Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu aday önermedi, kendi adaylığıyla ilgili sinyal verdi

Kocaoğlu aday önermedi, kendi adaylığıyla ilgili sinyal verdi

CHP’de kritik MYK ve PM öncesi beklenen görüşme gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun Başkan Kocaoğlu’na henüz aday konusunda karar vermediğini, değerlendirmelerinin sürdüğünü belirttiği kaydedilirken; Başkan Kocaoğlu’nun aday ismi önermediği, kendisinin yeniden aday olabileceği ile ilgili bir söylemde bulunduğu dile getirildi. Öte yandan MYK ve PM'de İstanbul’un ele alınmayacağı, iptal edildiği öğrenildi. Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilçe belediye başkan adaylarının gündeme gelebileceği kaydediliyor. O görüşme gerçekleşti

  • Ege Postası
  • 16.01.2019 - 11:55

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İstanbul ve İzmir gündemiyle toplanması beklenen Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi CHP Lideri ile bugün saat 10.30’da makamında buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi.

Genel merkez davetiyle dün sabah Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görüşmesi Kılıçdaroğlu’nun yoğun trafiği nedeniyle sabah PM toplantı öncesine kalmıştı.

KOCAOĞLU GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Sabah gerçekleşen Başkan Kocaoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde, yeniden aday olmayacağını açıklayan Başkan Kocaoğlu’nun adı büyükşehir belediye başkan adaylığı için en çok geçen isimlerden biri olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile ilgili olumsuz görüş belirttiği öğrenildi.

Görüşmede CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir adayının kim olacağıyla ilgili henüz bir karar vermediğini, adaylar konusundaki değerlendirmelerin sürdüğünü belirttiği dile getiriliyor. Öte yandan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na bir isim önermediği de öğrenilen Başkan Kocaoğlu’nun kendisinin yeniden aday olabileceği ile ilgili cümle kurduğu ifade edildi. Bu gelişme aday olmayacağını açıklayan Başkan Kocaoğlu’nun adaylığının gündeme gelebileceği bilgilerini bir kez daha gündeme getirdi.

İSTANBUL İPTAL, GÜNDEM; İZMİR VE İLÇELERİ

Ankara’da bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de bugün partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği ve örgütün görüşlerini bildireceği kaydediliyor. Şimdi gözler MYK ve öğleden sonra gerçekleşmesi beklenen PM toplantısına çevrildi. Her iki toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının yanı sıra İzmir’in ilçe belediye başkan adaylarının da gündeme gelebileceği belirtiliyor.

İZMİR BÖLÜMÜ BOŞ BIRAKILDI  

Gerçek Gündem'in haberine göre; CHP'nin yeni belediye başkan adaylarını belirleyeceği Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde, aday listesine son şeklinin verileceği kritik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı başladı.

İddialara göre toplantıya sunulan aday listesinde İzmir adayı bölümü boş bırakıldı. Kılıçdaroğlu'nun, İzmir adayının ismini MYK yerine doğrudan PM'ye getireceği iddia edildi. 

Şu ana kadar beş grup halinde 628 belediye başkan adayını açıklayan CHP, bugün de "altıncı grup" adaylarını belirleyerek kamuoyuna ilan edecek. Bu çerçevede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, açıklanacak adayların listesini 11.00'de toplanan MYK'sına sundu.

TOPLAM 78 ADAY

MYK'ya sunulan aday listesinde; Diyarbakır, Amasya, Bartın, Kastamonu ve Kars adaylarının yanı sıra 51 ilçe ve 22 belde olmak üzere toplamda 78 adayın yer aldığı belirtildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.