Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Klima satışları patladı

Klima satışları patladı

Yağışların son bulması ve sıcaklığın mevsim normallerine dönmesiyle Türkiye genelinde klima ve vantilatör satan mağazalarda hareketlilik başladı.  Haziran kavurucu sıcaklarla geldi

  • Ege Postası
  • 07.06.2018 - 13:15

İzmir Beyaz Eşya Satıcıları Derneği (İZBEYDER) Başkanı Metin Aztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayında yağışlardan dolayı yatay seyreden klima ve vantilatör satışlarının haziran ayının ilk günleriyle birlikte hareketlendiğini ve bunun yaz ortasına kadar devam etmesini beklediklerini bildirdi. 

Klima montajlarında bazen servis hızı sorunlarının yaşandığını belirten Aztekin, "Bu sene yaz aylarının çok sıcak geçeceği belli. Bununla ilgili meteorolojinin uyarıları da var. Benim tüketicilere tavsiyem klima ve vantilatör ihtiyaçlarını şimdiden karşılamaları. Sezon içinde yoğunluktan dolayı servis süreleri 30 güne kadar uzayabiliyor." diye konuştu.

Eski klimaların bakımı için de uyarılarda bulunan Aztekin, klimaların filtre temizliğinin sağlık açısından ciddi bir önem taşıdığını vurguladı.

Aztekin, klima fiyatlarının 2 bin ila 4 bin 500 lira, vantilatörlerinse 70 lira ila 250 lira arasında değiştiğini dile getirerek, "Beyaz eşyada birçok yerli markamız dünya devleriyle yarışır hale geldi. Klima konusunda da tüketicinin yerli malına bakışı değişiyor. Yerli ürünlere ilginin arttığını gözlemliyoruz." dedi. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.