Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: Emekli olunca çiftçiliğe dönmeye niyetliyim

Kocaoğlu: Emekli olunca çiftçiliğe dönmeye niyetliyim

Kırsaldaki küçük ölçekli çiftçilerin ekipman ihtiyacını karşılamak için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 16 Ziraat Odası'na 147 tarım makinası ve aleti dağıtım töreninde konuşan Kocaoğlİzmir'in vergi verme ahlakında Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi. Odalara tarım makinesi dağıtıldı

  • Ege Postası
  • 24.08.2016 - 08:55

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki küçük ölçekli üreticilerin ekipman ihtiyacını karşılamak için 16 ziraat odasına 147 adet tarım makinesi ve aleti dağıttı. İnciraltı Kent Ormanı'nda düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, İzmir CHP milletvekilleri Murat Bakan, Zeynep Altıok, Atilla Sertel, Özcan Purçu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ziraat Odaları İl Koordinatörü İbrahim Erdallı katıldı. Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla ilçelerine toplam değerleri 2 milyon 705 bin lira olan traktör, zeytin hasat makinesi, turba ilaçlama makinası, taş toplama makinası, hayvan gübresi serpme makinası, lazerli tesviye, gübre atma makinası, mısır silaj biçme makinası, sera içi çapa makinası, dip kazan, hububat mibzeri, havalı ekim makinası, dal parçalama makinası, hidrolik duyargalı toprak frezesi, kıvrak freza ve diskaro dağıtıldı.

KOCAOĞLU:"EMEKLİ OLUNCA ÇİFTÇİLİĞE DÖNMEYE NİYETLİYİM"
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada 17 Ziraat Odası'na 147 adet tarım makinasını, çiftçini işlerini kolaylaştırması, üretimin arttırılması için dağıttıklarını söyledi. İzmir'in dünyanın en verimli topraklarına sahip olduğunu belirten Kocaoğlu, kendisinin de 27 yaşına kadar çiftçilik yaptığını ancak traktör hariç dağıttıkları makinaların çoğunu tanımadığını söyledi. Tarım teknolojinin 40 yıl içinde alabildiğine ilerlediğini belirten Kocaoğlu, "Biz de emekli olduktan sonra çiftçiliğe dönmeye niyetliyiz. Bu makinalardan alıp istifade etmek istiyoruz" dedi.

"İZMİR VERGİ VERME AHLAKINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONUDUR"
Aziz Kocaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki 79 milyon nüfusun yüzde 5.3'nün İzmir'de yaşadığını, ülkenin Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 7'sini İzmir'in ürettiğini söyledi. Kocaoğlu, "Bu kent ürettiği yüzde 7'lik GSMH'dan Devlet'in topladığı verginin yüzde 11'ni veriyor. En temel vatandaşlık görevlerinin başında gelen vergi verme ahlakında bu kent Türkiye'nin şampiyonudur. Yasal olmayan işler, yasal olmayan örgütler bu kentin ne ticarine ne eğlencesine ne de siyasetine girmemiştir. Bunun nedeni İzmirlilerin tüm işlerini aklı ve bilimi kullanarak, evrensel ahlak kurallarına, ülkenin yasalarına uyarak hukuk çerçevesinde yapmaları, çalışmalarıdır. Keşke tüm illerimiz İzmir gibi vergisini gerektiği şekilde verse. Herkes İzmir gibi vergisini verirse merkezi hükümet bütçesi yüzde 50-60 büyür. İzmir yasal, demokrat olmaya devam edecektir" dedi.

"TARIMA DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK"
Türkiye'de tarım sektörünün 2000 - 2014 yılları arasında yüzde 2.1 büyümesine karşın İzmir'de aynı süreçte yüzde 5.5 büyüdüğüne dikkat çeken Kocaoğlu, "Yani İzmir'de tarım sektörün Türkiye büyümesinin 2,5 kat fazla büyümüştür. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini yaparken parayı harcayacağı ulaşım, çevre gibi öncelikli projeler var. Ama kırsal İzmir Büyükşehir Belediyesi politikasında birinci gelmektedir. Her şey eksik olabilir, gecikebilir ama tarıma, kırsala, hayvancılığa vereceğimiz destek gecikmeden, artarak devam edecektir" dedi.

"TOPLUMU FARKLILIŞTIRIP TİCARİ VE SİYASİ MENFAAT DEVŞİRMEYE ÇALIŞMAK"
Türkiye'nin 15 Temmuz'da uçurumun kenarından döndüğünü belirten Kocaoğlu, bu çirkin olaydan ders alınması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, "Türkiye'nin bulunduğu bölge, Kafkasya, Balkanlar ve Ortadoğu'nun durumu malum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Atatürk ilke ve inkılapları ile laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti olarak ayakta duruyor. Bu ilkeleri Ulu Önderimizin boşuna koymadığını, ayrıldığımız zaman nelerle karşılaştığımızı hep birilkte yaşadık. Acı ders aldık. Bu ülkede rengi, dini, dili, etnik kökeni, bölgesi, ili, ilçesi, köyü neresi olursa olsun, okuyanı, okumayanı, çiftçisi, hayvancısı, memuru, mühendisi, avukatı, doktoru hepimiz eşit yurttaşız. Hepimizin birbirimizin farklılıklarına saygı duyup, hürmet edip, birlik ve beraberliğimizi sürdürmekten başka çare yoktur. Eğer 'Senin şu farkın, bu farkın var' diye toplumu farklılaştırıp, buradan ticari ve siyasi menfaat devşirmeye çalışırsak sonumuz hüsrandır. Onun için hep birlikte bu kötü olaydan, iğrenç olayından ders alıp birlik beraberliğimizi, dirlik düzenimizi sürdürmemiz gerekmektedir. Başımızdaki kara bulutları püskürtmenin, ülkemizi aydınlatmanın, huzura kavuşturmanın tek bir çaresi 79 milyonun kenetlenmesidir. Hepinizden dileğim bu darboğazı birlikte aşmaktır" şeklinde konuştu.

Ziraat Odaları İzmir İl Koordinatörü İbrahim Erdallı, Büyükşehir Belediyesi'nin tarıma ve hayvancılığa verdiği desteklere teşekkür etti. Erdallı, dağıtılan araçlar için de Kocaoğlu'na bir teşekkür plaketi verdi. Tören sonunda Kocaoğlu, tüm araçları tek tek Ziraat Odası Başkanları'na teslim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.