Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'da taşeron krizi tam gaz

Kiraz'da taşeron krizi tam gaz

Ekonomik sıkıntılar, işçi krizleri ve maaş çıkmazıyla gündemden düşmeyen Kiraz Belediyesi'nde taşeron çıkmazı tam gaz devam ediyor. Belediyenin son hizmet alımının ardından göreve başlayan taşeron firma bünyesine geçmeyen 18 personelin daha işine son verildi. Taşeron krizi tam gaz

  • Ege Postası
  • 29.07.2016 - 13:18

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaşanan işçi krizleri nedeniyle sayısız tartışmaya sahne olan Kiraz Belediyesi'nde yeni bir skandal daha patlak verdi.

Aralık ayında gerçekleşen son hizmet alım ihalesinin ardından taşeron firmanın iş başı yaptığı ve belediyenin temel hizmetlerini üstlenmeye başladığı Kiraz ilçesinde uzun süredir yaşanan ekonomik krizin faturası bir kez daha işçilere kesildi. Önceki aylarda greve hazırlanan ancak, Başkan Saliha Şengül'ün verdiği sözlerin ardından suların durulduğu Kiraz'da yeni işten çıkartmalar yaşanırken, tansiyon bir kez daha yükseldi.

18 PERSONEL MALİ GEREKÇELERLE İŞTEN ATILDI

Taşerona geçiş sürecinde baskı ve zorla işten çıkartma iddialarının sıkça gündeme taşındığı Kiraz Belediyesi'nde, özlük hakları ve sosyal güvenceleri için belediye şirketi BELMAR A.Ş.'de kalmakta ısrar eden 18 personelin daha işine son verildi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle noter kanalıyla işten çıkartılacağı tebliğ edilen sözleşmeli personellerin yeni iş araması istenirken, fen işleri, temizlik işleri ve idari hizmetler bünyesinde çalışanların iş akitleri belediye tarafından tek taraflı olarak feshedildi.

6 AYDIR MAAŞLARI ÖDENMEMİŞ

Yaşanan gelişmeler sonrasında yeni bir kriz başlarken, yıllardır belediyede çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları ve haksız yere işten atıldıkları gerekçesiyle isyan etti, belediyede siyasi kıyım uygulandığını belirtti.

BAŞKAN'A ÇAĞRI: KONAK'TA ÇAY KAHVE DAĞITMAYI BIRAK, MAAŞLARI DAĞIT

Mağdur işçilerden Emre Yetiştiren, mağdur personel adına yaptığı açıklamada belediyenin 2,5 senedir fen işleri biriminde çalıştığını ancak son 6 aydır maaş alamadıklarını belirterek, "Başkan onca söz vermesine karşılık bunları tutmadı. Ne kıdem, ne ihbar tazminatı, ne de maaş alacaklarımız ödendi. Belediyeden 9 bin liraya yakın maaş alacağım var. Sendika kanalı ile belediye yönetimi aleyhinde tazminat davası açacağız. Bunun yanında işe iade davası açtık ve sonucu bekliyoruz. İlçemiz için canla başla çalışırken bizlere büyük bir haksızlık edildi. Tüm bunlar yaşanırken, üstüne bir de taşeron firmaya geçmedik diye işten atıldık. Toplam 18 kişi Temmuz ayı itibarı ile belediyenin ekonomik sıkıntılarından ötürü işinden oldu. Başkan Saliha Şengül kapılı kapılar ardında "Belediyede CHP döneminden kalan işçileri sileceğim" şeklinde açıklamalar yapmış. Alacaklarımız aylardır ödenmiyor, mağduruz. Sonra kalkıp "Kimsenin hakkını yemedim, işçi mağdur olmayacak" diyor. Belediyenin yaşadığı borç sıkıntısı nedeniyle paralarımız ödenemiyormuş. Peki soruyoruz, belediye madem sıkıntıda, her akşam Konak Meydanı'ndaki demokrasi mitingine araç gönderip, çay, kahve, ikram dağıtacak parayı nereden buluyo? Buradan Başkan'a sesleniyoruz, çay kahve dağıtacağına maaşları dağıt" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.