Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: Cenazeyi birlikte kaldırmak zorundayız

Kocaoğlu: Cenazeyi birlikte kaldırmak zorundayız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentin cenazesi olarak nitelediği Basmane Çukuru ile ilgili Milletvekillerinin polemiğine dahil edilince sessizliğini Egepostası’na bozu. Başkan Kocaoğlu “Kentte bir cenaze kaldırıyorum. Herkes, cenazenin, tabutun bir tarafından tutacak. Tutmak zorundayız” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2017 - 15:05

YAĞMUR UYGUR- HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI -AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın iki gündür CHP’li vekiller üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na eleştirileri dikkat çekti.  Kaya, önceki gün CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ‘Bu kente ihanet etmeyin’ çıkışını değerlendirirken ‘Hedefin Kocaoğlu mu’ ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ‘İzmir milletvekili olarak bunu söylemezsem yarın halkın ve çocuğumun yüzüne bakamam. Her şey rant değil İzmir’i rahat bırakın’ sözleri üzerinden Kocaoğlu’na yüklendi. Başkan Kocaoğlu Basmane Çukuru üzerinden yapılan eleştirilere Egepostası aracılığıyla yanıt verdi.

“KUCAĞIMIZDA BULDUK, ÇÖZÜM ÜRETTİK”

Gündeme getirilen Basmane Çukuru konusunda hiçbir ‘dahli’ bulunmadığını ve konuyu göreve geldiğinde ‘kucağında’ bulduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Hiç siyaset, parti ayrımı, düşünce ayrımı yapmadan meslek ayrımı da yapmadan kim, nereden, nasıl bakarsa baksın Basmane Çukuru bu kentin en önemli cenazelerinden bir tanesidir. Benim bunda en ufak bir dahlim yoktur. O zaman ben ticaretle uğraşıyordum. Kucağımda bunu buldum. Bugün Güç Birliği ve EDS’nin de binlerce ortağı var. Kimseyi mağdur etmeden, kentli de belediye de mağdur olmadan bir çözüm buldum” dedi.

“BU SERBESTLİK BİZDEN ÖNCE VERİLDİ”

Basmane Çukuru’nda belirtilen yükseklik serbestliğini kendisinin vermediğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Tarihinden bu tarafa oranın emsali 5 emsaldir. Yüksel Çakmur zamanında da böyledir. Burhan Özfatura zamanında da böyledir. Taa oralardan gelmiştir. Ahmet Piriştina da kucağında bulmuştur bunu. Biz de kucağımızda bulduk. Boyundan, yüksekliğinden, alçaklığına varıncaya kadar çözülebilecek noktaya getirdik, bulduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin payını yüzde 12’den yüzde 30’a çıkardık. Böyle bir iş yapan varsa, siyaset tarihinde gelsin bunu bana söylesin. Yoksa ‘Nasıl Belediye’nin payını yüzde 12’den yüzde 30’a çıkardın’ diye sorsun bana. Hepsi hiç gündemde olmaması gereken şeyler en hafifiyle” diye konuştu.

“BU CENAZE, EMSAL TEŞKİL ETMEZ”

Basmane Çukuru’nu şehrin cenazesi olarak niteleyen ve sorunun çözümünde herkesin katkı koyması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu burada yapılacak inşaatın hiçbir bölgede emsal teşkil etmesinin de mümkün olmadığını vurguladı. Başkan Kocaoğlu,  “Kentte bir cenaze kaldırıyorum. Herkes, cenazenin, tabutun bir tarafından tutacak. Tutmak zorundayız. Bu proje bundan sonraki hiçbir şeye emsal teşkil etmez. Bugün gökdelenler bölgesi hariç, liman arkası, Salhane, Turan bölgesi hariç daha önce yapılan gökdelenlerin hepsi, Işıkken Otogardakiler de dahil olmak üzere bizden eski dönemde verilmiş yükseklik serbestliği vardır. Limanın oradaki plazalar da dâhil olmak üzere, Hilton zaten belliydi, Gürel, garajın oradakiler dâhil yeni kent merkezi hariç. Yeni kent merkezi bir yarışma projesiydi Ahmet Piriştina zamanından bize devroldu biz de sürdürdük. Onun dışında otogarın oradakiler, Işıkkent’tekiler dahil olmak üzere, otogarın imarı yapılırken verilmiş yükseklik serbestliği vardır. Diğerleri de aynı şekilde. Gazeteciler Cemiyeti’nin olduğu yere yapılan da diğerleri de bizden önce verilmiştir” ifadelerini kullandı.

“TEKRAR KENTE KAZANDIRMA PROJESİ”

Son günlerde AK Parti Milletvekili Mahut Atilla Kaya ve CHP’li Milletvekilleri arasında polemiğe neden olan açıklamaları da değerlendiren Başkan Kocaoğlu Basmane Çukuru konusunda durumun farklı olduğuna dikkat çekerek “Siyasiler, özellikle sayın milletvekilleri bu tür konularda konuşurlar. En doğal haklarıdır. Kendilerinin de önerililerini ben dinler ve nazara alırım; buradaki durum farklı. Burada, biraz önce söylediğim gibi 5 emsal veren biz değiliz. O ihaleyi yapan da biz değiliz. Güç Birliği- EDS iş birliğini kuran da biz değiliz. TMSF’ye götüren de biz değiliz. Bu kentin, kentte yıllardır değerinden çok negatif durum yaratan Basmane Çukuru’nun tekrar kente kazandırılması projesidir” şeklinde konuştu.

“BU SÖYLEMLER BANA BULAŞMAZ, KİME BULAŞIR ONU BİLMEM”

Basmane Çukuru’nu Kültür Park ile birleştirmek isteyen bir grup olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu “Burada onu Kültürpark’la birleştirmek isteyen bir grup, Folkart’a bilmem ne yaptı diyen bir grup, gibi gibi gibi bir sürü söylemler. Bana bulaşmaz. Kime bulaşır, varsa bir şey onu bilmem. Ama bana bulaşmaz yaptığım da yapmadığım da her şey açık. Bu arada Kültür Park’ta da yeşil alan artıyor inşaat artmıyor. Orada da tamamen algı yaratarak Büyükşehir Belediyesi’ni yıpratmak isteyen bir grup arkadaş var. Orayla ilgili bir sürü şey söylendi. Yazıktır. Kültür Park projesine onay vermemek bu kenti geri bırakmaktır. İnciraltı’nı sağlık konseptinde planlamamak kenti geri bırakmaktır” uyarılarında bulundu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.