Dolar 32,3561
%-0.39
Euro 34,7941
%-0.03
Altın 2.401,850
%-0.86
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'na sendika tepkisi

Kocaoğlu'na sendika tepkisi

Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesinden yapılan açıklamada, İzmir Banliyö Sistemi AŞ'de (İZBAN) dün başlayan grevle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Yüzde 22 zam fedakarlıkla verilen zamdır. Bunun kıymetinin bilinmesi gerekir. Maksimum zam yaptık" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterildi. Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi, "Sayın Başkana (Aziz Kocaoğlu) her şeyden önce hükümetin değil ana muhalefet partisinin temsilcisi olduğunu hatırlatmak isteriz" dedi. 'Maksimum zam yaptık' diyen Kocaoğlu'na sendika tepkisi

  • Ege Postası
  • 11.12.2018 - 15:02

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, grevde olan İZBAN personelinin, teklif edilen zam oranlarını kabul ederek, grevi sonlandırmalarına yönelik açıklamaları ile yine işçilere uygulanacak zammın, hükümetin politikasına uygun olması gerektiği yönündeki sözlerine, Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi'nden tepki geldi.

Sendikadan yapılan açıklamada, Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine dün başlayan grevin demokratik ve kanuni bir hak olduğu, demokrasiyi içine sindiren herkesin buna saygı duyması gerektiği belirtildi.

Yaşanan süreçte "hiç beklemedikleri kişilerden emeğe karşı saldırılarla karşılaşıldığının" bildirildiği açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıklamalarının da üzüntü yarattığı ifade edildi. 

Açıklamada, Kocaoğlu'nun İZBAN işçisine yapılacak zammın hükümetin politikasına uygun olması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunduğu ileri sürülerek, şunlar kaydedildi:

"Sayın Başkana her şeyden önce hükümetin değil ana muhalefet partisinin temsilcisi olduğunu hatırlatmak isteriz. Mensubu olduğu CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 200 lira olacağını açıkladı. Bu 2 bin 790 lira brüt asgari ücret demek. Asgari ücretle çalışmak demek her işçiyi bu ücretle çalıştırmak demek değildir. İZBAN işçisinin ücretleri ülkemizdeki diğer şehir içi raylı taşımacılık işçilerinin ücretlerine yaklaşamıyor bile. Asgari Ücret Komisyonu'nun verdiği karar yetseydi Kılıçdaroğlu, 2 bin 200 lira asgari ücreti açıklamazdı."

Sendika, greve yönelik yapılan eleştirilere de, ekmek fiyatları ile yanıt verdi. Açıklamada, "İzmir halkı nasıl 1.25 liralık ekmeği 75 kuruşa satmadığı için bakkala kızmıyorsa İZBAN işçisine de kızmamalıdır. Bakkal ayakta kalmak için o ekmeği 1 lira 25 kuruşa satmak zorunda kalıyorsa, İZBAN işçisi de yaşamak için, ayakta kalabilmek için bu ücretleri istiyor" denildi.

Açıklamanın sonunda ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkililerinin, İZBAN personelinin sesini duyması ve  soruna çare olmaları çağrısında bulunuldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.