Dolar 32,5083
%-0.1
Euro 34,9353
%0.31
Altın 2.431,970
%0.36
Bist-100 9.808,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’nun talimatı resmen İzmir Büyükşehir Meclisinde

Kılıçdaroğlu’nun talimatı resmen İzmir Büyükşehir Meclisinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısının ilk oturumunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dini ve milli bayramlarda ücretsiz ulaşım talimatı gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 19 Mayıs’ta toplu taşımada özel bir tarifenin uygulanması yönündeki önergenin Cuma gününden önce karara bağlanmasını istedi. Öneri Meclisten geçerse 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda toplu taşıma araçlarında bilet fiyatları 1 kuruş olacak. Öte yandan Meclise sunulan önergede hamile ve 0-5 yaş arası çocuklu anneler tüm toplu taşıma araçlarından yüzde 50 indirimli faydalanabilmesinin önü açıldı.  Kılıçdaroğlu’nun talimatı resmen İzmir Büyükşehir Meclisinde

  • Ege Postası
  • 13.05.2019 - 19:33

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısının birinci birleşimi Başkan Tunç Soyer yönetiminde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan oturumda meclis gündemine gelen önergeler görüşüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis toplantısı sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. 

HAMİLELERE VE ÇOCUKLU KADINLARA İNDİRİM MÜJDESİ

Meclis toplantısında hamilelere ve çocuklu kadınlara indirimli ulaşım kartı verilmesi için hazırlanan önerge komisyonlara havale edildi. Cuma gününe kadar karar bağlanması beklenen ve meclis onayına sunulacak karar hayata geçirildiğinde, İzmir’de toplu ulaşımda uygulanan indirimlerin kapsamı da genişleyecek. Hamile ve 0-5 yaş arası çocuklu anneler tüm toplu ulaşım araçlarından yüzde 50 indirimli faydalanabilecek.

SOYER: CUMA GÜNÜNE KADAR GÖRÜŞÜLSÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları toplantısında CHP'li belediyelerde "Dini ve milli bayramlarda ulaşım ücretsiz olacak” açıklamasının ardından CHP Grubu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuyu gündeme getirdi. Meclis toplantısında gelen önergelerin arasında yer alan dini ve milli bayramlarda ulaşımın ücretsiz olması görüşüldü. Meclise gelen önergede 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na özel ulaşım tarifesinin uygulanması için komisyona havale edildi. Başkan Soyer, bu önergenin Cuma gününe kadar görüşülmesini 19 Mayıs’tan önce kararın çıkmasını istediğini ifade etti. 

Hazırlanan tarife taslağına göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından karar alındığı takdirde Ramazan Bayramı’nda ulaşım ücretsiz olacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise toplu taşıma araçlarında bilet fiyatları 1 kuruşa düşürülecek. İndirimli ve ücretsiz tarifeler her iki bayram süresince belediye otobüsleri, tramvay, metro, vapur ve İZBAN’da uygulanacak.

AK PARTİ DÜZELTMESİ 

Başkan Tunç Soyer, Mecliste gündeme gelen önergelerin tamamının oybirliği ile geçtiğini belirtirken Meclisteki partilere teşekkür etti. Başkan Soyer, teşekkür ederken, AK Parti’ye ‘AKP’ diyerek hitap edince AK Parti sıralarında “AKP değil AK Parti” sesleri yükseldi ve Başkan Soyer özür dileyerek “AK Parti grubuna da teşekkür ediyorum” sözleriyle düzeltti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.