Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kışanak'ın gözaltına alınmasına İzmir'den tepki

Kışanak'ın gözaltına alınmasına İzmir'den tepki

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2 ayrı soruşturma kapsamında Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eşbaşkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınması İzmir'de bir grup tarafından protesto edildi.

  • Ege Postası
  • 26.10.2016 - 14:28

HDP İzmir İl Başkanı Mahfuz Güleryüz, "Halkın iradesinin susturulmasına, kayyumlarla teslim alınmasına asla boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

Konak İlçesi'ndeki eski Sümerbank hizmet binası önünde toplanan yaklaşık 50 HDP'li, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2 ayrı soruşturma kapsamında Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eşbaşkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etti. Ellerinde, "Halkın iradesi teslim alınamaz" yazılı pankart taşıyan gruptakiler, 'OHAL'e hayır', 'Faşizme karşı omuz omuza' diye slogan attı. Grup adına basın açıklamasını HDP İzmir İl Başkanı Mahfuz Güleryüz yaptı. Güleryüz, şöyle dedi:

"Halkın iradesinin susturulmasına, kayyumlarla teslim alınmasına asla boyun eğmeyeceğiz. Burası Türkiye ise, bu ülkenin yurttaşlarıysak dün nasıl darbeye karşı çıkıldıysa bugün de aynı şekilde darbeye karşı çıkacağız, direneceğiz. Bütün İzmirliler'e sesleniyorum, darbeye karşı durmak sonuna kadar meşrudur. Bu meşruiyeti sonuna kadar kullanacağız. Hiç bir şekilde AKP'nin yürütmüş olduğu bu politikalara, devletin baskı politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Dün bunu ispatladık, çöktürme planını devreye koyan güce sesleniyoruz. Sizler bu halkı katliamlarla kentleri talan etmekle yağmalamakla yıkmakla teslim alamadınız. Bundan sonra da teslim alamayacaksınız. Ne demişti; 'Girin Kürt illerine, taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmayın.' Bu çöktürme planının somut ifadesiydi. Hükümet Kürt illerinde adeta taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmamacasına Şırnak'ı, Nusaybin'i, Cizre'yi, Sur'u yerle bir etti. Ama dize getiremedi. Bugün de dize getiremeyeceksiniz. Amed (Diyarbakır), Amed halkı ve onların dostları dimdik ayakta. İzmir Emniyeti ve İzmir Valiliği'ne de seslenmek istiyorum. 15 Temmuz sürecinde nasıl ki burada darbeye karşı direnenlere alan açtıysanız, nasıl saygı gösterdiyseniz aynı saygıyı bizlere de göstermek durumundasınız. Biz sonuna kadar darbe politikalarına karşı durma hakkımızı kullanacağız. Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız, selameti, güvenliği, birliği ve beraberliği için Kürt ve Türk halklarının kardeşliği için AKP'nin yürütmekte olduğu bu katliam politikasını, bu darbe sürecini sonuna kadar protesto edeceğiz." 

Açıklaman ardından oturma eylemi yapmak isteyen grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik oldu. Yaklaşık 5 dakikalık oturma eylemn ardından grupta bulunanlar dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.