Dolar 32,5508
%0.01
Euro 34,8848
%0.05
Altın 2.429,570
%-0.02
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu, Kültürpark eleştirilerine ne yanıt verdi'

Kocaoğlu, Kültürpark eleştirilerine ne yanıt verdi'

İtfaiye Haftası’na çifte kutlamayla giren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yangınlarla ve afetlerle mücadele için satın aldığı 118 adet yeni araç törenle hizmete girdi. İnciraltı’ndaki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kültürpark’la ilgili eleştirilere sert yanıt verdi. Kültürpark eleştirilerine ne yanıt verdi'

  • Ege Postası
  • 30.09.2016 - 12:14

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İnciraltı Kent Ormanı’nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP il Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü, sendika ve meslek odaları ile derneklerin temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

İTFAİYENİN KAPASİTESİ İKİYE KATLANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada itfaiye teşkilatının önemine değinerek kentte birçok ilkin altına imza attıklarını belirtti. İzmir’in yanı sıra Ege Bölgesi’ni kapsayan birçok önemli çalışma yaptıklarını da vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Bugüne kadar bir dediklerini iki etmedik. Tüm ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. Sınırların büyümesiyle birlikte 198 adet aracımız ve 1350 personelimiz vardı. İzmir İtfaiyesi’nin araç kapasitesi yüzde 70 artıyor. İtfaiyeyi ikiye katlıyoruz. Araçların maliyeti 189 milyon liradır. Belediyenin öz kaynakları ile alınan bu araçları hizmete sunuyoruz. Türkiye’de eşi benzeri olmayan dünyada da 8 adet itfaiye teşkilatında bulunan 104 metre merdivene sahip aracı da bugün hizmet alıyoruz. Yine Türkiye’de ilk olarak sürücüsüz çalışan ve yangına müdahale edebilen robotik araçlar aldık. Tüm hemşerilerimizin can ve mal güvenliğini sağlamak, yangın ve doğal afetlerde kurtarma yapmak üzere hizmet veriyoruz. Tüm teşkilatımıza emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Yangınlarda vefat eden itfaiye erlerine rahmet diliyorum” dedi.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

Konuşması sırasında son günlerde kamuoyunda sıkça artan Kültürpark’la ilgili eleştirilere sert yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocoağlu “Buranın geçmişi herkesçe biliniyor. Son günlerde sosyal medya üzerinde “Kültürpark’a Dokunma” kampanyası yürütülüyor. Konuyu bilmeyen eksik ve hatalı bilgilendirmeden dolayı bir grup oluştu. Bu projeyi iyi değerlendirmelerini ve ne yaptığımızı iyi bilmelerini istiyorum. Kültürpark kurulduğundan bu yana iki fonksiyon taşımaktadır. Kültür sanat etkinliklerinin yapılabilmesi için mutlaka bir mekana ihtiyaç vardır. Diğeri de 85 yıldır Ulu Önder’imizin talimatıyla gerçekleştirdiğimiz fuarcılık faaliyetleridir. İzmir Enternasyonal Fuarı, Gaziemir’deki Fuar İzmir’de yapılmayacak. Kültür, sanat ve ticari inovasyon çalışmaları burada sergilenecek ve yine Kültürpark’ta gerçekleştirilecek. Bunun için de bir mekana ihtiyaç vardır. Ayrıca bize İngiltere’deki Amerika’daki örnekleri göstererek eleştiri yapıyorlar. O parklara eş değer alan bugün içinde bulunduğumuz İnciraltı Kent Ormanı’dır. Kültürpark kadar büyüklüğe sahip Kadifekale’de 440 dönüm kent ormanı da Amerika ve İngiltere’deki yatırımlara eş değerdir. Oralara hiçbir yeni tesis yapılmayacak ve park kimliğini koruyacaktır. Hemşerilerimiz İnciraltı’nı yoğun biçimde kullanmaya devam edecektir. İnciraltı gibi bir park İzmir tarihinde yapılmamıştır” diye konuştu.

İZMİRLİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Kocaoğlu, sıkça gündeme gelen “Kültürpark’ta ne yapılacak'” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Bir tek ağaç kesmiyoruz. 7 binden fazla ağaca ilaveten 6 bin ağaç dikiyoruz. İsmet İnönü Kültür Merkezi, Atlas Pavyonu çok yıpranmıştır. Buralar yıkılarak yeşil alan haline getirilecek. 23 bin 500 metrelik fuar hollerini başka bir yere taşıyoruz. Bunun yerine de kültür, sanat ve fuar ihtiyacını karşılayacak 22 bin metrekare üzerinde bir kültür ve sanat merkezi yapıyoruz. Kentin merkezindeki bu faaliyetlere, İEF’ye ev sahipliği yapacak bir yere ihtiyaç vardır. Burası kent ormanı değildir. 85 yıldır olduğu gibi İEF’yi bu yıl da geliştirerek sürdüreceğiz. Yeşil alan miktarını yüzde 56’ya çıkartarak iki katına getirdik. Kültürpark geçmişini, özünü, konseptini koruyarak daha iyi bir cazibe merkezi haline getirecektir. Amacımız budur. Lafı “Kültürpark’ı satacak” noktasına çeken arkadaşların elini vicdanına koyması gerekir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 12 yıldır doğaya, kente, çevreye nasıl baktığını hatırlamalıdır. Sevgili İzmirli hemşerilerimizden bu projeye, İzmir’in kalkınmasına destek vermelerini talep ediyorum.”

FLAŞ 15 TEMMUZ YORUMU: ARTIK DUR DEMEK ZORUNDAYIZ

Aziz Kocaoğlu konuşmasının sonunda 15 Temmuz’un ardından başlayan süreçle ilgili çok önemli eleştirilerde bulundu ve şunları dile getirdi: “15 Temmuz’un ardından hep beraber Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları merkezi hükümete destek vermeye başlamıştır. Demokrasiyi, özgürlükleri korumak için seferber olmaya da devam edecektir. Ama sürecin her gün farklı bir boyuta gittiğini, her gün aydınların, ilericilerin, demokratların, Atatürk’ten, çağdaşlıktan yana olanların sanki bu girişimi yapan onlarmış gibi cezalandırıldıklarını da görmeye başladık. Buna dur demek zorundayız. Gidişat çok tehlikeli bir boyuta doğru evrilmektedir. Buna bütün siyasilerin partilerin dur deme zamanı gelmiştir ve geçmektedir. Öyle bir noktaya geldik ki, bunu paylaşma ihtiyacı duydum. Birlikten beraberlikten ayrılmayacağız, başka bir eylem içerisinde bulunmayacağız.”   

TÜRKİYE'DE İLK

Törende, kapasiteleri 2.5 ton ile 18 ton arasında değişen 48 arazöz, 31 adet merdivenli araç, 3 adet endüstriyel ve kimyasal müdahale aracı, 16 adet kurtarma aracı ile 13 adet çeşitli hizmetlerde kullanılacak araç hizmete girdi. Alınan araçlar arasında biri 104, diğeri 90 metre merdiven uzunluğuna sahip bomlu sepetli iki araç ile endüstriyel yangınlarda kullanılmak üzere robotik araç da yer alıyor.

Robotik araç; uzaktan kumandalı, duvarı yıkabilen ve uzaktan kumanda ile yangının içine giren, sürücüsüz; su püskürtebilen bir yangın müdahale aracı ve Türkiye'de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne alındı. Tamamı kamera sistemiyle donatılan araçların olay yerine giderken güzergah üzerinde karşılaştığı sıkıntılar, itfaiyenin hareket merkezinden canlı olarak takip edilebilecek ve müdahalenin gecikmemesi için gerekli önlemler alınacak. İzmir İtfaiyesi, yeni alınan araçlarla birlikte İzmirliler'e toplam 309 araçla hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2017 yılında ise araç filosuna 1 adet dağda kurtarma aracı, 3 adet dar alan merdivenli araç, 1 adet özel donanımlı afet iskan otobüsü ile 1 adet hava teneffüs cihazı dolum aracı olmak üzere toplam 7 özel araç ilave edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.