Dolar 32,5192
%-0.08
Euro 34,7938
%-0.21
Altın 2.423,850
%-0.26
Bist-100 9.733,00
%0.91

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınık'ta kömür madeni heyecanı

Kınık'ta kömür madeni heyecanı

Kınık’ta ruhsat alıp 2014 yılında galeri açma çalışmalarına başlayan Polyak Şirketi son yatırımı olan Elmadere mahallesinde açtığı galeride sona geldi. Madenin Haziran ayında faaliyete geçmesi bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 09.01.2020 - 14:15

Kınık’ta Polyak tarafından işletmeye açılacak olan maden için sona yaklaşıldı. Maden sahasındaki son durumu öğrenmek için ise Kınık Kaymakamı Erol Türkmen,Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer,Ak Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet,Kınık S.S. Yeni Kınık Motorlu Taşıyıcılar Koperatifi Başkanı Oktay Arslanyörür,Kınık Esnaf Odası Başkanı Uğur Ağar maden sahibi Muzaffer Polat’a ziyarette bulundu.

Polat yaptığı açıklamada '2014 yılında başlattığımız çalışmalarda sona gelmek üzereyiz. 2020 Haziran ayı gibi üretime başlayacağız. Yaptığımız çalışmalarda yaklaşık olarak 250 milyon ton kömür olduğunu tespit ettik. Yıllık 5 milyon ton ortalama üretim yaparak burada bulunan kömürü 40 yılda çıkarmayı planlamaktayız. Çalışmalarımızı 900 kişilik personelle son derece titizlikle yürütmekteyiz. Ürettiğimiz kömür ithal kömür kalitesinde 4800 kalorinin üstünde olup yüzde birin altında kükürt oranı ile iç piyasaya sürerek  ithal kömürün tüketimini azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

Kınık Kaymakamı Erol Türkmen yaptığı açıklamada “Kınık'ta ilçenin ekonomisine sağladığı katkısı şu an bile hissedilen maden firmasının yakında üretime başlayacak olması bizi son derece memnun etmektedir. Devlet olarak ilçemizde istihdam ve ekonomik olarak katkı sağlayacak tüm firmalara kapılarımız sonuna kadar açıktır” dedi.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yaptığı açıklamada “Polyak Eynez şirketinin üretime başlayacak olmasının mutluluğu içerisindeyiz. Kömür üretimine başlamasıyla Belediyemiz ecremesil bedeli ile geliri ciddi oranda artacak ve daha fazla hizmet imkanı sağlayacağız. Üretim başlayınca ilçemizde bulunan 120 ortak ve 305 araçla faaliyet gösteren Kamyoncular Kooperatifimiz başta olmak üzere pek çok sektörde iş gücü ve geliri de artacaktır. Şu an çalışmakta olan 900  kişi sayısı daha da artarak ilçede nüfus artışını sağlayacak ve gençlerimizi iş bulamadığı için başka il ve ilçelere göçünün önüne geçmiş olacağız' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.