Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.489,650
%0.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırkpınar'dan teşkilat toplantısında görevden almalarla ilgili flaş açıklama

Kırkpınar'dan teşkilat toplantısında görevden almalarla ilgili flaş açıklama

İYİ Parti İzmir Başkanlığı 2’nci Bölgesel Teşkilat Toplantısı’nı Bornova’da gerçekleştirdi. İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar teşkilata önemli mesajlar verirken, Mardin, Van, Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmalarıyla ilgili yasaları işaret etti. Başkan Kırkpınar, “Siyasi partilerin uyması gereken kanunlar bellidir. Görev ve sorumlulukları anayasamızda yer alıyor bunlara aykırı herhangi bir suç teşkil edecek bir eylem varsa bu önce içişleri bakanlığına ve bakanına ait bir görevdir. Daha sonra mahkeme süreci işler sonucu da Türk milletine duyurulur. Kanun maddeleri dışında diyeceğimiz bir şey yoktur” dedi. Teşkilat toplantısında görevden almalarla ilgili flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 20.08.2019 - 11:35

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı birincisini Aliağa’da gerçekleştirdiği istişare toplantılarına hız kesmeden sürdürüyor. İYİ Parti İzmir Teşkilatı, 2’nci Bölgesel Teşkilat Toplantısı’nı Bornova’da gerçekleştirdi.  Bornova’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Bornova, Kemalpaşa, Gaziemir, Kiraz, Karaburun, Konak, Balçova, Menderes, Çeşme ve Beyda ilçe teşkilatları katıldı. Teşkilatın istek ve önerilerini dile getirdiği toplantıda, İl Başkanı Hüsmen Kırıkpınar, İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi ve İl Muhasibi Figen Yıldırım teşkilata bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Kırkıpınar, teşkilat yöneticileriyle üye kayıtlarının hızlandırılması, Belediye Meclis Üyelerinin çalışmaları ve mahalle temsilciliklerinin son durumuyla ilgili istişarede bulundu. Bir bölümü basına açık gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Kırkpınar gündeme dair önemli mesajlar verdi. 

GÖREVDEN ALMALAR İÇİN YASAYI İŞARET ETTİ 

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınmaları hakında sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Kırkpınar, yasaları işaret ederken, “Siyasetin düsturü, partinin önderi ve lideri genel başkanımzın da bir açıklaması olduktan sonra biz de görüşümüzü bildiririz. Genel merkezde bugün toplantı var  ondan sonra gerekli açıklama yapılacaktır. Siyasi partilerin uyması gereken kanunlar bellidir. Yerel yönetimlerle ilgili büyükşehir ilçe belediye farketmez görev ve sorumlulukları anayasamızda yer alıyor bunlara aykırı herhangi bir suç teşkil edecek bir eylem varsa bu önce içişleri bakanlığına ve bakanına ait bir görevdir. Bu gerçekleşir daha sonra mahkeme süreci işler sonucu da Türk milletine duyurulur. Üç büyük ilde Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili söyleyeceğimiz kanun maddeleri dışında bir şey yoktur. Genel başkanımızın bir açıklaması olacaktır” ifadelerini kullandı. 

KIRKPINAR’DAN YANGIN TEPKİSİ

Başkan Kırkpınar İzmir’de halen söndürülemeyen yangınlarla ilgili açıklama yaparken, dün yangın alanında olduğunu ifade etti. Başkan Kırkpınar Müsavat Dervişoğlu ile birlikte yangın bölgesine gittiğini dile getirirken, “Dün alandaydık, il yöneticilerimle ve Grup Başkanvekili İzmir milletvekilimiz, Müsavat Dervişoğlu ile birlikte yangın alanlarına gittik. Biz bir tespiti dün milletimizle paylaştık. 4 helikopterle söndürülme imkanı olmayan bir yangınla karşı karşıyayız. Bitki örtüsü gibi sık çamlık bir alan. Bu işin neden bu noktaya kadar getirildiği konusunda endişelerimiz var. Ülkenin yöneticileri ve ilgili bakanlık yangın uçağı kiralama konusunda ihaleye giriyor. THK ihalede baş aktör, THK’nın verdiği fiyat yüksek bulunuyor, kaldı ki THK özel bir kurum değildir. THK’nın uçaklarına baktığımızda Avrupa’nın en iyi uçaklarına sahip. Bir uçak bir helikopterin taşıdığı suyun kat kat fazlasını taşıyor. Yangın uçaklarıyla müdahale edilmesi lazım”diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.