Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: AKP rezil olmamak için aday çıkarmasın

Kocaoğlu: AKP rezil olmamak için aday çıkarmasın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, rakibi AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım’ın, “İzmir'e yaptıklarımızı söylersek, utanırlar” sözlerine sert tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Sen söyle de, ben utanayım. Ben utanmasını bilirim. Kuzey Çevre Yolu, Beydağ Barajı ve bölünmüş yol dışında geri kalan işlerin hepsi laf” dedi. Yıldırım’ın İzmirlilerden bugüne kadar yapılanlar için özür dilemesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, “Bunlar İzmir’in insanını sevmiyorlar.Ayrıca İzmir’le barışmaya ve buraya gelmeye niyeti yok. En doğrusu rezil olmamak için aday çıkarmasınlar” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 28.02.2014 - 21:08
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun merkez seçim ofisi ve Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ın seçim ofisi gerçekleştirilen görkemli bir törenle açıldı. Miting havasında gerçekleşen  açılışlara  Başkan Kocaoğlu’nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci,  belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

NE YAPTINIZ SÖYLEYİN DE UTANALIM
“İzmir azizdir, aziz kalacak” sloganlarıyla kürsüye gelen Başkan Kocaoğlu, AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım’ın, “Kente yaptıklarımızı söylersek, utanırlar” sözlerine sert cevap verdi. Başkan Kocaoğlu, “İzmir’e ne yaptınız onu açıklayın. Kuzey Çevre Yolu, Beydağ Barajı ve bölünmüş yol dışında geri kalan işlerin hepsi laf. Barajın da 9 milyon lirasını özel idare verdi. Gördes Barajı’ndan Belkahve’ye kadar da boru döşediler ve arıtmayı biz yaptık. İzmir’de bütün altyapıyı belediye yeniledi. İZBAN’a 700 milyon lira harcadık. 450-500 milyona da tramvay ihalesi bitti. Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti, Adnan Saygun ve körfezin temizlenmesi de var. Kadifekalede  dönüşüm için 300 milyon lira harcadık. Biz yaptıklarımızı söylersek, utanırlar dediler. Sen söyle de, ben utanayım. Ben utanmasını bilirim. Bir dergi yayınladılar. Üstte adayın ve il başkanlarının fotoğrafı var. Altta ise bilmem ne tüneli var. Çıkın ve ‘Ey İzmirli biz sizi tanıyamadık. Siz palavraya ve vaade kulak asmıyorsunuz. Gerçeğe bakıyorsunuz. Size 11 yıldır hizmet yapmadık. Şimdi size oy verseniz de vermeseniz de hizmet yapacağız. Size söylediklerimiz için özür diliyoruz’ deyin. Yapılanlar doğru değil” dedi.



İZMİRLİ’Yİ SEVMİYORLAR
İzmir’in teşvik sorunun çözülmesi için Yıldırım ile defalarca görüştüğünü ancak sonuç alınamadığını vurgulayan Kocaoğlu, “Şimdi de İzmir’de teşvikten dolayı yatırım yapılmıyor ve Manisa ile teşvikleri eşitleyeceğiz diyorlar. Göreve geldiğimden beri her yerde söyledim. Bu konuyu Başbakan’ın olduğu yerde de söyledim. Yürütmenin başına bizim teşviklerimizi eşitleyin dedim. Bize turizm teşviği verin dedim. Adaya her defasında bu kentle barışmak için teşvikleri eşitleyin dedim. Ama yapmadılar. Temcit pilavı gibi tekrarladığımız şeyleri gene yapmayacaklar. Burada bir sorun var. Bunlar İzmir’in insanını sevmiyorlar. Bunların İzmir’le barışmaya ve buraya gelmeye niyeti yok. En doğrusu rezil olmamak için aday çıkarmamalıdırlar” dedi.
 
 İZMİR’İ YAĞMALATMAYACAĞIZ
Binali Yıldırım’ın İzmir’i savaştan çıkmış bir kente benzetmesine de kızan Başkan Kocaoğlu, “Bir fıkra anlatmış ve kendine göre laf etmiş. İzmirli birisi Almanya’ya yerleşmiş ve bir Almanla evlenmiş. Çocuklar 15-16 yaşına gelmiş. Babalarına da şu memleketi görelim demişler ve İzmir’e gelmişler. Havaalanından eve giderken çocuklar, ‘ baba sen bizi savaştan buraya getir’ demiş. İzmir savaştan çıkmış gibiymiş. Bir kente bu nazardan bakan insandan kente hayır gelmez. İzmir’e hiçbir şey yapmadılar. Siz İstanbul’u köye çevirdiniz ve rant bırakmadınız. İzmir’i yağmalamak için buraya gelmek istiyorsunuz. İzmirli size kamu mallarını ve ihaleleri ham yaptırmayacak. Buradan umudu kesin” dedi. 


  
YOLSUZLUK YAPMAK ‘ÇOK KOLAY’
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin konuşmasının başında parti içi kriz olduğu iddialarının doğru olmadığını söyledi. Engin, “ İzmir’de CHP’de kavga var. Bu tasfiye edildi. Onun yerine bu geldi. Maalesef yandaş medya ve onlardan talimat alan kalemler tarafından yazılıyor. 24 saat parti için çalışan insanları bölücü gibi gösteriyorlar. Büyün bunların yalan olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Kavga var diyenlere sesleniyorum 2 yıldan beri beleidye başkanıyla ilçe başkanıyla parti büyüğüyle kavga olduğunu görev varmı. 2 yıldan beri sandık görevlilerimiz eğitildi. 600 köye hepberaber gittik. Başka partilere gidenler verdikleri sözü yerine getirsinler. Adayın arkasında duracağız dediler. Getirmezlerse İzmirliler bunun hesabını sorar. İzmirliler zig zag yapanlara oy vermezler" dedi.

"ÇOK KOLAY DEĞİL ÇOK ZOR!"
 30 Mart’ta oyları parçalamadan 30 ilçede iktidar olacakları iddiasında bulunan Engin, "  Hata ve eksikler olabilir. Ama hiçbirimizin siyasi kariyeri, parti ve kentten önde gelemez. Sayın aday Binali Yıldırım, ‘çok kolay’ diyor.
  Evet  hırsızlık çok kolay yolsuzluk çok kolay yeşil alanları yandaşlara satmak çok kolay. İzmir’d eyeni fuar yapmak .ok zor, en ucuz ulaşımı sağlakamk çok zor, Körfezi yüzülebilir hale getirmek çok zor. Partimizin ülkemizin birliğini korumak çok zor. Biz zor olana talibiz" ifadelerini kullandı.



TARTAN’IN İHANETİNİ BİLİYORUZ
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, “Yolsuzluktan elde edilen paralarla İzmir’e saldırınlar var. İzmir’e göz koyanları biliyoruz. Bunlara karşı yürüyüş başlatmamız lazım. Eşit, güven ve adalet içi savaşan Sema Pekdaş’ın mücadelesinde yanındayız. Hakan Tartan’ın Ecevit ve DSP’ye nasıl ihanet etiği biliyoruz” dedi.  



YÜKSEL: PATLAYINCAYA KADAR YİYİN
CHP İzmir Mileltvekili Alaattin Yüksel konuşmasında AK Parti’yi hedef aldı. Yüksel, “AKP karanlığın partisi hırsızların partisi. AKP yolsuzluğun üzerine gidemez. Yiyin efendiler yiyin. Patlayıncaya kadar yiyin ki bu ülke sizden kurtulsun” dedi.
 


SEMA PEKDAŞ’A KENDİM KADAR GÜVENİYORUM
Başkan Kocaoğlu, Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ın Basmane Gazi Caddesi üzerindeki seçim ofisinin de açılışını da yaptı. Seçim otobüsüne çıkarak, coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Kocaoğlu, CHP’ye Sema Pekdaş gibi başkanların lazım olduğunu söyledi. Atatürk ve Türk Bayrağı rozeti üzerinden yapılan tartışmalara da değinen Kocaoğlu, CHP’den istifa ederek DSP’den adaylığını açıklayan Hakan Tartan’a da göndermede bulundu. Kocaoğlu, “İçi ve dışı boş karalamalar yapılıyor. Bunların nereden çıktığını ve kimin yaptığını çok iyi biliyoruz. Bunların bedenleri değil, kişilikleri zayıf. Ben varsam, CHP iyi güzel ama ben yoksam CHP yolundan sapıttı demek var mıdı? Siyasette insana mevki ve makam düşer ya da düşmez. Ama hizmet için düşer, sağa sola çemkirsin diye düşmez. Siz nerede menfaat varsa orada olacaksınız. Ondan sonra da ona buna söz atacaksınız. Boşuna heveslenmesinler. Kendilerine belli mihrablardan rol biçildiyse, onu açık açık oynasınlar. Biz ne kadar CHP’ye zarar verirsek o kadar iyi dediler ve görevlendirildiler. Sema hanıma kendim kadar güvendiğimi haykırıyorum” diye konuştu.


 
AK PARTİ’Lİ ADAYLAR KONAK’TA DOLAŞAMIYOR
Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş, "ülkemiz olağanüstü koşulların yaşandığı bir süreçten geçiyor. Çok daha fazla çalışmak zorundayız. Adı yerel de olsa, bu seçim başka bir seçim. Bu seçimde 12 yıllık AKP diktatörlüğüne ‘dur’ diyeceğiz. Halkın paralarını kutulara dolduranlara karşı yürüyüş başlatıyoruz. Bu paralar ‘haram’ oldun. Bu seçimde onları sandığa gömeceğiz. AKP adayları Konak’ta ve İzmir’de dolaşamıyor. Çünkü yüzleri yok. Şimdi CHP’li seçmenimizin aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Başkanlık kapılarındaki kapı şifreleri kırılacak ve başkanlık halka açılacak. 30 Mart’ta Konak Belediyesi’ni, halkın belediyesi yapacağız. CHP’yi Konak’ta iktidar yapacağız” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.