Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'na 'Güven' mesajları

Kocaoğlu'na 'Güven' mesajları

Radyo Egepostası’nda Mithat Umutoğulları ile Gün Ortası programına katılan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Aziz Kocaoğlu’nun büyükşehir belediye başkanlığına yeniden adaylığıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Güven, Kocaoğlu’na övgü yağdırdığı açıklamasında, “Aziz Bey istiyorsa, aday olmalıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2017 - 14:50

EGEPOSTASI – CHP İzmir’in patronu Asuman Ali Güven, katıldığı Radyo Egepostası’ndaki programda İzmir ve ülke siyasetiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulunurken, Aziz Kocaoğlu’nun, büyükşehire yeniden adaylığıyla ilgili de görüşlerini açıkladı. “Aziz bey istiyorsa aday olmalıdır” diyen Güven, “Bazı değerli belediye başkanlarımızla birlikte görevde kalmalıdır” diye konuştu.

Radyo Egepostası’nda “Mithat Umutoğulları ile Gün Ortası” programında Umutoğulları ve Adem Nakçı’nın sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Aziz Bey aday olabilmeli mi” sorusuna “İstiyorsa olmalı” yanıtı verdi.

Büyükşehir belediye başkanlarının popüler olduğunu vurgulayan Güven, şunları söyledi:

KIRSAL POLİTİKALARI MÜTHİŞ

 “Büyükşehir belediye başkanları genel siyasette de etkin oluyorlar. Aziz Bey de 3 dönemdir yapıyor bu işi. O onun için büyük itibar, güç ve avantaj. Uzun yıllar üzerine büyük baskı yapıldı FETO yapılanması tarafından. Hizmetlerinde hep önüne taş koydular. Bu tarihi bir gerçek. En sonunda bu oyun, bu kumpas çözüldü. Şimdi büyükşehir belediyesi daha büyük ve ciddi projeler yapmanın çabası içinde mücadele veriyor. Kırsal politikaları müthiş bir şey. Türkiye’nin kırsalının kurtulması için önemli. Parti bunu yeteri kadar bilemiyor. Bunu iyi satmamız, pazarlamamız lazım. Bu güzel ve önemli bir proje. Bunlar yerel yönetimler için referans projeleridir. İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayım diyene, İzmir, Eskişehir, Aydın, Muğla’yı soracaklar. Ankara ve İstanbul’u CHP’nin mutlaka kazanması lazım. Bunu kazanmanı referans noktası İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir.”

Kim aday olacak tartışmalarının partiye bir şey kazandırmayacağını ifade eden Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Aziz Bey istiyorsa aday olmalıdır. Kim aday olacak konuşması partiye çok şey kazandırmaz. 2019 süreci için bana göre görevinde kalmalıdır. Bazı değerli belediye başkanlarımızla birlikte. Onlara ihtiyacımız var. Ama bu süreçte belediye başkanlarımız çok daha başarılı olmak zorundadır. Gecesini gündüzüne katıp Türkiye’ye iyi bir referans olmalıdır. 2019’da biz kazanmalıyız. Şu anda çok özgür davranma hakkına sahip değiliz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.