz bu işler uzayıp giderken, kentin güneyine ve kuzeyine 2 stat yapmaya karar verdik. Örnekköy’deki yeri stat değil spor kompleksi olarak yapmak için istedik. ‘Siz tahsis yapın, biz yapalım’ dedik. Netice olarak alamadık. Bornova Belediye Başkanımız şimdiki Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır ile birlikte orada 2 bin 500 kişilk bir spor salonu yapıp, ardından stada başladık. Stadı sonra Olgun Atila başkanımızla devam ettik. İzmir’de futbol oynanacak stat yoktu. Alsancak yıkılmıştı. Göztepe kulübümüz, Bornova Belediyesi ve Büyükşehir Beldiyesi'nin birlikte yaptığı statta Süper Lig'e çıktı” diye konuştu.

“STADI SİYASİ MALZEME YAPARSAN, YAPAMAZSIN”

Tire Belediyesi'nin spora düşkünlüğünü de gündeme getiren Başkan Kocaoğlu  İzmir’İn UEFA standartlarında bir stadı bulunmaması nedeniyle uluslararası futbol etkinliklerinde İzmir’in adı olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu “Bizim bazı belediye başkanlarımız spora çok düşkün. Tire Belediye Başkanımızın bir stat hayali vardı. Tire’ye 15 bin kişilik tüm Küçük Menderes’in ihtiyacını görecek bir stat yapmaya başladık. Aralık ayı ortalarında bitecek. Bir çok saha yapıyoruz. Yaptık. Hala İzmir’in stadı yok. Merkezi hükümetimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığmız İzmir gibi Türkye’nin 3. kentine mutlaka minimum 30-35 bin kişilik UEFA standarlarnda yapması gerekiyordu. Bugün hangi fuybol etkinliğine Türkiye aday olsa İzmir o listede yok.  Neden yo? İzmir’in UEFA stadartlarında 30-35 bin kişilik stadı yok. Böyle bir realite ile kaşıkarşıyayız. Stat işini siyasi malzeme yaparsanız stadı yapamazsınız. Göztepe’ye Karşıyaka’ya zorlama stat, Alsancak'a 3 stat sözüyle yürüyoruz. Ama stat yok. Niyet yok. Bunu da sizlerin dikkatine sunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“PROFESYONEL KULÜPLERE YATIRIM YAPMAK YANLIŞ”

Ülkenin bir çok probleminin yanında kültür sanat alt yapısıyla ilgili de sorunları olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu,Belediyelerin profesyonal klüplere yatırım yapmasının da yanlış olduğunu söyledi. Başkan kocaoğlu  “Ülkenin bir çok problemi var. Ama spordan, tarıma, turizmden, hizmet sektörüne, sanayiden, ticarete ulaşımdan çevre yatırımlarına kalkınma gelişme büyüme refah düzeyini arttırma yaşam standardını yükseltme, her konuyla ilgilidir. Sona bıraktım olmazsa olmazı da kültür sanatta kentin gelişmesi, alt yapsının tamamlanmasıdır. Aynı bugün spor alt yapısını geleceğini konuştuğumuz gibi. Belediyelerin yerel yönetimlerinin şampiyonluk peşinde koşması, kulüplerle yarışmaya kalkması ve belediye kaynağından milyonalrca lira parayı profesyonel takımlara harcaması ve orada yarışması yanlıştır. Belediyelerin görevi değidir. Belediyelerin profesyonel kulüplere yardım etmesi bile yasaklanmıştır. Amatör kulüplere alabilidğine gücün yettiği kadar kendi kulüplerinde alt yapı sporcu yetiştirmek, centilmen, mücadelci sporu bir eğitim ve kişilik gelişimi olarak vermek ve geliştirmek durumundayız. Biz şanslıyız sadece Bornovamızda 43 tane amatör spor klübü var. İzmir’de 150’ye yakın. Bu klüplerle birlikte yanımızda belediye başkanlarımızla destek olarak süreci sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz.  Tüm emeği geçenlere genel başkan yardımcımıza böyle bir konuda.  Spnsuz teşekküre diyorum. Bu. Çalışmaların CHP’nin spor konusundaki politikalarındaki geliştirmesine katkıda bulunmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“YAPILANLARI BEĞENMİYORUM”

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise 2019 yılında CHP iktidarının önemine dikkat çekerek “Yerel yönetimler spor için kıymetlidir. Tavrı, yaklaşımı sporu geliştiren katkıda bulunan önemli yönetimdir. Tabi ki bu yeterli değildir. Ana iktidar siyasal iktidarında spora tavrı ve tarzı ve yönetim şekli ayrıca önemlidir. Bugünkü siyasi iktidarın spora yaklaşımını hiç beğenmiyorum, yanlış buluyorum. Bugün CHP’nin spor faaliyetleriyle şu anki kurulan kurullarıyla spor alanında Türkiye’nin spora verdiği değeri göstermek adına ve iktidara yürüyen bir partinin adımdır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE 115 KİŞİDEN BİRİ SPORCU

İnsanoğlunun ilk gününden itibaren bilerek veya bilmeyerek yaptığı şeyin spor olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Spor, birlik, anlayış, kardeşliğin sembolü haline gelmiştir. Sporu var eden en önemli etkinliklerden biri ise spor kültürüdür. Sporu sadece futbolla kısıtlamamak lazım. Sporun futbol, basketbol, voleybol gibi bilinen spor dallarında değil başka yönlerini de sunmak gerek. Gelişmiş ülkelerde her üç insandan biri sporcu ancak Türkiye’de 115 kişiden biri sporcu. Spor, ülkelerin politikalarında çok önemlidir. Spor bu kadar önemliyken Türkiye’de nasıl durum diye bir röntgenini çekmek istedik. Sporun milli bir politika olması için siyasetin sporu kullanmasını engellemek için yola çıktık. Kamuoyunda zannedilmesin ki spor sadece iktidarın elinin altında. Milli politikaların belirlenmesinde sporda CHP’de var dedik ve yola çıktık. Ne olursa olsun bırakmayacağız. Spor çok önemli bir alan gelecek için sadece sağlıklı bir yaşam için değil milli politikalarımız için de spor gerek. Bu toplantıları 13 bölgeye ayırdık. Şuan 5. Bölgedeyiz ve siz sporculara ne yapmalıyız diye soruyoruz. Burada varız demek istiyoruz daha çok güçlenmeliyiz daha çok kişiye ihtiyacımız var” diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, “2017 yılında CHP, siyasetini yeniden şekillendirmeye başladı. Spora büyük destekler veren İzmir’de belediyeler, yerel yönetimler spor için çok önemli adımlar atıyor. Belediyelerin tavrı, sporu geliştiren çok önemli bir tavırdır. Spora karşı davranış ve yönetim şekli çok önemlidir. İzmir’de bunu CHP’li belediyeler başarıyor” şeklinde konuştu.

İZMİR'İN GURUR DUYACAĞI BİR TESİS

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise “50 senedir sporun içerisindeyim. Tire’de Büyükşehir’in büyük katkılarıyla İzmir’in gurur duyacağı, federasyon onaylı UEFA standartlarında bir stadı bitirmek üzereyiz. Şu anda az bir işimiz kaldı. Her şeyiyle mükemmel bir stat yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 75’ini, ise Tire Belediyesi ise yüzde 25’ini karşılıyor. Bu stadı yapıyoruz ama benim kimseye borcum yok" dedi.

SPOR POLİTİKALARINI BİZLER BELİRLEYECEĞİZ

Eski milli atlet ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Semra Aksu, ‘CHP’nin spor politikaları biz emekçilerin belirlediği görüşler doğrultusunda olacaktır. Yol çizgimiz neler olmalıdır sorusunun cevabını bizler belirleyeceğiz. Olimpiyatların kurucusu Baron Pierre De Coubertin’in dediği gibi ‘Spor, dostluk barış ve kardeşliktir’ dedi. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözlerini de hatırlatan Aksu, ‘CHP bugünler için var, sizler için var” şeklinde konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.