Dolar 32,5747
%0.11
Euro 34,9940
%0.47
Altın 2.424,360
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınık'ta 3. Hasat Festivali

Kınık'ta 3. Hasat Festivali

İzmir'in Kınık ilçesinde, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 4 gün süren Hasat Festivali, çeşitli etkinlikler ve Alaturka Akşamlar Müzik Programı ile sona erdi. Festivalin dördüncü günü etkinliklerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da katıldı.

  • Ege Postası
  • 13.09.2019 - 10:07

Kınık'ın yöresel ürünlerini ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Hasat Festivali, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. 

Bergama Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle başlayan festivalin dördüncü gününde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kınıklılarla bir araya geldi.

Dağ, 3. Hasat Festivali programı kapsamında yaptığı konuşmada, festivalin Kınıklı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Kınıklı vatandaşları hasat festivalinde yalnız bırakmak istemediklerini belirten Dağ, "Hasat festivaliniz hayırlı olsun inşallah. Allah daha nice hasatlar nasip etsin. Rabbim daha nice güzellikler nasip etsin. İzmir'in kurtuluşu ile başlayan bu haftada bugün belki nihayete eriyoruz. Fakat Belediyemiz güzel etkinliklerine devam edecek. Sizler 31 Mart'ta bize o güzelliği yaşattığınız gibi bizler de bu şekilde güzellikleri yaşatmaya belediye başkanımızla, hizmetlerimizle beraber devam edeceğiz." diye konuştu. 

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de 3. Hasat Festivali'nin bereketli olmasını temenni ederek Kınık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutladı.

FESTİVALE ALATURKA AKŞAMLAR İLE FİNAL

3. Kınık Hasat Festivali'nin son gün etkinlikleri, Fatih Mahallesi Cem Evi'nde düzenlenen aşure hayırı ile başladı.

Aşure hayırına, Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Alevi dedesi İzzet Kılınç, Fatih Mahallesi Muhtarı Erkan Yılmaz, Kınık İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Oral Kaymak, Kınık İlçe Emniyet Müdürü Kenan Akgöllü, Kınık İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Çelik ve vatandaşlar katıldı. Alevi dedesinin Kılınç'ın yaptırdığı duanın ardından Kaymakam Erol Türkmen ve Belediye Başkanı Sadık Doğruer, kazanının başına geçerek katılımcılara aşure ikram etti.

Etkinlikler, Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki 'Trafik kuralları ve kask takmanın önemi' konulu konferans ile devam etti. Konferansta, Kınık İlçe Emniyet Müdürü Trafik Şube Müdürü Mustafa Coşkun ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, trafik kurallarına uyulmaması ve motosiklet kullanırken kask takılmaması durumunda yaşanan kazalarda hangi sonuçlarla karşılaşılacağını anlattı. Konferans sonunda lise son sınıf öğrencilerine kask dağıtıldı. Kınık Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerin yaptığı eserlerin 'Kil Atölyesi'nde sergilenmesi, lezzeti ve aroması ile dikkati çeken ve dayanıklılığı nedeniyle askıda bekletilmeye de uygun olan ve yörede yetişen Sucahlı kavununun tanıtılması, Cumhuriyet Meydanı'ndaki halk oyunları gösterileri ve Kınıklı yazar Halil Kanargı'nın 'Gök Görü' isimli kitabını okurları için imzalaması ile etkinliğin gündüz bölümü tamamlandı.

Etkinlik finali ise akşam TRT Müzik Kanalı'ndan canlı yayınlanan 'Alaturka Akşamlar' programı ile yapıldı. TRT sanatçıları İsmail Özkan ve Mine Geçili ile aşk şarkılarının unutulmaz bestecisi Ahmet Selçuk İlkan seslendirdikleri şarkılar ve şiirler ile Kınıklılara keyif dolu bir gece yaşattı. Festival, Alaturka Akşamlar Programı ile sona erdi. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.