Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızılay ile tüm yıl bayram olacak

Kızılay ile tüm yıl bayram olacak

KIZILAY Genel Merkezi'nin bir süre önce başlattığı vekaletle kurban kampanyası ile ilgili bilgi veren Kızılay Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, hayırseverlerin buna katılalarak, ihtiyaç sahiplerinin bir yıl boyunca bayram yapmasını sağlayabileceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2015 - 15:17
İZMİR- Kızılay olarak 2007 yılından bu yana vekaletle kurban kesim kampanyası düzenlediklerini vurgulayan Akkoyun, "Bu yılki kampanyamızda hayırseverlere 'Kurban vekaletinizle tüm yıl bayram' sloganıyla sesleniyoruz. Vekaletle kurban kesim kampanyası kapsamında yurtiçinde bir hisse bedeli 690 lira, yurtdışında ise 435 lira olarak belirlendi. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanan model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban bayramı döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak" dedi.
 
Türk Kızılayı'nın özellikle şehirlerde yerleşmiş insanların kurban kesimine yardımcı olmak, amacına ve kuralına uygun, kurban kesimleri yapılması için halka yardımcı olmaya çalıştığını anlatan Akkoyun şunları söyledi:
 
"Kurbanlar, Et ve Süt Kurumu'nun modern mezbahalarında dini görevliler eşliğinde İslami esaslara ve kurallara uygun olarak kesiliyor. Bunun yanı sıra veterinerler de hayvanların sağlıklarına dair denetlemelerde bulunuyor. Kesim anında görevlendirilen noterler vasıtasıyla gerekli işlemler yapılıyor, vekâlet verilen insanlar adına bu kesimlerin yapıldığı resmen zapt altına alınıyor, daha sonra ibraz edilmek üzere kurban sahiplerine iletiliyor. Kurbanın olmazsa olmazları arasında olan kurallara uygunluk şartı Türk Kızılayı ile yerine getirilmektedir. Kurban asla bir bağış değildir, bir ibadettir, buna bu gözle bakmalıyız."
 
Türk Kızılayı'nın kestiği kurbanların etlerinin 800 gramlık kavurma konserveler haline getirilmek suretiyle tüm yıl boyunca dağıtıldığını belirten Akkoyun “18 ay raf ömrü olan bu konserveleri, ihtiyaç sahiplerinin, sofralarına ulaştırıyoruz. Binlerce hayvanı kesen bir Kurumun bu etleri üç gün içerisinde milyonlarca ihtiyaç sahibine dağıtması mümkün değil. Bunların uygun koşullarda saklanması gerekir. Kesilen etlerin kavurma haline getirilip konserve yapılması yöntemi birçok anlamda fevkalade bir çözümdür. Bu çözümü bütün kurban kesen kurum ve kuruluşlara tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
 
Tüm yıl yardımseverlerden gelen kurban yardımlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını,vekaleten kesilen kurbandan yapılan konservelerden birini de kurban kesim aşamalarını gösteren bir CD, teşekkür belgesi ve noterin onaylamış olduğu veterinerin, din adamının ve Kızılay görevlisinin imzası olan belgeyle birlikte vekalet sahibine yolladıklarını vurgulayan Akkoyun, “Vatandaşlarımızın bu konuya ilgi göstermesini, Türk Kızılayı'nı bu konuda desteklemesini, kurban vekaletlerini Türk Kızılayı'na vererek ibadetlerini yerine getirmelerini istiyoruz. Türkiye'nin yanı sıra üç kıtada, 18 ülkede, 21 noktada kurban keseceğiz. Yurtdışındaki görevli arkadaşlarımız daha önceden gidip hayvan temini yapıyorlar. Orada da asla hijyeni elden bırakmıyoruz. Hijyeni olmayan yerlerde kurban kesmiyoruz" dedi.
 
Kampanyanın 23 Eylül'de sona ereceğini bu tarihe kadar bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerin Kızılay Konak Şubesi'nin 0 232 463 02 00 numaralı telefonundan detaylı bilgi alabileceklerini kaydeden Akkoyun, Türk Kızılayı Konak Şubesi'nin Bayraklı Ziraat Bankasındaki iban: TR31 0001 0008 0365 6862 8350 01 nolu hesabına da kurban bedellerinin yatırılabileceğini söyledi. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.