Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızılay’a destek sergisi Konak’ta açıldı

Kızılay’a destek sergisi Konak’ta açıldı

Ressam Hasan Solak’ın Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açtığı 'Sanattan İyiliğe' isimli resim sergisinde yer alan eserlerin satışından elde edilecek gelir Kızılay Konak Şubesi’ne bağışlanacak. 

  • Ege Postası
  • 04.11.2017 - 10:07

Konak’ta açılan ‘Sanattan İyiliğe’ adlı sergi görselliğinin yanı sıra toplumsal duyarlılığı ile de dikkat çekiyor. Ressam Hasan Solak’ın 43 eserinin yer aldığı sergiden elde edilecek gelir Kızılay'a bağışlanacak. Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan sergi büyük ilgi gördü. Serginin açılışına Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, Urla ube Başkanı Nurgül Saltık, Foça Şube Başkanı Muharrem Yeşilkaya, Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak katıldı. Açılışta yardımseverliği ile adından söz ettiren sahnelerin sevilen sesi Mikrop adıyla tanınan sanatçı Hikmet Durmuş ve çok sayıda sanatsever de katıldı.

KIZILAY İLK KEZ SERGİ DÜZENLİYOR

Serginin açılış konuşmasını aynı zamanda organizasyonu da üstlenen Kızılay Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun yaptı. Akkoyun,  29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası'nı böyle bir sergi ile renklendirmek istediklerini belirterek, "1868 yılında savaşta yaralı askerlere yardım amaçlı olarak Hilal-i Ahmer adıyla kurulan bu derneğimiz, Cumhuriyet ilan edildikten sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kızılay adını verdi. Sadece savaşlarda değil, toplumsal dayanışmayı sağlayarak yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımlarını ulaştırmak için önemli görevler üstlenmiştir. Kızıyla bilincini artırmak amacıyla Türkiye’de ilk kez Konak Şube Başkanlığı olarak bir resim sergisi açılışını gerçekleştiriyoruz. Konak Belediyesi'ne destek olan herkse teşekkür ederiz" dedi. Akkoyun ressam Hasan Solak'a da Kızılay'a olan desteğinden ötürü teşekkür plaketi sundu. Sergiyi konuklara gezdiren Solak eserleri hakkında bilgi de verdi. Sergideki eserlerin fiyatı ise 500 lira ile 18 bin lira arasında değişiyor. İzmirli sanatsever ve yardımseverlerin ilgisine sunulan sergi 4 Kasım cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilir. Hasan Solak sergiden elde edilen tüm geliri Kızılay'a bağışlayacağını açıkladı.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.