Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu açıkladı; Neden Deniz Yücel...

Kocaoğlu açıkladı; Neden Deniz Yücel...

Süreçte partinin birçok kademesiyle görüşmeler yaptıktan sonra Deniz Yücel’i "uzlaşı adayı" olarak örgüte öneren en büyük destekçisi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan seçim sonrası önemli açıklamalar geldi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2018 - 04:18

EGEPOSTASI- Büyük heyecana sahne olan CHP İzmir İl Kongresi Deniz Yücel'in zaferiyle sonuçlanırken, Yücel'i örgüte uzlaşı adayı olarak öneren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu seçim sonrası açıklamalrda bulundu. Kocaoğlu, "Utku Gümrükçü de bizim başarılı bir arkadaşımızdır. Aynı şekilde Deniz Yücel de. Bundan sonra yarış bitti. Hep beraber birbirimizi, örgütümüzü kucaklayacak başarıya gideceğiz ve mümkün olduğu kadar grupçuluğu, ekipçiliği, adamcılığı bu partinin gündeminden çıkartacağız." dedi.

Kocaoğlu sözlerine söyle devam etti; “Ben seçim sürecinden bu tarafa basına hiç açıklama yapmadım. Hiçbir arkadaşımıza da cevap vermedim.Bu kongrede İzmir ve Türkiye’ye örnek olacak bir yol izlemek ihtiyacını duyduk. Katılımcı bir anlayışla, seçilmiş ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, parti meclisi üyelerimiz, yüksek disiplin kurulu üyelerimiz, il yönetim kurulumuz, il disiplin kurulumuz ve diğer partili büyüklerimizle konuşarak, değerlendirerek, bire bir sohbet ederek, onların notunu tutarak nasıl bir il başkanı, nasıl bir yönetim İzmir’i öne çıkartır, İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını daha güçlü bir şekilde sürdürür, samimiyetle, iyi niyetle onu aradık.

BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM

Kafamda hiçbir arkadaşın adaylığı, ismi yoktu. Aramalar sonucunda ben 4 yıldır birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Meclisini yönettiğimiz Deniz Yücel arkadaşım; kişiliği ile, duruşu ile, eğitimi ile, yaşam felsefesi ile, aileden Cumhuriyet Halk Partililiği ile bu işi başarılı bir şekilde yapabileceğini, grupların, ekiplerin, partimizi bayağı bir yıprattığı bir süreçte genç bir kadronun ve hiçbir grubun, ekibin adamı olmayan, partiden yana olan bir kadronun başarılı olacağını ve bizi 2019 seçimlerine götüreceğine ve başarılı çıkacağına inandım” dedi.

BUNDAN SONRA YARIŞ BİTTİ

Kocaoğlu, “Konuştuğum arkadaşlar da buna inandı. Parti organlarımız da inandı ve bu yola çıktık. Bugün nahoş hadise oldu. Hepimiz üzüldük. Mutlaka sebep olan arkadaşımız da boş bulunmuştur. Siyaset, stres malum. O da olmasaydı çok şölen havasında bir seçim olacaktı. Utku Gümrükçü de bizim başarılı bir arkadaşımızdır. Aynı şekilde Deniz Yücel de. Bundan sonra yarış bitti. Hep beraber birbirimizi, örgütümüzü kucaklayacak başarıya gideceğiz ve mümkün olduğu kadar grupçuluğu, ekipçiliği, adamcılığı bu partinin gündeminden çıkartacağız. Parti nerede biz orada, doğru nerede biz orada.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.