Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan A'dan Z'ye eleştirilere yanıt!

Kocaoğlu'ndan A'dan Z'ye eleştirilere yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üç radyonun ortak yayınıyla gerçekleşen programda Buğra Gökçe'den, Taha Akgül'e, İzmirim karttan, İEF'ye kadar gelen eleştirilere yanıt verdi. Gökçe, Akgül, İzmirim kart, stat, İEF...

  • Ege Postası
  • 24.08.2016 - 09:51

EGE POSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de üç canlı radyonun ortak yayına katıldı. 

Romantik Türk, Can Radyo ve Yıldız FM'in ortak canlı yayınında konuşan Kocaoğlu bir çok konuda gelen eleştirilere yanıt verdi.

Kocaoğlu programda şunları söyledi; 

Büyükşehir'deki FETÖ operasyonu 

"Belediyeler istihbarat örgütü kurumları değil. Kurarlarsa suç işlerler. Biz devletin mekanizmalarından gelen uygulamaları görevleri yapmak zorundayız. Burada hepimize büyük bir görev düşüyor. Öyle bir durumla karşı karşıyayızki bunu bir cadı avına dönüştürme durumu var. Adam müdürüne kızıyor FETÖ'cü diyor. Kolluk kuvvetlerinin ve bizim süzgeçten geçirmemiz lazım. Kurunun yanında  yaş yanmasın."

Demokrasi Nöbeti tutanlara Büyükşehir yardımcı olmadı eleştirisi

"15 Temmuz'dan sonra servisler koyduk. Sonra genelge çıktı. 30-40 otobüsümüzü belli semtlere gönderdik. Ücretsiz ulaşım İstanbul'da başladı hemen akabinde bizde başladı. İstanbul'da da 15 Temmuz ertesi başlamadı. Belediye binasını da açtık. Bizden böyle bir talep gelmedi. Ben hiçbir konuda işgüzarlık yapıp rol kapmaya çalışmam. Bir yere bile çağırdıklarında benim emeğim yoksa bu iş bunun onu alkışlayın derim. Valilik emniyet jandarma kriz masası bunlar ne talep etmiş de yapmamışık. Benim art niyetim olmaz. Benim geldiğim yer belli. 12 senelik duruşum belli. 6 aylık başkan olsam bu yaftayı bana yapıştırırsın. Siyasette selden kütük kapmanın yanlış tarafı."

Büyükşehir'de 'bankamatik çalışan' iddiaları

"Ben bankamatikten anlamam. Para işlerinde maddi işlerde duruşum bellidir. O iddialarda bulunan arkadaşlar çamur at izi kalsın mantığıyla bizi yıpratmaya çalışıyor. Bunu yapanlar şu insan bankamatik diye ispat ederse adını soyadını söylerse gereğini yaparız. Benim bilgim dahilinde bir tane bankamatik yoktur. Olması da mümkün değildir. Belediyenin 1 kuruşunu bilerek birisine vermeye kalkarsam 4 milyon İzmirli'nin hakkını yemiş olurum. En büyük günah kul hakkıdır. Kul hakkına önem vermek demek İslamı en temelinden kavramak demektir. İbadetler var yapabiliyoruz yapamıyoruz o ayrı bir konu. Kul hakkını yapabildiğin zaman en önemli görevi eksiksiz yapmış oluyorsun. Ben Tokat'lıyım. 50 senedir İzmir'deyim. Bornova'da yokluğumuda varlığımı da beni Bornova Çarşısı'ndaki herkes tanır. Yasal olmayan yasal olsa bile ahlak kurallarına uymayan hiçbir işin önüden geçmeyiz."

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe’nin Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde darbeci komutanlarla çekildiği fotoğraf

"Çiğli Üst Komutanlığı'ında bir fotoğraf yayınlandı. Ben de gittim. Diğer arkadaşlarımız da gitti. Zaman zaman Çiğli'de veya askeri birliklerde asfalt istenir çiçek istenir. Öncelik sıralamasına bakarız. Bu konuya bakan en üst arkadaşımızı gönderiyoruz. Daha güzle olsun diye inceleme yapar. Komutanlıklarda gezdiriyorlar, yemek yiyorlar ve ritüel olmuş uçağa bindiriyorlar. Biz TSK'nın hava kuvvetlerine bağlı Çiğli Ana Üst Komutanlığı'na göndermişiz. Buradan hareketle o adam FETÖ'cü çıkmış, İBB'nin başkanı da FETÖ'cü diye kafalara iz bırakmaya çalışmak yanlış.  O anda devlet kurumunun, ordunun bir komutanı, fiili görevde bu fotoğrafla bir şeyler çıkarmak aramak abesle iştigal… Buğra Gökçe böyle bir fotoğraf çektirmiş, haydi tutuklayın bakalım"

Olimpiyat Şampiyonu olan serbest güreşçi Taha Akgül’ün daha önce İzmir Büyükşehir Belediyespor çatısı altındayken maaşında indirim yapılmak istenmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASKİ’ye gitmesine yönelik yapılan eleştiriler

"Taha Akgül'ün olimpiyatlarda madalyaya yanaşacağını ve alabileceğini çocukla bağlarımızı koparmadan biliyorduk. TC vatandaşı m? Evet. Sivas'tan okumaya gelmiş biz kucak açmış mıyı? Evet. Belirli bir noktaya getirmiş miyi? Evet. Bundan sonra profesyonel yolunu kendi seçecek. Biz ne kadar çocuğa spor yaptırdığımıza ne kadar ahlaki değerleri öğrettiğimizle övünmemiz gerek. Biz profesyonel kulüp değiliz. Biz burada yokuz. İsim vermeyeceğim bir kulübümüz, “Bizim kız hentbolde hedefimiz var. Siz de bir oyuncu var. Bize verir misiniz” dedi. “Veririz” dedik."

İzmir Enternasyonel Fuarı'na yönelik gelen eleştiriler 

"İEF 85 yıllık bir fuar. 85 yıl devam eden  bir organizasyon yok ülkede...Göreve geldiğimden bu yana sürekli İEF'nin kuruluşunu amacını yaşadığı süreci evreyi inceliyoruz. 2009 senesinde bir İzmir Çalıştayı yaptık. Orada kentim tasarım ve inavosyan kenti olması tercih edildi. Fuar'ı ilgilendiren bu iki konu. Tarihe baktığımzıda 2. Dünya Savaşı varken dümra ekonomilerini burada yarıştırdı. Sonra eğlence boyutu ağırlık kazandı. Nostalji Gazinosu yatık. Herşeyi yaptık. Bu sene eğlence ve inovasyon. Eğlence spronsorumuz Folkart...İnovasyon sponsorumuz Vestel...
İEFnin süreçte bir kan kaybının olması hepimiz için realite...Fuar'ı doğduğu külleriden yeniden canlandırmak istiyoruz. Bunun için her türlü desteği veriyoruz. İEF'nin Folkart'ın Vestel'in değildir kampanyası başlattılar. Buyrun gelin. Kültürpark'a bina yapılmasın diyorlar. Kültürpark'a ilave bina yapılmıyor. Yeşil alan arttırılıyor. Büyükşehir Başkanı çevre yatırımı yapacak, alt yapıları yapacak, denizi havayı suyu koruyacak hepsini yaparken de kenti kalkındıracak. Yerelde kalkınmayı naısl sağlayacak stratejik planla öncelişkli projelerini gerçekleştirerek sağlayacak.Atlas Pavyonu yıkıyorum, İsmet İnönü'yü yıkıyorum eskimiş. Hollerin yerine kültür merkezi yapacağım. Diğer yıkılan yerler yeşil alana dönüşecek. Kültürpark gibi yerde asfalt mı olur, kilit parke taş mı olur." 

Yoğunluk artışı vermiyor eleştirileri

"Yoğunluk artışı vermiyor eleştirisi var. Biz korumaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir şekilde kalkındırmaya çalışıyoruz. Ben işletme okudum. Çiftçilik yaptım. Fabrika kurdum. Her aşamadan geçtik. Yüzümüzün akıyla. Geldik bu kenti kalkındıralım dedik. Bir çok şey yaparsınız ama kalkındırmak başka..."

Statları yapamadı eleştirileri

"Stad yapılmadı dava açıldı bunlar hikaye. Alsancak Stadı'nın iznini 2 yıl önce verdik. Bornova Stadı bitti mi kardeşim. Tire Stadı bitiyor m? Ben bunu bilirim. Yanlışta ısrar etmek doğru değildir. Oturalım masaya ben Örnekköy'ü savunayım siz Yalı'yı savunun. Koyalım doneleri masaya...İş dükkan kirası mı alacağız, siyaset mi yapacağız olunca bir araya gelinmiyor."

İzmirim kart bedeli krizi

"Bu parayı almak zorundayız. Yöneticilere zimmet çıkıcak. Öğreci bedelini 10 liradan 7 liraya düşürürken 40 türlü hesap yaptık. Personele zimmet çıkmasın derdimiz. Devlet kurumu yönetiyoruz. Antalya almamış. Onu Antalya'na sor. Antalya'ya Sayıştay gelir aklar, İzmir'e gelir cezayı keser gider. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.