Dolar 32,5570
%0.14
Euro 34,8526
%0.55
Altın 2.441,470
%0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan stat çıkışı: “Örnekköy stadını verin biz yapalım!“

Kocaoğlu'ndan stat çıkışı: “Örnekköy stadını verin biz yapalım!“

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir TOKİ konutları bölgesindeki ulaşımın rahatlatılması için projelendirdiği yeni yollar ile 3 taşıt köprüsünü hizmete açması nedeniyle düzenlenen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent gündemindeki stat çıkmazına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, “Alsancak Stadı’na, Gürsel Aksel Stadı’na ve Karşıyaka’nın tesisine kimse göz dikmesin. 3 yaşındaki çocuğunda anlayacağı bir cevap istiyoruz. Örnekköy’deki stat yapılacak m? Yapılmayacak m? Ben söylemekten alınganlık göstermesinler diye utanır oldum. Sağır sultan duydu. Verin şurayı yapalım” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.02.2013 - 18:11
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Dudayev Bulvarı ile Mavişehir TOKİ konutları bölgesinde oluşturduğu yeni imar ve bağlantı yolları ile 3 adet karayolu köprüsünü düzenlenen tören ile hizmete aldı. Asfalt giderleri ile birlikte 10 milyon 300 TL maliyetle yaşama geçirilen projenin açılış törenine belediye başkanları adeta çıkarma yaptı.İzmir CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Hülya Güven de törende hazır bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son günlerde kent gündemini meşgul eden stat konusunda açıklamalar yaptı.

“SAĞIR SULTAN DUYDU VERİN BİZ YAPALIM”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Spor Bakanı Suat Kılıç, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ve AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün açıklamalarıyla kent gündemine oturan stat konusunda önemli açıklamalar yaptı. Örnekköy’de 75 dönüm ve istenildiğinde 140 dönüme çıkarılabilecek bir alanda çalışmalar yapmalarına rağmen mesafe alınmadığına dikkat çeken Kocaoğlu, “Spor Bakanımızı iki defa ziyaret ettim.Karşılıklı fikirler ortaya koyduk. Hep değişik haberler değişik mizansenler senaryolar dinleye dinleye gidiyoruz. Yine hareketlendi stat konusu son günlerde…Bir ara Örnekköy’ü yapmak için Alsancak’ın imara açılması ve bir ticari bina yapılması talep edildi. Ondan sonra Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın AVM veya benzeri bir imara açılması söz konusu oldu. Sonra eski milletvekili İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, ‘12 bin kişilik stat şuraya 12 bin 500 kişilik stat buraya’ dedi. En son Karşıyaka’nın sahildeki tesislerine stat yapılacağına dair söylemler getirdiler. Bunların hepsi yapılabilir hepsine destek oluruz.Ancak Alsancak Stadı’nı bırakalım Gürsel Aksel’i bırakalım. Karşıyaka’nın sahildeki tesislerini bırakalım. 3 yaşındaki çocuğunda anlayacağı bir cevap istiyoruz. Örnekköy’deki stat yapılacak m? Yapılmayacak m? Yapılacaksa kim yapacak. Biz yapmaya hazırız. Bunu kaç defa söyledim. Yapabilirsiniz buyurun yapın. Bizim derdimiz o yaptı bu yaptı ona rant buna rant değil. Bizim derdimiz Örnekköy’e bir spor kompleksi yapmak. Büyükşehir elini taşın altına koymaya hazır. Ben söylemekten alınganlık göstermesinler diye utanır oldum. Sağır sultan duydu. Verin şurayı yapalım. Stat bizim mülkümüz olmayacak. Ondan sonra Bakanlık gene alsın gayrimenkul onun olsun. Bir şey istedik biz bu tesis Karşıyaka Spor Kulübü’nün yönetiminde olsun.Karşıyaka’nın sahildeki yerine stat yapılacak olsa onu da biz yaparız” dedi.

“ŞENGÜL’E GÖNDERME”
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün stat konusunda yaptığı “Örnekköy Stadı maliyetli olur. Ayrıca dere yatağında, hem de mezarlık manzarası var” çıkışına göndermeler yapan Kocaoğlu, ”İzmirli bir milletvekilimiz ne uzmanı olduğunu ben biliyorum İzmirli de biliyor. Diyor ki Örnekköy’e sadece stat yapılır başka bir şey yapılamaz” demiş. Bizim ihtiyacımız zaten bu…. İlla başka şey yapılarak mı stat yapılması gerek. Yapalım o stadı, gençler gitsin. Konaklama tesislerini zaten hemen yakınında Karşıyaka belediye başkanımız yapıyor. Orada yapılanlara, tesislere de biz katkıda bulunacağız. Yamanlar’da, yukarıda konakladıktan sonra, iki kilometre aşağıda kamp yaparlar. Tutmayın elimizi… Verin yapalım. Bir daha bunu söylemeyeceğim. Bu son” dedi.

“KİMSE GÖZ DİKMESİN”
“Alsancak Stadı’na Gürsel Aksel Stadı’na ve Karşıyaka’nın tesislerine kimse göz dikmesin” diyen Kocaoğlu, stat eksenindeki konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Buralar kentin malı... Kamu malı... Ne amaçla kamu kullanacaksa o amaçla kullanacak. Kentler rant yaratır. Önemli olan kentlerin rant yaratması değil. Önemli olan kentin yarattığı rantın genelin yararına mı, eş dostun yararına kullanılacak olması m? Biz genelin yararına kullanılmasından yanayız.Temel ayrım budur”

“BİZE GEREKLİ OLAN DPT’NİN YATIRIM PROGRAMINA ALMASI”

İzmir’de 3 farklı hatta yapılması düşünülen tramvay konusunda da açıklama yapan Kocaoğlu, “Devlet Planlama da hazine garantisi istemiyoruz. Döviz karşılığı kredi kullanabilmemiz için bize gerekli olan DPT’nin yatırım programına alması. Döviz karşılığı kredi kullanmak için bu gerekli. Biz bu formalitenin sonlanmasını istiyoruz. Biz Büyükşehir’in ekonomik durumuna dayanarak yurt dışından istediğimiz kadar krediyi çok iyi koşullarda almak durumundayız. İller Bankası’nda yüzde 8 maliyet var. Bizim aldığımız kredinin maliyeti yüzde 4... Biz de finans maliyetini indirelim istiyorum. Başka bir şey yok”” dedi.

“2012 FİİLİ YATIRIMIMIZ 983 MİLYON TL”

İzmirlilerin desteğine layık olmaya çalıştıklarını ifade eden Kocaoğlu,“İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi ayakları üstünde durarak rüştünü ispatladı. Yatırımda borç ödemede öncü olmuştur. 2012 yılı fiili yatırımı 983 milyon TL’dir. İnsana dokunan sanayinin gelişmesi için ticaretin gelişmesi için çevrenin gelişmesi için bu gelirleri kenti kalkındırarak insanların gelir düzeyini arttırmak için çalışıyoruz. 2004’den beri İzmir’e ayrı bir vizyon yükledik.İzmir her gün daha iyi daha gelişmiş olacak” diye konuştu.

“KÖY ELEŞTİRİLERİNİ REDDEDİYORUM”
İzmir’e yönelik AK Parti cephesinden yapılan ‘mega köy’ söylemlerini külliyen reddettiğinin altını çizen Kocaoğlu, “ Bunu sadece ben reddetmiyorum. 2011 yılında 200 metropol arasında en çok büyüyen kentler arasında dördüncü olarak İzmir reddediyor. 2012 yılında Dünya’da ayın başkanı olmam reddediyor, EXPO Heyeti 2006’da da gelmişti son gelişlerinde konuştum, onlarda reddediyor. Algıyı değiştirerek, algının şakülünü kaydırmaya çalışarak yol kat edemezsiniz İzmir’de…İzmililer kimin nasıl yoğurt yediğini kimin yararına çalıştığını çok iyi biliyorlar" diye konuştu.

SOLAK: AHENK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak törende yaptığı konuşmada, “Çiğli'nin bir çok olumsuzluğun kahrını çeken bir ilçeden kuzeyin yıldızı durumuna gelen bir ilçe olmasında Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı katkıdan dolayı teşekkürler. Kocaoğlu’nun ağabeyliğinde ahenk içinde koordineli bir şekilde çalışıyoruz.

DURAK: HATALAR TEKRARLANMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yaptığı konuşmada, “İzmirimizin çehresini değiştirmekte önemli adımlar atıldı. 8 yıl önce buralarda böyle yollar köprüler yoktu. Geçmişte yapılmış hataları biliyoruz. Bu hataların tekrarlanmaması için çalışıyoruz. Bölünmeler birlikte Karşıyaka’nın yaşadığı sıkıntıları biliyorsunuz. Yatırımlar geldikçe insanların da yüzü gülüyor.Marina ve liman dışında tramvay hattı da devreye girince eşsiz bir güzelliğe sahip olacak. Karşıyakamız stat isteğini her fırsatta dile getirdi. Dilerim bu kadar bilgi kirliliğinin yaşandığı ortamda Başkan Kocaoğlu konuya noktayı koyar” ifadelerini kullandı.

NELER YAPILDI'
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli İstasyonaltı Mahallesi ile Karşıyaka Mavişehir Mahallesi arasında bulunan yeni yerleşim bölgesinde, yeni imar ve bağlantı yolları ile bu bölgeden geçen Maltepe Deresi’nin üstüne 3 noktada karayolu köprüsü yaptı. Bu bölge ve çevresinde oturan vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırmak için yaşama geçirilen projeye göre 6525, 8291, 8291/1, 8293,8294 ve 8294/1 sokaklarda yeni imar yolları açılarak düzenlendi. 6522 ve 6523 Sokak ile 6524 Sokak’ta ise yol ve kaldırım yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Bölgeden geçen Maltepe Deresi’nin kestiği 8291, 8291/1 ve 8294/1 sokakların üstünde kesintisiz ulaşım için karayolu köprüsü inşa edildi. Bu kapsamda toplam 5.7 kilometrelik yol düzenlemesi, içmesuyu, kanalizasyon, aydınlatma sistemi, enerji hatları ve kablolu iletişim hatları yapıldı. Bu yatırımın asfaltlama dahil maliyeti 10 milyon 300 bin TL.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.