Dolar 32,4991
%0.27
Euro 34,5904
%0.28
Altın 2.477,910
%-0.21
Bist-100 9.543,00
%-1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızılay yanan ormanlar için harekete geçti... Bir fidan da sen bağışla

Kızılay yanan ormanlar için harekete geçti... Bir fidan da sen bağışla

Türk Kızılayı’nın İzmir’de bulunan 6 şube ve 5 temsilciliği yanan orman alanları için harekete geçti. “Bir fidan da sen bağışla” kampanyasında toplanan gelir Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili hesabına aktarılacak. İzmir’deki şubeler kendilerinin de destek vereceği kampanya sonrası yanan alanda fidan dikecek. Kızılay yanan ormanlar için harekete geçti

  • Ege Postası
  • 26.08.2019 - 09:16

İzmir’in Menderes, Seferihisar, Karabağlar ve Urla ilçelerinde çıkan orman yangını sonrasında yaraları saran ve büyük bir dayanışma örneği gösteren İzmirlilerin kampanyası devam ediyor.  Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan kampanyaya İzmir’de bulunan oda ve STK’ların desteği ise sürüyor.  Yanan orman alanlarının rehabilitasyonu için çalışmalar hızlandırılırken Türk Kızılayı da harekete geçti. Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanlığı öncülüğünde hareket eden Kızılay’ın İzmir’deki 6 şubesi ve 5 temsilciliği “bir fidan da sen bağışla” kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında Türk Kızılayı’nın ilçelerde bulunan şubeleri stantlar kurarak yanan alanların yeşillendirilmesi için bağış toplayacak. Bir fidan bedeli olan 10 TL’lik ücret kampanya düzenleme konusunda tek yetkili olan Orman Genel Müdürlüğü’nün hebasına aktarılacak. Türk Kızılayı, fidan için bağış yapan İzmirlilerin isimlerini belirlenen bir alanı yeşerterek yaşatacak.

Türk Kızılayı’nın her alanda başarılı işlere imza attığını belirten İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, “Kızılay olarak adeta doğal afet olan bu yangınla mücadelede büyük çaba gösteren orman teşkilatımızın yanındayız. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin büyük gayretleri ve dikkatleriyle önemli bir sınav verilmiştir. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’ın koordinasyonunda İzmir’de kurumlar arası işbirliği ile başarılı bir süreç geçirilmiştir. Bundan sonra bize düşen yanan alanlarımızı bir an önce yeşertmektir. Herkesin bir Türk vatandaşı olarak bu konuda sorumluluğu vardır. Biz de Kızılay olarak tüm şubelerimizle kampanyaya destek veriyoruz” dedi.

Kampanyaya öncülük eden isimler arasında yer alan Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı da, “Yanan ormanlarda sadece ağaçlar değil hayvanlar, canlılar yandı. Hepimizin yüreği parçalandı. İzmir olarak tek yürek olduk. İzmir ruhunu, birlikteliği kampanyada göstermek istiyoruz. Tüm şubelerimizle kampanyaya destek oluyor ve harekete geçiyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.