Dolar 32,5571
%0.03
Euro 34,8770
%0.03
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçer'e kesilen cezaya belediyeden açıklama!

Kılıçer'e kesilen cezaya belediyeden açıklama!

İzmir'de, Karşıyaka Çarşısı'nda pandomim gösterisi yapan İlker Kılıçer'e çaldığı müzikle çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle 82 lira para cezası kesilmesi ses getirmiş Kılıçer, "Herhalde dünyada çevreyi sanatla kirlettiğimden dolayı ceza alan ilk pandomimci ben oldum" diyerek Karşıyaka Belediyesi’ne tepki göstermişti.Karşıyaka Belediyesi konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Kesilen cezanın doğru olduğunu ancak gerekçesinin iddia edildiği gibi ‘gürültü’ olmadığını bilgisini verdi.

  • Ege Postası
  • 24.09.2012 - 14:40

İZMİR -İzmir'de, Karşıyaka Çarşısı'nda pandomim gösterisi yapan İlker Kılıçer'e çaldığı müzikle çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle 82 lira para cezası kesilmesi ses getirmiş Kılıçer, "Herhalde dünyada çevreyi sanatla kirlettiğimden dolayı ceza alan ilk pandomimci ben oldum" diyerek Karşıyaka Belediyesi’ne tepki göstermişti. 

SOKAKTA SANATA CEZA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Karşıyaka Belediyesi konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Kesilen cezanın doğru olduğunu ancak gerekçesinin iddia edildiği gibi ‘gürültü’ olmadığını bilgisini veren Karşıyaka Belediyesi’nin yazılı açıklaması şöyle; 
Karşıyaka Çarşısı’nda pandomim gösterisi yapan İlker Kılıçer’e ilişkin gündeme gelen haberlerde Belediyemize yöneltilen ithamlar aşağıdaki açıklamayı zorunlu kılmıştır.

  “Günde 300 bin kişinin geçtiği Karşıyaka Çarşısı yıllardan bu yana sokak sanatçılarının performanslarıyla renklenmiştir. Sayıları yılda 100’ü bulan sokak sanatçısı dönüşümlü olarak Karşıyaka Çarşısı’nda gösteri yaparken, gündeme gelen son olayda Karşıyaka Belediyesi’nin “sanat düşmanı” gibi gösterilmeye çalışılması bizleri üzmüştür.

  Haberde adı geçen İlker Kılıçer’in ithamları gerçeği yansıtmamaktadır.

  Haberlerde adı geçen İlker Kılıçer’e ceza kesildiği doğrudur; ancak cezanın gerekçesi iddia edildiği gibi “gürültü” değildir.

 Karşıyaka Belediyesi olarak, sokak sanatçılarının Çarşı’da gösteri yapmalarına kanunun tanıdığı yetkiler sınırında kurallara bağlı oranda izin vermekteyiz. Bugüne kadar, pek çok renkli gösteriye imza atan ve Çarşı’ya anlamlı bir canlılık katan sokak sanatçılarımız bu izin dahilinde, kendilerine gösterilen alanlarda, belli aralıklarla performans sergilemişlerdir.

  Ancak, Sayın Kılıçer’in Belediyemize izin için yapılmış hiç bir başvurusu bulunmamaktadır. Ayrıca, Sayın Kılıçer’in Nisan ayında kesilen cezayı, çarpıtarak, 5 ay sonra gündeme getiriyor olması da soru işaretleri uyandırmaktadır. Öte yandan, Kılıçer, pandomim sanatını alışılagelmişin dışında bir üslupla, yüksek sesli müzik eşliğinde gerçekleştirerek, belki de dünyada bir ilke imza atmaktadır.

 Karşıyaka Belediyesi’nin “sokakta sanata ceza” kesmesi gibi bir anlayışı söz konusu bile olamaz. Bunun kanıtı da, yıllardır, Çarşı’da gösteri yapmakta olan sokak sanatçılarıdır. Bugüne kadar binlerce gösterinin gerçekleştiği alanda ilk kez yaşanan bu olayın vardırılmak istendiği nokta; her yıl yüzlerce sanat etkinliği düzenleyen Karşıyaka Belediyesi’nin  “Kültür Kenti Karşıyaka” vizyonuna da ters düşmektedir.

 Bütün bu gerçeklerin ışığında, Sayın Kılıçer’in konuyu gündeme getiriş şeklinin arkasında iyi niyet aranamayacağını vurgulayarak, ithamların gerçek dışı olduğunun altını bir kez daha çizmek isteriz.

  Kamuoyuna önemle duyurulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.