Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7899
%0.17
Altın 2.509,200
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan eleştirilere toplu yanıt

Kocaoğlu'ndan eleştirilere toplu yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, su kesintisi nedeniyle AK Parti'den gelen eleştiriler ve İzmir Kuş Cenneti protokolünün yenilenmemesi başta olmak üzere gündemdeki konularda açıklamalar yaptı. Kocaoğlu'ndan su kesintisi eleştirilerine sert yanıt:

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 14:37

Afet ve kazanın siyasetinin ahlaki olmadığını belirten Kocaoğlu, "Sudan, patlayan borudan siyaset ayıp değil m? Bu belediye başkanını yerden yere vurdunuz da ne oluyor kardeşi? Ben size kaç defa söyledim, bu kentle barışacaksınız. Bu kente bu kentli gibi bakacak, kenti ve kentliyi tehdit etmeyecek, kenti sevecek, hizmet edecek sonra da gelip oy isteyeceksiniz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27. spor salonunu Sarnıç'ta açtı. Gaziemir Belediyesi ile ortaklaşa tamamlanan salonun açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, "sudan siyaset yapanlara" cevap verdi ve Kuş Cenneti'ndeki arazilerin geleceği konusunda İzmirlileri uyardı. Başkan Kocaoğlu satır başlarıyla şunları söyledi:

* Kazanın, belanın ve afetin siyaseti olmaz.

* Bir belediyemiz tankerle su getirip dağıtılabilir. Ama bunu mizansen malzemesi yapmaz.  Küçük işlerdir bunlar ve küçük adamlara yakışır.

* Orman Bakanlığı'nı İzmir Kuş Cenneti ile ilgili kararlarından dolayı değil; bizi suçlamalarından dolayı ve emeği, harcanan parayı yok saydıkları için kınıyorum.

* Fal bakmayacağım.  Ömrümüz olursa Kuş Cenneti'ndeki arazilerin takip edilmesi ve önümüzdeki süreçte ne yapılacağının izlenmesi gerekiyor.

* 'İzmir'de su yoktu, biz getirdik' diyenler, dibi delik olduğu için su tutmayan Gördes Barajı’ndaki su için bizden 48 milyon TL istedi. Bir senede almamız gereken suyun ancak yarısını, onu da 7 senede alabildiğimiz halde..

* Susuyorsak, İzmir için susuyoruz. Ama konuşursak alasını konuşuruz; hiçbiriniz de cevap veremezsiniz.

* 'Oy verirsen hizmet veririm' mantığı 80 vilayette sökebilir. 10 seçimdir bu kentten netice alamıyorsun, alamazsın.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi'nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Gaziemir Sarnıç Çok Amaçlı Salonu hizmete girdi. 4 milyon 34 bin liraya mal olan ve maliyetinin yüzde 60'ı (2 milyon 420 bin) Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan çok amaçlı salonun açılış törenine CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un yanı sıra CHP'li ilçe belediye başkanları, partililer ve ilçe sakinleri katıldı.

Açılış törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, salonun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beldelerde yaptığı, İzmir'e kazandırdığı 27. spor salonu olduğunu söyledi. Gaziemir Belediyesi ile yapılan salonun hayırla olmasını dileyen Kocaoğlu son günlerde İzmir'le ilgili gündemde olan konularda çarpıcı açıklama yaptı. Önce, arıza nedeniyle 3 gün bazı ilçelerde yaşanan su kesintisiyle ilgili konuşan Başkan Kocoğlu, isim vermeden, aralarında milletvekilleri, belediye başkanı, meclis üyeleri de olan AK Partili siyasetçilerin bu konuda yaptığı açıklamaları eleştirdi. Su kesintisinin Tahtalı Barajı'ndan suyu alan pompa istasyonu ile görece yerleşkesindeki en büyük su arıtma tesisi arasındaki hatta meydana gelen arıza nedeniyle gerçekleştiğini belirten Kocaoğlu, "Pazar günü gecesi arıza meydanı geldi. Ekipler alarma geçti. Geceli gündüzlü çalışarak 72 saatte tamamlanası beklenen arızayı 56 saate tamamlayarak suyu verdik. Yüksek yerlere ulaşamama sorunu da çözülüyor" dedi.

SİYASI PUAN KAZANACAKLARINI SANIYORLAR

Her zaman her koşulda afetin, kazanın, belanın siyaseti olmayacağını belirttiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Bunlar siyasi malzeme yapılmaz. Bunların siyasi malzeme yapılması ne bizim gelenek göreneklerimize, ne insana bakışımıza uyar. Ne de bana göre ahlakidir. Değerli arkadaşlar, 2.5 günlük su kesintisinde milletvekilinden meclis üyesine belediye başkanından siyasisine herkes seferber oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İZSU'nun yaptığı tüm çalışmalar yok sayılarak, yerden yere vuruldu. Sosyal medyada hiçbirisine yakıştıramadığım, İzmirli olmaya İzmir'in duruşuna yakıştıramadığım şekilde Büyükşehir Belediyesi'ne saldırıda bulundular. Bunu yıllardır yapıyorlar. Bunu yaptıkları zaman iş yaptıklarını sanıyorlar. Bunu yaptıkları zaman siyasi puan toplayacaklarını, siyasi kazanç elde edeceklerini sanıyorlar. Kazanın belanın afetin siyaseti olur m? Böyle bir şey var m? İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni tabii ki eleştireceksin. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni su üzerinden eleştiriyorsan demek ki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde eleştirilecek bir şey yok. Sen kazadan, beladan, afetten medet umuyorsun demektir. Bu de hangi durumda, konumda ve hangi sıfatta olduğunu gösterir."

"SU ARIZASINI SİYASET MALZEMESİ YAPARSAN OLMAZ"

İzmir'e her gelenin "İzmir'de su yoktu, biz getirdik" dediğini belirten Başkan Kocaoğlu, kurumları eleştirmeyi ve bu konularda konuşmayı da sevmediğini, ancak Gördes Barajı'nın hikayesini şimdi anlatmak istediğini söyledi. Gördes Barajı'nın 30 yıl önce yapılan protokolünde buranın suyundan 58 milyon metreküp suyun her sene İzmir'in ihtiyacına ayrılacağının imza altına alındığını belirten Kocaoğlu, "Bugüne kadar Tahtalı Barajı dahil tüm illerde barajı, ishale, temiz su hatlarını DSİ yapar. Daha sonra ise taksitle bu maliyeti alır. Gördes'le ilgili ise arıtmayı 'sen yap' dediler. Arıtmayı yaptık. İshale hattını onlar yapıyorlar. Suyu vereceklerin söylediler. Geçenlerde İZSU'ya 'Gördes Barajı'ndaki ödemen 2010 yılından itibaren 48 milyon TL" diye yazı geldi. Baraj delik. Baraj su tutmuyor. Üç sene önce boşaltıldı. Benim yaptığımız barajda da hata olabilir. Mühendislik hatası olabilir, eyvallah. Bugüne kadar 27 milyon metreküp yani 1 senede almam gereken suyun yarısını 7 senede aldık. İstenilen para 48 milyon TL. Aldığımız suyun parasını alın da vazgeçelim diye yazı yazdık. Ne yapacaklar bilmiyorum. Ama ben Gördes Barajı'yla problemleri anlatmadım. Kimseyle paylaşmadım. Ancak seçime 3-5 gün kala büyük büyük siyasetçiler İzmir'e gelerek 'İzmir su yoktu suyu biz getirdik' dediler. Yine yanıt vermedik. Ama su arızasını sen eğer topun, tüfeğinle siyaset malzemesi yaparsan olmaz. Bir belediye tankerle su getirip, dağıtabilir. Destek olabilir. Ama bunu siyaset malzemesi yapmaz, mizansen malzemesi yapmaz. Fotoğraflarla basın malzemesi yapmaz. Küçük işlerdir bunlar. Ve küçük adamlara yakışır. Böyle belediyecilik mi olu? Böyle insana bakış mı olu? Tüm tankerlerimizle su taşıdık. Bu kez de 'Bu sular içilecek su mu' dediler. Tankerlerin başına yığıldılar. Hayır kullanılacak su veriyoruz. Orada da problem arıyorlar. Ordan da belediyeyi yıpratmaya çalışıyorlar. Ne yapıyorsunuz y? Amaç n? Bunu bilsek! Bu belediye başkanını yerden yere vurdunuz da ne oluyor kardeşi? Ben size kaç defa söyledim, bu kentle barışacaksınız. Bu kentli gibi bu kente bakacaksınız. Bu kenti ve kentliyi tehdit etmeyeceksiniz. Siz bu kenti seveceksiniz, bu kente hizmet edeceksiniz. Vergilerinin belli kısmına el insaf deyip elinizi vicdanınıza koyup bu kentin kalkınması için harcayacaksınız. Ondan sonra gelip oy isteyeceksiniz. İzmirli ister verir, ister vermez. İzmirlinin bileceği iştir. 'Oy verirseniz hizmet ederim' mantığı 80 vilayette sökebilir. On seçimdir bu kentten netice alamıyorsun, alamazsın. Çünkü bu kent Mustafa Kemal'in kentidir. 15 Mayıs'ta ilk kurşunu atan kenttir. 9 Eylül'de Hükümet Konağı'na Türk Bayrağı'nı diken kenttir. Siz kiminle oynuyorsunu? Sonra utanmadan sudan siyaset, boru patlamış siyaset. Ayıp değil mi ya" dedi.

KUŞ CENNETİYLE İLGİLİ KARARIN GEREKÇESİNİ KINADI

Aziz Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti'yle ilgili son dönemde tartışma konusu olan protokolün yenilenmemesiyle ilgili de sert açıklamalar yaptı. İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birlik başkanlığını 2009'dan bu yana üstlendiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, flamingo adası başta olmak üzere bölgeye yaptıkları yatırımın toplam tutarının minimum 26 milyon TL olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Neymiş efendim belediye buraya bakmıyormuş. Yatırım yapmıyormuş. 3 milyon TL değil 3 kuruş harcamamış. Bu parayı da biz söylemedik. Kuşlarla ilgili bir öğretim üyesi belediyenin senede 3 milyon TL para harcadığını söylemiş. Az bile söylemiş. Kuş cenneti protokolünü siyaseten İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni uygun görmeyebilirsiniz. Orman Bakanlığının Genel Müdürü protokol imzalamayabilir. İptal edebilir. Kendisinin daha iyi bakacağını düşünebilir. Ama hakaret etmez. Yapılan çalışmaları gözardı etmez. Herkesin hakkını verir. 'Ben daha iyi bakacağım kardeşim' der, alır. Biz de bakarız daha iyi mi bakıyor, yapıyor görürüz. Ama 'Bakmadı, görevini yapmadı' denirse olmaz. Suçlaması yanlıştır. Buradan tüm bu kararı verenleri kınıyorum. Kararlarından dolayı değil suçlamalarından dolayı, emeği, harcanan parayı yok saydıkları için kınıyorum" diye konuştu.

SAĞLIK TARAMASI; AGORA DUVARI; OKULLARA BAKIM-ONARIM

Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin geçmişte köy ve beldelerde sağlık taraması yaptığını, tahlil ve tedavileri ise hastanede gerçekleştirdiğini, ancak bunun daha sonra engellendiğini söyledi. Kocaoğlu, "Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kırsalda öne çıkartmaya başladı. 'Biz yapacağız' dediler ve yasakladıklar. İşi zorlaştırdılar. Vatandaşa verdiğimiz sağlık hizmetini engellediler. O dönemdeki sağlık müdürü engelledi. Bakanlığa kadar gider. Niye engelliyorsu? Siz bu sağlık taramasın yaptınız m? Ne oranda yaptını? Meçhul" dedi. Bunun dışında 2007-2008 yıllarında belediye şirketi İzbeton'la dönemin parasıyla 20 milyon TL üzerinde maliyetle okullarda bakım-onarım yaptıklarını daha sonra kendilerin okullara sokulmadığını belirten Kocaoğlu, kazı alanlarına yaptıkları destekler ve ilginç bir olayı da anlattı. Kentin zenginliklerinin su yüzüne çıkması için Agora, Roma antik tiyatrosu, Foça, Çeşme Ildırı, Bayraklı, Yeşilova Höyüğü, Teos antik keti, Menderes Klaros, Manastepe, Urla Klazomania, Ayasuluk tepesi olmak üzere 10 kazı için yılda toplam 4 milyon 700 bin TL destek verdiklerini belirten Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Agora'da komik bir hikaye var. Agora antik kentinin İkiçeşmelik Caddesi'ne açılan kesiminde kamulaştırmalar yaptık. Agora'nın içinin görülebileceği şekilde çevresine duvar yapma kararı verdik. Kültür Bakanlığı yapamayacağımızı söyledi. Parasını verdiğimiz yere, tapulu arazimize duvar yapmamızı istediler. Sonra biz kendi arazimizin sınırı olan yere duvarı yaptık. Bakanlık kendilerine ait alanın sınırına yaptırmadı. Bakanlığın yerine duvar yapmadık."

İZMİR'E BAKIŞIMIZ FARKLI

Kocaoğlu, belediye başkanının boğazının dokuz boğum olduğunu, konuşa konuşa kimseyi rencide etmemek durumunda olduğunu söyledi. Hep sustuğunu belirten Kocaoğlu, "İzmir'in menfaati için hep sustum, hep yuttum. Ama artık iyice gemi azıya aldılar. Bu anlattıklarım ve daha birçok anlatacaklarım, bizim yapılanları, davranışları, İzmir'e bakışlarını unuttuğumuz yada bilmediğimiz anlamına gelmiyor. Konuşmuyorsak İzmir için konuşmuyoruz. Ama konuşursak alasını konuşuruz. Hiçbiriniz de cevap veremezsiniz. Neden cevap vermezsini? Çünkü sizin İzmir'e bakışınızla, bizim İzmir'e bakışımız arasında fark var. Biz İzmir'e, insana doğaya bakıyoruz. Siz oya bakıyorsunuz. Bu kentin rantına bakıyorsunuz. Fal bakmayacağım ama ömrümüz olursa Kuş Cenneti arsalarını takip edeceğim. Ömrümüz olmazsa gençlerin Kuş Cenneti'ndeki arsaları önümüzdeki süreçte ne yapılacağını izlemesi gerekiyor" diye konuştu.

19 MAYIS DAVETİ

İzmirliler'i 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine davet eden  Başkan Kocaoğlu, "50-60 civarında üniversiteden gelen gençlerle İzmir’in en büyük kent ormanı olan İnciraltı’nda kamp kuruyoruz. 3 gün orada çadırlarda konaklayacaklar. Eğlence ve etkinlikler yapılacak. Gençlerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin misafiridir. Tüm hemşehrilerimizi de 19 Mayıs akşamında Gündoğdu Meydanı’ndaki Şebnem Ferah konserine davet ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramını coşkulu bir şekilde kutlamaya çağırıyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN YATIRIMLARIYLA GAZİEMİR GELİŞTİ

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise İzmir'in hızlı, planlı ve güzel gelişen ilçenin bugün cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Gaziemir tam bir dünya kenti olma yolunda. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 8 yıllık süreçte eğitimden, sağlığa, çevre ve alt yatırımlarına kadar pek çok yatırım yaptık. Sosyal projelere ağırlık verdik. Ürettiğimiz projelerde en büyük desteği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'ndan aldık. 41 kilometreyi aşan yağmur suyu kuşaklama kanalı, İZBAN, kavşak,  yol ve kaldırım çalışmaları,  sosyal konutlarda hizmete aldığımız futbol sahası, semt garajı, modern itfaiye binası ve araçları, Fuar İzmir, Aktepe-Emrez bölgesi kentsel dönüşüm projesi ve anket sonucuna göre Mustafa Kemal Atatürk ismini koyacağımız Gaziemir Çok Amaçlı salonu Büyükşehir'in ilçemize kazandırdıkları için Gaziemir halkı adına başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu ilçemizdeki dördüncü spor salonu olacak ancak bu bölgenin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacak" dedi.

HEM SPOR HEM SANAT

Konuşmaların ardından Gaziemir Sarnıç bölgesinin hem kültür sanat hem spor faaliyetleri ihtiyacını  karşılayacak çok amaçlı salonun açılışı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen salonun çevresinde ise bin 500 metrekarelik yeşil alan ve 2 bin metrekarelik otopark alanı oluşturuldu. Çok amaçlı salonun içinde kafeterya, fitness salonu, 222 kişilik çok amaçlı salon, cep sineması, toplantı odası, engellilerin kullanımına uygun soyunma odası, duş ve tuvaletler bulunuyor.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.