Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan 2 günlük Ankara mesaisi

Kocaoğlu'ndan 2 günlük Ankara mesaisi

Dün aldığı flaş bir kararla başkent Ankara’ya çıkarma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün de Maliye Bakanlığı yetkilileri ile temaslarda bulunacak. Kocaoğlu'ndan 2 günlük Ankara mesaisi

  • Ege Postası
  • 20.10.2016 - 11:12

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün akşam saatlerinde Ankara’ya giderek Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle masaya oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, başkent temaslarını bir gün daha uzatma kararı aldı.

BAŞKAN KIYI ALANLARIN TAHSİSİNİ İSTEYECEK

Dün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Maliye Bakanlığı’yla da çeşitli temaslarda bulunarak kritik görüşmeler gerçekleştirecek. Akşam saatlerinde İzmir’e dönmesi beklenen Aziz Kocaoğlu, kent için kritik öneme sahip projeleri ve belediyenin gelecek dönem çalışmalarıyla ilgili destek talebinde bulunacak. Maliye Bakanlığı’nda gerçekleşecek biz dizi görüşmede İzmir’de çıkmaza yol açan tahsis konusunun da masaya yatırılması bekleniyor. Buna göre, Başkan Kocaoğlu’nun sahil bandında yer alan ve Sayıştay raporlarında da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin haklı görüldüğü tahsis taleplerini yineleyerek, bakanlıktan kıyı kenar bandında kalan alanların resmen kullanım hakkı istemesi bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle Mavişehir, Karataş ve Güzelbahçe’de hayata geçirmeyi planladığı üç adet yeni vapur iskelesi projesi için kritik öneme sahip izinler için ziyarette geçmişte dile getirilen talepler de yinelenecek.

BAŞKENT’TE İZMİR’İN MALLARI İÇİN YENİ ZİRVE

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkentteki ziyaretlerinde bir diğer önemli konu başlığı ise kapatılan İl Özel İdaresi’nden kalan taşınmazlar olacak. Yaklaşık değeri 4,5 trilyonu bulan ve İzmir Valiliği Devir, Paylaşım ve Tasfiye Komisyonu tarafından verilen tartışmalı tahsis kararları sonrasında yargıya giden süreç bir kez daha konuşulacak. Başkan Kocaoğlu’nun İzmir’in malları için ısrarlı taleplerini bakanlık yetkililerine tekrardan sunacağı öğrenilirken, yapılacak zirvede devam eden yargı süreçleri ve sonlanan davalarla ilgili ayrıntılı bilgiler de sunacak. Geçtiğimiz ay yayınlanan son kararnamenin ardından mülkiyeti resmen YİKOB’a  (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) geçen çok sayıda taşınmaz ve yargı süreçlerine etkisi de görüşmenin bir diğer gündem maddesi olacak.

KÜLTÜR BAKANLIĞI’NDAN NE SONUÇ ÇIKTI'

Öte yandan, dün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda yapılan zirvenin de olumlu bir havada geçtiği öğrenilirken, yine kapatılan İl Özel İdaresi’nden kalan ve Ege Medeniyetler Müzesi yapılması planlanan Sümerbank arazisi ile Agora-Kadifekale tarihi amfi tiyatro projesi de masaya yatırıldı. Gündem maddeleriyle ilgili bakanlık bürokratlarına bir dosya sunan Kocaoğlu’nun ayrıca, Mülkiyeti Özelleştirme İdaresi’nde devredilen Alsancak Elektrik Fabrikası'nın restorasyonu için tahsis talebinde bulunduğu ve alanda planlanan müze projesiyle ilgili olarak da detaylı bir sunum yaptığı öğrenildi.

KOCAOĞLU “SONDAJA GİDECEĞİZ” DİYEREK DUYURMUŞTU

Gözler yapılacak görüşmelerin ardından İzmir’in hayati öneme sahip projeleri ve Özel İdare Malları ile ilgili gelişmelere çevrilirken, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun akşam saatlerinde kente dönmesi bekleniyor. Son meclis toplantısında Kültür Ve Turizm Bakanlığı’na gideceğini duyuran ve “Bakanlıklara projelerimizi sunmuştuk. Hangisinin ne aşamada olduğunu öğrenmek için yeniden ziyarette bulunacağız. Ankara’ya sondaja gideceğiz” demiş ve açıklamada bulunmuştu. Kentte uzun süredir çıkmaza yol açan ve merkezi idare ile belediyeyi karşı karşıya getiren paylaşım krizinin çözümü noktasında programda önemli adımlar atılması planlanıyor. Özellikle 15 Temmuz’un ardından başlayan süreçle birlikte Ankara’dan İzmir’in taleplerine ve kentle ilgili hayati konulara bir kez daha olumlu yanıt gelmesi bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.