Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'da taşımalı eğitimde toplu servis ihalesi tepkisi

Kiraz'da taşımalı eğitimde toplu servis ihalesi tepkisi

İZMİR'in Kiraz ilçesindeki, taşımalı sistemde eğitim verilen kırsal 6 mahalledeki öğrencilerin servis ihalesinin toplu halde yapılması 27 üyesi bulunan Çayağzı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'nin tepkisine neden oldu.

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 20:07

İZMİR - Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Olgunlar, İğdeli, Akpınar, Cevizli, Çayağzı ile Örencik-Umurlu kırsal mahallerindeki taşımalı sistemde eğitim verilen 3 bin öğrencinin Kiraz'a taşınması için geçen 15 Eylül'de 15 günlük ihale yaptı. İhaleye sadece Kiraz Küçük Otobüsçüler Kooperatifi katılıp, 300 bin 244 lira bedelle aldı. Ancak, tüm mahaleler için tek bir ihale yapılması nedeniyle bedelin yüksek olduğunu belirten 27 üyesi bulunan Çayağzı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, kendilerinin katılamayıp, mağdur olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Mahallerindeki öğrencileri 6 yıldır Kiraz'a kendi kooperatiflerine ait minibüslerle taşıdıklarını belirten Çayağzı Mahallasi Muhtarı ve Çayağzı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaymak, "Hiçbir sorunumuz yoktu. Kooperatif olarak, bu yıl da sadece kendi mahallemizdeki öğrencileri taşımak istiyoruz. Ancak, her mahalle için ayrı ayrı yapılmadığından katılamadık. Bizim isteğimiz parçalı ihale yapılsın, her kooperatif bu parçalı ihaleye girsin. Şu an tek ihale yapılıyor bunu Kiraz Küçük Otobüsçüler Kooperatifi alıyor. Böyle olunca da Kiraz Küçük Otobüsçüler Kooperatifi bize ne verirse onu almak zorunda kalıyoruz. 27 servis şoförü şu an işsiz olarak bekliyoruz. Bizim minibüslerimizin bir eksiği varsa söylesinler, giderelim. Vergimizi de veriyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, 'Her köy kooperatifleşsin. Kooperatifleşmek kadar güzel bir şey yok' diyor. Ancak, kooperatif kuruyoruz, ihalelere giremiyoruz. Bundan beş, altı yıl öncesinde değil kooperatif şahıs olarak bile ihaleye girilebiliyordu" dedi.

"PARÇALI İHALEDE UZAK MAHALLERİ KİMSE ALMAK İSTEMİYOR"

Kiraz'ın kırsal mahallerindeki öğrencileri taşıma ihalesini alan Kiraz Küçük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Konya ise, "Okulların açılmasıyla birlikte her mahalleye minibüs gönderdim. Ancak, bazı aileler çocuklarını servislere bindirmedi. Çayağzı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'ndeki arkadaşlardan bazılarının tepkileriyle karşılaştım. Durumu Çayağzı İlkokulu Müdürü ve Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile görüştüm. 'Sen işine devam et' dediler. 

İhaleler, Kamu İdarelerini Geliştirme Derneği (KİG-DER) tarafından toplu ihale şeklinde yapılıyor. Bu ihalede öyleydi, tek başımıza girip kazandık. 1 milyon lirayı geçen ihaleler KİG-DER tarafından yapılıyor. Bu yapılan ihale, 15 günlük bir ihaleydi. 15 gün sonra tekrar ihale yapılacak. Çayağzı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, ihaleye girsin, istediği yerleri alsın. Ben onları mağdur etmek istemedim ki. Parçalı ihale olmuyor. Çünkü ihaleye giren yakın mahalleleri alıyor. Uzak mahalleleri ise almak istemiyor. Bunun için toplu ihale yapılıyor. Bütün köylerin öğrencileri için taşıma imkanı sağlanıyor. 6 Ekim'de tekrar ihale var gelsinler görüşelim, onlar da ihaleye katılsınlar" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.