Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'a veteriner fakültesi

Kiraz'a veteriner fakültesi

İzmir'in Kiraz ilçesinde düzenlenen kiraz festivaline katılan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, ilçede veteriner fakültesi açılacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 19.06.2018 - 11:56

Geçimini tarımla sağlayan Kiraz ilçesinde, yoğun katılımla kiraz festivali düzenlendi. Etkinlik nedeniyle yapılan kortej yürüyüşüne Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ile vatandaşlar katıldı. Festivalde konuşan Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, geleneksel hale getirdikleri kiraz festivalinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi. Olumsuz hava şartlarından Kirazlı kiraz üreticilerinin etkilendiğini vurgulayan Özçınar, "Festivalde bu sene daha çok şeyler hedeflemiştik. Ama maalesef hava şartlarının olumsuz olması, bazen üreticilerimizi üzebiliyor. Kiraz festivalini iptal etmek istemedik. Üreticiler başımızın tacı, onlarla birlikte olmak bizleri mutlu ediyor. Her zaman yanındayız, çiftçimize bu mesajı vermek istiyorum" dedi.

Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak ise, kirazın ilçeyle özdeşleşen bir ürün olduğunu, Türkiye'nin birçok kentine buradan gönderildiğini ifade etti.

VETERİNER FAKÜLTESİ KURULACAK

Festivalde bir konuşma yapan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, "Kiraz halkımıza bir müjde vermek istiyorum. Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan kararla Kiraz ilçemizde Üniversitemiz çatısı altında veteriner fakültesi kuracağız. Tüm ilçemize ve üniversitemize ve İzmir'e hayırlı uğurlu olsun" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.