Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu üç ay önce uyarmıştı!

Kılıçdaroğlu üç ay önce uyarmıştı!

CHP'de kongre heyecanı doruktayken, mahalle delege seçimlerine saatler kala CHP’li belediyelerde yaşananlar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz Temmuz ayı sonunda Afyon'daki CHP’li Belediyeler Çalıştayı’nda söylediği sözleri akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu üç ay önce uyarmıştı!

  • Ege Postası
  • 07.11.2019 - 11:11

EGEPOSTASI - Son olarak Buca Belediyesi’nde yaşanan görevden alma ve pek çok belediyede özellikle başkan yardımcıları, bürokratlar ve şirket müdürlerinin kongreler öncesi belediye başkanlarının yerine siyaset yapması gözlerden kaçmıyor. Bu durumun partide kutuplaşma yaratması ihtimali ve kişisel çıkarların partinin çıkarlarının önüne geçmesi üzerine Genel Merkez’in nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

CHP İzmir’de kongreler öncesi yaşanan gelişmelerin Genel Merkez tarafından sıkı bir şekilde takip edildiği öğrenilirken, kongrelerden sonra nasıl bir adım atılıp atılmayacağı ayrıca bir merak konusu.



‘KAPININ ÖNÜNE KOYACAKSIN’

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Temmuz ayı sonunda Afyon’daki CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nda bugünkü çatışmaları önceden görür gibi şu sözleri söylemiş ve belediye başkanlarını bizzat uyarmıştı; 

‘Her arkadaşıma söyledim yine söylüyorum. Belediyede politika yapacak olan kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcınız, müdürleriniz ben de siyaset yapacağım diyorsa onu kapının önüne koyabilirsiniz. Hiç endişe etmeyin. Belediye başkanı tek siyasetçidir. Yardımcılar için niye liyakat istiyorum. Çünkü onlar işin ehli uzmanlardır. Onların yapacağı her hareket sizin lehinize veya aleyhinize yazılacaktır. Onun başarısızlığı sizin başarısızlığınız olacaktır, ama onun başarısı sizin başarınız olacaktır. Hem liyakat diyoruz, hem işi ehline verelim diyoruz. Hem o gelecek efendim ben o işi değil, belediye başkanı bunu söyledi ama ben başka bir şey yapacağım. Önümüzdeki milletvekili seçimlerini hazırlanıyorum diyecek. Buna izin vermeyeceksiniz. Belediyede yapacağınız her atama liyakatlı olacak, verdiğiniz talimatları yapacak ve gelip size bilgi verecek. Gelip ‘talimat vermiştiniz ben bunu yaptım’ diyecek. Verdiğiniz talimatları yapmıyorsa görevden alabilirsiniz. Partinin genel başkanı olarak söylüyorum. Efendim falan milletvekili telefon etti onun akrabası. Hiç dinlemeyeceksin. Efendim Genel Başkan’ın akrabası. Hiç dinlemeyeceksin. Kapının önüne koyacaksın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.