Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Tarihe kanlı pazartesi olarak geçecek

Kılıçdaroğlu: Tarihe kanlı pazartesi olarak geçecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama sert tepki göstererek, 'Dün yaşananlar tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. Bir tarafta ellerinde en gelişmiş silahlar, öbür tarafta sadece ve sadece barış gösterisi, kendi topraklarını isteyen Filistin halkı var. Ve siz o gelişmiş silahlarla insanları tarıyorsunuz, katlediyorsunuz. Bu mudur ahlak, bu mudur adale? Sayın Trump kendi ülkesinde bilim adamlarına sorsun. Nasıl oluyor da Ortadoğu kan gölüne dönüşüyor' dedi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2018 - 14:13

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

Tel Aviv’den Kudüs’e Amerika’nın büyükelçiliği taşındı. Gönül isterdi ki Trump da bunu uygulamasın. Hem diyeceksiniz ki bizim ülkemizde demokrasi var, ama öbür taraftan Ortadoğu’ya müdahale ediyorsun. Ortadoğu’nun kan gölü olmasına sessiz kalmanın ötesinde teşvik ediyorsunuz. Pimi çekilen bir bombayı, ortadoğu’nun kalbi olan Kudüs’e yerleştirdiler.

Dün pazartesiydi. Tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. Bir tarafta ellerinde en gelişmiş silahlar, öbür tarafta sadece ve sadece barış gösterisi, kendi topraklarını isteyen Filistin halkı var. Ve siz o gelişmiş silahlarla insanları tarıyorsunuz, katlediyorsunuz. Bu mudur ahlak, bu mudur adale? Sayın Trump kendi ülkesinde bilim adamlarına sorsun. Nasıl oluyor da Ortadoğu kan gölüne dönüşüyor.

Elbette Ortadoğu’da barışın olmasını isteriz. Ama bu barış silahla, kavgayla olmaz. BM kararlarını uygulamıyorsun, tanımıyorum diyorsun. BM güvenlik Konseyi kararlarını tanımıyorum diyorsun. “Ben istediğimi yaparım” diyorsun. İstediğini yaparsan tarihe kanlı pazartesileri mal edersin. Ve insanlık tarihi seni yaşam boyu lanetler. Bıkmadık mı insanların öldürülmesinde? 70 yıldır kendi vatanları için mücadele ediyorlar. Bir insanın kendi vatanı için mücadele etmesi kadar doğal hangi hak olabili? Filistinli kardeşlerimiz vatanları için mücadele ediyorlar. Gazze’de Lübnan’da gidin bakalım mülteciler var. Kendi toprağında insan mülteci olabilir mi'

Kudüs’ü savunmak istiyor, acımasızca o insanların üzerine kurşun yağdıranları tarih asla ve asla unutmayacaktır. O gencecik çocukların ellerinde silah yok, tankları yok, tüfekleri yok. Sadece ve sadece slogan atıyorlar, yürüyüş yapıyorlar ve mücadele ediyorlar. Buna bile tahammülleri yok. Kimse bundan sonra kalkıp da dünyaya demokrasi dersi vermedin. Her verdiklerinde onlara kanlı pazartesiyi hatırlatmak insanlık görevimizden biri olacaktır, artık bunu yapacağız.

Ortadoğu’da Amerika artık arabulucu olma rolünü tümüyle kaybetmiştir. Çünkü taraftır. İsrail hükümetinden yana taraftır. Dolayısıyla ABD’nin yönetiminin, Trump yönetiminin Ortadoğu’ya barış getirme şansı artık yoktur. Trump yönetimi Ortadoğu’ya kanı ve gözyaşını getirir artık. Geldiğimiz tablo budur. Üç günlük yas ilan edildi, doğrudur. Aynı kültürü paylaştığımız insanların katledilmesi karşısında Türkiye’nin susması doğru değildir, yasımızı tutacağız. Ama asla ve asla unutmayacağız. Her Filistinli kendi bayrağı, kendi toprağı için mücadele ediyor. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da Filistinli kardeşlerinin yanında sonuna kadar olacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.