Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Özel İdare malları için flaş açıklama

Kocaoğlu'ndan Özel İdare malları için flaş açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapatılan İl Özel İdaresi’nin taşınmazlarının hazineye devredilmesi sonrasında açtıkları 170 davanın henüz sonuçlanmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Dava ya bu aşamada sonuçlanacak ya da Anayasa Mahkemesi’ne gidecek. Ama inanıyorum ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin lehine sonuçlanacak” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 13:45
EGE POSTASI -Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel İdare taşınmazlarının maliye hazinesine devredilmesi sonrası açtıkları 170 davanın henüz sonuçlanmadığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz davaların sonuçlanmasını bekliyoruz. Yasada yapılan değişikliklere göre acil konular dışında yürütmeyi durdurma kararı verilemiyor. o yüzden malların çeşitli kurumlar tarafından kullanması konusunda bir şey yapılamıyor. ‘Belediye davayı kaybetti’ diye bir şey söz konusu değil. Dava hala devam ediyor. Dava ya bu aşamada sonuçlanacak ya da Anayasa Mahkemesi’ne gidecek. Ama inanıyorum ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin lehine sonuçlanacak” diye konuştu.
 
UMUDUMUZ VAR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın İzmir ziyaretinde teşvik konusunun görüşülüp görüşülmediğinin sorulması üzerine Kocaoğlu, “Ben Sayın Bakanla teşvik konusunu görüşmedim. Zaten İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 2 gün üst üste çok güzel bir şekilde teşvik konusunu izah ettiler. Yapılan sunumlar harikaydı. Teşvik konusunda umudumuz olmadan yaşayamayız ki umuduz var tabi ki” şeklinde konuştu.

BENİM İŞİM CEVAP VERMEK DEĞİL
Bazı basın kuruluşları tarafından kendilerine yapılan eleştirileri dikkate almadıklarını belirten Kocaoğlu, “Halk yapılanları değerlendiriyor. Benim işim cevap vermek değil. İşimize bakıyoruz. Stratejik planımı da yapmışım. Yol haritam hazır. Gerek ESHOT, gerek İZSU gerekse Büyükşehir’de günün büyük bir bölümünü çalışarak geçiriyoruz. İşlerimizi tamamlayıp 2019 yılında bambaşka bir İzmir yaparak, kalkındırarak seçime götürmeye çalışıyoruz. Amacımız budur, yazılanlar çizilenler, yalan yanlış olanlar bizi ilgilendirmiyor. Biz işimizin peşindeyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.