Dolar 32,5382
%-0.03
Euro 34,8687
%0.01
Altın 2.426,340
%-0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızını defalarca bıçakladı ölmeyince tülbentle boğdu

Kızını defalarca bıçakladı ölmeyince tülbentle boğdu

Şanlıurfa'da 47 yaşındaki Hakkı Varlık, 20 yaşındaki kızı Belkıs Varlık’ı çıkan tartışmada bıçaklayıp, ardından oturdukları apartmanın çatısına çıkartarak eşarpla boğarak öldürdü. Cinayetin ardından polisi arayan Varlık, 'Kızımı öldürdüm. Gelin, beni alın' diye ihbarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 26.11.2017 - 07:51

Olay, gece geç saatlerinde Korukent Mahallesi’nde meydana geldi.

Bir süre önce eşinden boşanan kızı Belkıs'ı sokakta bulup, eve getiren Hakkı Varlık, 2 oğlundan, rahatsızlanan annelerini hastaneye götürmesini istedi. Hakkı Varlık, evde başbaşa kaldığı, sık sık evden kaçan kızı Belkıs ile konuşmak istedi. Bu sırada baba kızarasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Hakkı Varlık, mutfaktan aldığı bıçakla kızını yaraladı. Baba Varlık, ardından yaralı kızını apartmanın çatısına çıkırap, eşarpla boğarak öldürdü.

Cinayetin ardından eve inip 155 Polis imdat Hattını arayan Hakkı Varlık, Kızımı öldürdüm. Gelin, beni alın diye ihbarda bulundu. Eve gelen polis ekipleri, çatıda Belkıs Varlık’ın cesediyle karşılaştı.

Hakkı Varlık gözaltına alınırken, kızı Belkıs’ın cesedi, yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.

KADINLAR SUSMAYIN: #BENDEŞİDDETGÖRDÜM

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde şiddet bir kez daha gündemdeydi... ‘Şiddet’ denince akla ilk gelen, ‘dayak’, ‘yaralama’, ‘cana kast etme’ olsa da ekonomik, duygusal, cinsel pek çok yönü var. Her gün milyonlarca kadın şiddete maruz kalıyor. Çoğunluk susuyor. Kimi korkuyor, kimi utanıyor, kimi kabulleniyor. Bugün sözü, korkmayan, utanmayan, kabullenmeyen, susmayan kadınlara verelim dedik. Verelim ki, diğerleri yalnız olmadıklarını bilsinler, korkmasınlar, susmasınlar...

Hürriyet, #BenDeŞiddetGördüm hastag’iyle tüm kadınları şiddet hikâyelerini paylaşmaya, şiddete karşı seslerini duyurmaya çağırıyor. Çünkü şiddet, istatistiklerde gizli kaldığı sürece bu sorunu ortadan kaldıracak somut, kalıcı adımlar atılmayacak. #BenDeŞiddetGördüm hastag’inde buluşalım.

SUSMA...

Birleşmiş Milletler’in tanımına göre kadına yönelik şiddet: Kamusal ve özel alanda gerçekleşen, kadınların fiziksel, cinsel, duygusal zarar görmesiyle sonuçlanan ya da sonuçlanması olası, her türlü cinsiyet temelli şiddet eylemi veya bu eylemin yapılacağına ilişkin tehdit, zorlama, keyfi olarak özgürlüğün kısıtlanmasıdır...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.