Dolar 32,5112
%0.18
Euro 34,5683
%0.07
Altın 2.493,040
%0.27
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan İzmir'in malları için flaş açıklama

Kocaoğlu'ndan İzmir'in malları için flaş açıklama

60 adet yeni körüklü otobüsü törenle hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde başlıca tartışma konusu olan Özel İdare mallarıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. “Davamız sürecek” diyen Kocaoğlu, “Mallar hakkımız, er ya da geç alacağız” şekline konuştu. Kocaoğlu'ndan İzmir'in malları için flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 22.10.2016 - 14:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ev sahibi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü, dernek ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün OTOKAR firmasından aldığı 100 adet körüklü otobüsten 60'ı hizmete girdi. 59 milyon liraya mal olan modern ve çevreci otobüsler için tören düzenlendi.

ULAŞIM YATIRIMLARINI ANLATTI, TRAMVAY İÇİN TARİH VERDİ

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  kent genelimde ulaşım alanında yapılan yatırımlar sayesinde İzmirlilere daha konforlu, hızlı ve ekonomik ulaşım imkanı sunduklarını söyledi ve “12 yılda ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesine bin 305 yeni otobüs aldık. Şu anda filomuz 6 yaşın altında ve Avrupa’dan da daha düşük. Filoya katılan otobüslerimizin toplam maliyeti 69 milyon liradır. ESHOT olarak bin 502 otobüsle ve 4 bin 150 personelle kente hizmet ediyoruz.

İZULAŞ ise 344 otobüs ve bin 24 personelle hizmet vermektedir. Önümüzdeki süreçte 400 tane de elektrikli otobüs alıp filomuzu dönüştürmek için büyük bir adım atacağız. Belediye ve bağlı kuruluşların elektrik ihtiyacını karşılayacak, güneş ve rüzgar gibi çevreci teknolojileri kullanacağımız önemli bir üretim sürecini başlatıyoruz. Raylı sistem yatırımlarını hızlı bir şekilde başlatıyoruz. Karşıyaka tramvay hattı 31 Aralık 2016’da deneme seferlerine başlayacak ve Ocak, Şubat gibi yolculu seferler start alacak. Konak Tramvayı ise 2017 Ekim, Kasım gibi yani önümüzdeki yılsonu devreye girecek” dedi ve Narlıdere Metrosu’nun da Bakanlar Kurulu imzası beklediğini ve ihale çıkmaya hazır olduklarını belirtti. Kocaoğlu ayrıca Buca Metrosu için de benzer sürecin devam ettiğini ve 2017 yılında hattın yapımı için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

ELEKTRİKLİ OTOBÜS FİLOSU KURULUYOR

ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Türkiye de birçok ilki gerçekleştirdiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "20 adet 12 metre boyunda, tamamen elektrik enerjisiyle çalışan ilk otobüs filosunun temini yönünde ihale gerçekleştirildi. 2017 yılı Mart ayı itibariyle hizmete alınması planlanıyor. Bu araçların alınması için 8 milyon 800 bin Euro yatırım gerçekleştirildi. Ankara temaslarımız çerçevesinde yaptığımız görüşmelerde kurumlarımızın sarfiyatını sağlayacak elektriğin üretilmesi konusunda da önemli mesafe aldık" dedi. 

“90 DAKİKA UYGULAMASI TÜRKİYE’DE TEK”

Konuşması sırasında aktarmalı ulaşıma dair gelen şikayetleri de cevaplayan Kocaoğlu, “Aktarmalı ulaşımdan yana şikayetler var ama 90 dakika tek biletten şikayet yok. Türkiye sınırları içerisinde tek uygulamadır. Kim nereden bakarsa baksın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma yaptığı sübvansiyon Türkiye’deki diğer belediyelerden kat kat fazladır” dedi.

İZMİR’İN MALLARI İÇİN NOKTAYI KOYDU: ER GEÇ ALACAĞIZ

Başkan Kocaoğlu çıkan son kararnamenin ardından yeniden alevlenen paylaşım krizine de değinerek “İl Özel İdare mallarını bir türlü paylaşamıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gölgesi bile düşmüyor. Görevlerin yüzde 95’inden fazlası bize görev olarak verildi. İzmir’in kaynakları yani yerel servetle aldığı gayrı menkuller İzmirliye hizmet etmek için alınmıştır. Bu mallar yereldir, İzmir’in malıdır. Tapuların İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerekmektedir. Yargıda bu konuda tereddüt yok, ama idarede tereddüt var. Yargı göreve göre dağıtılsın diye karar verdi. Eski vali hem orayı kendisine ortak etti, hem de diğer tarafını… Yarsını kullanalım dedik, yarısı da verilmedi. Yeni gelen valimiz de bir toplantı yaparak malları OHAL kararnamesi kapsamında tüzel kişilik kazanan YİKOB’a aldı. Bu dava sürecek. Haklı davamızı sürdüreceğiz. Er geç bu malları alacağız. Bu bizim en doğal hakkımızdır” diye konuştu.

AKPINAR ŞOFÖRLERE YÖNELİK SALDIRILARI KINADI

Törende söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, son dönemde belediye otobüs şoförlerine yönelik şiddet olaylarını kınayarak, “Gerek deniz taşımacılığı, gerekse tramvayla birlikte halkımıza en iyi hizmeti Büyükşehir Belediyesi sayesinde sunuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece Karşıyaka’ya değil, İzmir’in 30 ilçesine eşit hizmet sunarak Türkiye’ye örnek oluyor” şeklinde konuştu.

GELECEĞE MİRAS OLACAK 
Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül de büyük şehirlerde toplu taşımacılığın öneminin giderek arttığına dikkat çekerek, "Türkiye'nin en güzel şehirlerinden İzmir'in bu yönde attığı adımlara Otokar olarak eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İzmir'in modern, verimli, enerji tasarrufu sağlayan ve çevreci araçlar ile toplu taşımacılık alanında attığı bu imza, gelecek nesillere de önemli bir sosyal miras olacaktır" diye konuştu.  
Yüzde yüz Türk sermayeli Otokar firmasının hizmete sunduğu otobüslerin tamamının Türk mühendislerinin ve Türk AR-GE'sinin bir ürünü olduğunu belirten Akgül, yerli sanayinin gelişimine katkı koyan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Yeni otobüslerin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törenin ardından Başkan Aziz Kocaoğlu davetlilerle birlikte ilk yolculuğa çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.