Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koç: Devlet terör örgütüyle kanun dışına çıkarak muhatap olmaz

Koç: Devlet terör örgütüyle kanun dışına çıkarak muhatap olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, devletin kanun dışına çıkarak terör örgütüyle muhatap olamayacağını, ancak Akil İnsanlar vasıtasıyla silah bıraktırma amaçlı terör örgütüyle ve lideriyle görüşülebileceğini...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:00
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, devletin kanun dışına çıkarak terör örgütüyle muhatap olamayacağını, ancak Akil İnsanlar vasıtasıyla silah bıraktırma amaçlı terör örgütüyle ve lideriyle görüşülebileceğini söyledi.

Kars’a bir dizi temaslarda bulunmak için gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, il başkanlığında basın mensuplarına çözüm sürecini değerlendirdi. Koç, çözüm süreci öncesi sundukları tekliflerin yüzüne bakılmadığını ifade ederek, Kürt sorununun bir demokratikleşme sorunu olduğunu belirtti. Bu bağlamda, insan hakları boyutu, hukuk devleti algısının içinin boşaltılması ve yerel yönetimler boyutu olduğunu yanı sıra ekonomik, sosyal, kültürel, güvenlik ve dış politika gibi bir sürü boyutu olduğuna vurgu yapan Koç, “Pazarlıklarla değil milletin önünde ve mecliste meşru zeminde bu konuyu konuşup tartışılım dedik. Burada bir karagöz oyunuyla karşı karşıyayız. Kürt yurttaşlarıma seslenmek istiyorum, ‘Hepimiz barış istiyoruz hepimiz çözüm istiyoruz.’ Ama başbakanın özel beklentilerinin, ihtiraslarının ve hırslarının bu dönemde çözüm, barış diye sunulan bu aşamada dönüp dolaşıp bizi daha büyük sıkıntıya sokmasından endişe ediyoruz.” dedi.

Koç, Akil İnsanların bir şey bilmeden ortada dolaştıklarını, soru sorulduğu zaman, 'Orasını biz bilmiyoruz.' dediklerin iddia ederek, bu süreçte partilerinin, her partiden eşit sayıda milletvekiliyle, Meclis'te bağımsız, eşit, bir komisyon kurulması ve bu komisyonun belirleyeceği Akil İnsanlar heyetinin oluşturulmasını önerdiklerini aktardı. Böylelikle devletin terör örgütüyle muhatap olmayacağını, Akil İnsanların muhatap olacağını kaydetti.

TÜRK TOPLUMU YÜZDE YÜZ ÇÖZÜMDEN YANA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Türk toplumunun yüzde yüz çözümden yana olduğunu da belirterek, “Ama kafalarında bazı soru işaretleri var. Bu sürecin arkasında ne va? Pazarlık noktasında ne va? Bütün milletin merak ettiği budur.” ifadesini kullandı. Koç, "Efendim siz vampir misini? Siz barışa karşı mısını? Siz kan mı istiyorsunu? Bu soruyu soranın dili tutulsun, hiç kimse o noktada değil ama kafamızın arkasında bir soru var. Başbakan’a güvenmiyoruz.” şeklinde konuştu.

"BDP KURYELİK YAPIYOR"

BDP Milletvekillerine de seslenen Koç, “CHP’ye dönük ağır suçlamalarda bulunuyorlar. Eğer bir süreçte taraf olacaksanız siyasi tavrınızı koyun, siyasi iradenizi bir başka yere ipotekle meyin, sürece sahip çıkın. Onlar ne yapıyo? Sadece kuryelik yapıyorlar, getir götür işlerine bakıyorlar.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.