Dolar 32,5920
%0.32
Euro 35,0059
%0.1
Altın 2.451,220
%0.62
Bist-100 9.792,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz şehidini uğurladı

Kiraz şehidini uğurladı

Hakkari'de askerlik görevini yapan İzmirli genç şehit oldu. İzmir'in Kiraz İlçesi'nin Umurcalı Mahallesinde yaşayan, Hakkari'de askerlik görevini yaparken beyin kanaması geçiren Emre Okan yaşam savaşını kaybetti. Okan Kiraz'da toprağa verildi. Bir gün önce gözlerini açıp annesine bakmış

  • Ege Postası
  • 20.05.2019 - 00:03

Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda vatani görevi yaparken beyin kanaması geçiren İzmirli topçu onbaşı Emre Okan (21), 40 gündür tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu. 

Bekar olan Şehit Onbaşı Emre Okan'ın İzmir'in Kiraz ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Haberi ilçede büyük üzüntü yaratırken, şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Bekar ve ailesinin 3 çocuğundan biri olan Şehit Onbaşı Emre Okan'ın cenazesi dün memleketi İzmir'in Kiraz ilçesine getirilip, Kiraz Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Acı haberle yıkılan şehidin besicilikle uğraşan babası Hüseyin Okan ve annesi Ayşe Okan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehit haberi ilçede büyük üzüntü yaratırken, şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Topçu Er Emre Okan (21) için, memleketi İzmir'in Kiraz ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Ankara'dan Kiraz'a getirilen şehit askerin cenazesi, Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra merkeze 5 kilometre uzaklıktaki kırsal Umurcalı Mahallesi'ne götürüldü. Mahalle dışında bulunan baba evinin önünden son kez geçirilen şehit Emre Okan'ın cenazesi, daha sonra mahalle mezarlığına getirildi. Şehit askerin tabutu, mezarlıkta bulunan musalla taşına kadar silah arkadaşlarının omuzlarında taşındı. Şehidin babası Hüseyin Okan, annesi Asude Okan, ikiz kız kardeşleri lise öğrencisi Fadime Okan ve Memduha Nur Okan, cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Şehit askerin kız kardeşlerinden Fadime Okan, üzerinde Türk bayrağı bulunan tişört giydi. Acılı aileyi, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kiraz Kaymakamı Emin Kaynak, Kiraz Belediye Başkanı AK Partili'li Saliha Özçınar, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ile çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı. Belediye Başkanı Saliha Özçınar, şehit askerin kız kardeşlerinin ellerini tutup, acılarını paylaştı. Öğle vaktinde kılınan cenaze namazından sonra şehit Emre Okan, mezarlıkta toprağa verildi. 

GÖZLERİNİ AÇIP ANNESİNE TEPKİ VERMİŞ

Bu arada Emre Okan'ın acı haberiyle yıkılan yakınları, şehidin hayatını kaybetmeden bir gün önce başında bekleyen annesi Asude Okan'a gözlerini açtığını, annesinin isteklerine tepki verip başını çevirdiğini ve göz kapaklarını kırptığını anlattı. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.